Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

horia turcanuÎntr-o dimineață-sunt deja mulți ani de-atunci, mi-am dat seama stupefiat că habar n-aveam cine sunt. Nici măcar ce sunt. Toate rolurile pe care le jucam fuseseră suspendate, toate vocile interioare pe care le considerasem ca fiind eu însumi, tăcuseră, toate personajele cu care mă identificaseră se evaporaseră, iar eu rămăsesem gol pe dinlăuntru, nelocuit de nici o voce, într-o tăcere interioară aiuritoare. Jurnalistul și omul de televiziune, tatăl și aventurierul, investigatorul și analistul, reporterul neliniștit din mine, toți dispăruseră. A fost mai întâi un moment de crispare, poate că a fost acolo și puțină frică, poate că ar trebui să consult un doctor, un psihiatru, ceva, îmi spuneam, căci nimic nu mai părea în regulă. Dar până la urmă frumusețea și noutatea absolută a acelei stări a învins.

In dimineata aceea am stiut că nimic nu va mai fi cum a fost. Trecusem, cu o zi inainte, printr-o încercare despre care poate ca voi povesti în scris cândva. O cumpănă între viață și moarte. Cineva mă chemase pe tărâmurile inefabile pentru a-mi arăta că mă rătăcisem. Iar acum priveam prin fereastra de la ultimul etaj al unei elegante rezerve de spital. Lumina dimineții avea greutatea și culoarea mierii. Mă odihneam, fără nici un cuvânt, într-un peisaj interior complet gol. Eram nimeni. Istoria mea personală, aceea în care devenisem un jurnalist implicat complet în trasformările lumii exterioare, se dizolvase. Poveștile pe care mi le spusesem despre mine însumi se vedeau acum drept ceea ce erau: simple povești. Crezusem că am cunoscut succesul de toate felurile, crezusem că am trăit iubirea, cezusem că am fost tot ceea ce putusem fi și fusesem mulțumit cu viața mea. Iar acum, în această dimineață tăcută înțelegeam că Eu nu eram toate acele personaje pe care le jucasem cu convingere, că ceea ce Eu eram cu adevărat era doar Povestitorul acelor istorii.

Așa am devenit, pentru un timp, Nimeni și Nimic. Am plutit. Am renuntat la toată viața mea anterioară. Simțeam că pentru a deschide porți noi trebuia să le închid pe cele vechi. Mi-a fost frică și mi-am făcut curaj, apoi am fugit și m-am întors, am ezitat și am plâns, dar înapoi nu m-am mai întors. Unele porți, deschise cu foarte mulți ani în urmă s-au lăsat închise foarte greu. Convențiile și compromisurile în care trăisem s-au prăbușit. Descopeream că aproape întreaga mea viață de până atunci fusese la limita convenției și a compromisului. Am lăsat totul în urmă.

Doar așa am putut descoperi Adevărul despre mine. Fiind nimic, am început să intuiesc faptul că pot fi totul. Aceasta nu este o metaforă, ci unul dintre cele mai profunde adevăruri ale mele. L-am descoperit în mine pe cel pe care eu îl numesc Marele Jucător. El nu poartă un nume, dar dacă ar trebui să poarte unul atunci ar fi cel al Conștiinței însăși. Este Experimentatorul, este Martorul, este Cel Care Este.

Mai târziu am descoperit că totul se petrecuse cu perfecțiune, orchestrat impecabil de acest Experimentator genial din interiorul meu care nu făcea altceva decât să se descopere pe sine.

Adevărul vine înaintea Iubirii, a rostit cineva, iar eu am încremenit recunoscând puterea acestei afirmații. Nici eu nu putusem trai Iubirea câtă vreme nu întrezărisem Adevărul despre mine însumi, căci nu există Iubire înafara Adevărului. Oferindu-mi Adevărul, mi-am deschis porțile Iubirii.

Cea mai tulburătoare, cea mai magică, cea mai nebunească poveste de iubire pe care o cunosc sau despre care am auzit vreodată, este propria mea poveste de iubire cu Elena. Sunt unul dintre norocoșii acestei lumi care trăiește Iubirea aceea despre care scriu poeții și despre care crezusem întotdeauna că nu este decât o metaforă. Trăiesc, de 7 ani, cea mai transformatoare poveste de iubire, o iubire care m-a condus către mine însumi într-un mod uluitor, care mi-a deschis porțile către percepția conștientă a naturii spirituale a Universului. Iubirea a rupt zidurile interioare clădite în mii de vieți de luptă și de prudență, iubirea a spulberat credințele despