Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 4 mai 2012 Arhiva Evenimente, Eveniment | 12 comentarii

Workshop Calatoria Inimii.12 mai 2012, Respiratie Holotropica InternationalaZeci de mii de oameni din întreaga lume vor explora cu ajutorul Respiraţiei Holotropice vastele teritorii interioare ale Conştiinţei. Energia acestei călătorii va fi uriaşă, căci exploratorii conştiinţei, oriunde s-ar afla, vor fi interconectaţi.

2012 este deja un an al marilor transformări interioare. Conştienţa acestor transformări amplifică procesul interior.La aceasta se adaugă anvergura globală a acestei comuniuni de conştiinţă, care va transfrorma această călătorie într-una foarte specială. Una dintre cele mai puternice şi revelatoare pe care le veţi fi trăit vreodată.

Călătoria Inimii este racordată la AHBI – Association for Holotropic Breathwork International, iar noi personal, Horia Ţurcanu şi Elena Francisc suntem profund conectaţi cu Stanislav Grof personal, savantul care a avut curajul de a introduce în mediul psihologiei academice explorarea directă conştiinţei, ca mod de a reconfigura harta psihicului omenesc. Astfel încât, desigur, cu ocazia acestei zile, 12 mai 2012, România nu putea lipsi de pe harta internaţională a evenimentului.

Ca structură, workshop-ul care se va desfăşura la Bucureşti, va păstra în linii mari configuraţia Respiraţia Inimii- Respiraţie Holotropică, dar v-am rezervat şi câteva surprize. Majoritatea dintre voi, dragii noştri, ştiţi faptul că ceea ce facem nu este o simplă Respiraţie Holotropică. Exerciţiile de practicare a Prezenţei, Respiraţia Conştientă şi Respiraţia Inimii au transformat profund sesiunile noastre experienţiale în ceea ce astăzi numim Călătoria Inimii, o abordare complexă al a cărei ultimă destinaţie este aceea de a integra în viaţa de fiecare zi percepţiile şi coştientizările din stările de consştiinţă extinse, cu efecte terapeutice, de auto-cunoaştere şi transformare interioară extraordinare.

Unii ar numi toate acestea un demers „spiritual”. Dar pentru că acest cuvânt este uzat de perspectiva inadecvată asupra realităţii şi a propriei Fiinţe, ne limităm în a afirma aici un lucru simplu: stările de conştiinţă extinsă nu fac altceva decât să aducă noi perspective asupra naturii noastre ultime, de fiinţe spirituale aflate în experienţa umană. Aceasta transformă relaţia noastră cu noi înşine şi cu tot ceea ce ne înconjoară. Desfiinţează graniţe interioare, auto-limitări, impuse sau moştenite, vindecă linii karmice şi identificări străvechi. Dar, cel mai important, ne apropie de conştienţa pe care noi o numim a Fiinţei Integrale.

În România, această călătorie magică se va desfăşura la Bucureşti şi la Cluj simultan. Ambele vor fi conectate cu ceea ce se petrece la nivel planetar şi vor beneficia de energia acestei zile. La Bucureşti, Elena Francisc şi subsemnatul Horia Ţurcanu vom fi ghizii acestei călătorii. La Cluj, Theodora Muth, Ioana Sandor şi Maria Baicu, facilitatori ai Călătoriei Inimii îi vor însoţi pe prietenii noştri de-acolo, şi vor asigura conexiunea de conştiinţă şi energie cu marele rest.

Pentru info şi înscrieri, attranspersonal@gmail.com , tel 0731.014.257, Alina Hera , ATT-Calatoria Inimii

 

Horia Turcanu

 

PS : Pentru aceia dintre voi care vor sa intre mai adânc în energia evenimentelor aflate în plină desfăşurare, vă recomand conferinţa on-line pe care Stanislav Grof o va susţine pe 8 mai şi care are o tema electrizanta: „2012 şi destinul umanităţii. sfârşitul lumii sau o revoluţie a conştiinţei?”. Aceasta va fi urmată în 15 mai de o exceptionala serie de conferinţe organizata de Wisdom University unde Stan Grof are invitaţi de anvergură mondiala din lumea psihologiei şi a ştiinţei, pe aceeaşi tema : Rick Doblin, Richard Tarnas, Jim Garrison, Charles S. Grob, Ervin Lazlo, Christoph Bache, Duane Elgin, Christina Grof, Annie Mithoefer and Michael Mithoefer.


Descarcă acest articol ca PDF.

12 comentarii

 1. cu emoţie şi recunoştinţă aştept ziua Respiraţiei Holotropice, pentru a fi prezentă alături de cei care îndrăznesc să-şi exploreze universul interior, de cei care îşi oferă această experienţă vindecătoare, spre intregirea fiinţei
  elena şi horia, vă mulţumesc că aţi făcut posibilă prima mea respiratie holotropică, în 2008, şi că aţi fost martorii trăirii mele de atunci, când am ales un drum sau – mai exact – când am recunoscut singurul drum posibil pentru mine, în viaţa asta

  pe 12 mai, vom fi impreună în respiraţia unică a conştiinţei!

 2. Elena, Horia, Teodora, Ioana si Maria, sunt cu inima alaturi de voi! Energia Calatoriei inimii e extraordinara, colosala, surprinzatoare! Ma bucur mult ca acest eveniment se va intampla asa, in duplex, cu voi! :)

 3. Pentru cei care nu pot fi prezenti fizic,dar care am vrea sa fim prezenti cu sufletele noastre,ne-ai putea indica o ora in care sa intram in stare de meditatie si sa fim si noi cu voi?In acest fel sa ne unim,sa ne conectam unii cu altii,ca un val de unime.

  • o puteti face la orice ora. nu conteaza.
   daca intrati cu adevarat in Zero, atunci va veti putea conecta la energia zilei oricand.
   chiar si inainte ca aceasta sa fi inceput. h

 4. cu siguranţă, întreaga zi de sâmbătă, 12 mai vă veţi putea conecta la valul de unime de pe care l-aţi amintit deja
  dar îl rog pe înfocatul agnis, cel cu coarne strălucitoare, să ne dea un reper orar pentru ziua de sâmbătă, când să ne rostim cu toţii, cei din romania, în interior, intenţia de a ne conecta la evenimentul mondial; cred că ar fi foarte puternic, frumos şi benefic

  • nu conteaza, teodora,
   ora.
   in spatiul acela nu exista timp.
   ne putem racorda la orice dimensiune, temporala sau nu.
   in mod interesant, cineva s-ar putea racorda la dimensiunea acelei respiratii, acum, „inainte” ca aceasta sa se fi produs. :)

 5. De un timp incoace dupa ceva timp de respiratie constienta simpla respiratie constienta a inceput din ce in ce mai mult sa semene cu sesiunile de respiratie holotropica pana la momentul cand ma reconectez cu prima sedinta care a fost cea mai intensa sau simt efectele fizice.Uneori e suficient sa respir 1-2 minute si incep sa alunec in experienta(uneori sunt suficiente 2-3 secunde).La cursurile la care am participat mereu am auzit ca a practica respiratia holotropica singur e periculos dar daca respiratia constienta a devenit holotropica mai e vreun risc ar trebui sa ma opresc?

  • dear mr doggy, respiratia constienta NU trebuie accelerata niciodata. ceea ce conteaza este constienta.
   rtespiratia holotropica este o respiratiue accelerata. asta nu recomand nimanui sa practice acasa, respiratia accelerata.
   a aluneca in experienta este ok, dar fara sa resp[iri accelerat. h

 6. Prima zi de DUPA :
  M-am trezit indragostita! Indragostita de aerul clar si rece al diminetii, de vantul si unduirea copacilor pe care le-am simtit in mine, de apa si sapunul de pe maini, de oul pe care l-am mancat si gaina care l-a facut, de figurile mucalite ale baietilor mei somnorosi, de trasul de timp al celui mic in drumul catre scoala, de toti oamenii de pe strada pe care-i inspir/expir in inima mea, de teii care au inflorit in weekend….
  Si mucioasa! Au inceput sa-mi curga mucii, deci experienta continua ! Si o SIMT cum continua!
  Si am o BUUUUCUUUURIIIEEEEEEE ……

 7. Înger și călător……experiențe unice… deopotrivă înălțătoare și onorante. Simțiri diferite, atât de profunde, care odată trăite produc schimbări în cele mai subtile straturi ale ființei.

  Cu siguranță nu voi mai fi niciodată aceeași Crista care a intrat vineri în sală, cu respectul unui discipol dar și cu bucuria unui copil de a fi în compania tovarășilor lui de joacă.
  Simpla trecere a pragului m-a aruncat ca prin minune în sanctuarul interior, de unde puteam observa cu acceptare cercul de suflete în care eram cu ușurință Prezentă.
  Un cerc de inimi unice, de suflete încercate în mii și mii de experiențe.
  Un cerc în continuă schimbare și evoluție, în care, la finalul aventurii, un el și o ea stăteau îmbrățișați. O ea plină de blândețe, bunătate, gingășie, suplețe, o ea adâncită în propriile-i trăiri dar totuși cu o parte din atenție îndreptată spre el și, un el puternic, înțelept, creativ, atât de atent la nevoile ei. El și ea interconectați într-un mod magic, un mod ce accentua atât de natural și ajuta la integrarea trăirii revelației că CERUL ține în brațe PĂMÂNTUL, că infinitul iubește limitarea, imaterialul-materialul, haosul-ordinea, că lumina adoră întunericul.
  Deschidere, încredere, acceptare, bucurie este TOT ce a rămas, după experimentarea durerii de a mă fi simțit abandonată, neiubită, neocrotitită, trădată. Reziduri emoționale care se cereau vindecate, și respirația le-a adus în trăire prin plânsul eliberator, curățător, tremurul necontrolat al corpului, buzele amorțite, mâinile pulsânde, coapsele tremurânde, tălpile înfierbântate……
  Copilul interior țipa după atenție, după atingere, după șoaptă și cântec. Țipa după prezență. Vroia să simtă acceptarea. Vroia să fie iubit……și a primit TOT de la minunații ÎNGERI ce l-au însoțit în această aventură a sufletului și a RĂMAS CU ELE.

  Mulțumesc EF-HȚ, MT și B……aaaaaaa și era să uit…mulțumesc MIE :)

  Cu iubire,
  I

  • multumesc crista si divina pentru impartasiri.
   paginile calatoriei inimii sunt deschise in continuare pentru tot ceea ce considerati ca merita impartasit cu ceilalti. va imbreatisez, agnis

 8. ahaa,. deci asta a fost pe 12 mai. s-a simtit pana in Iasi. Am avut o stare in ziua aia….

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net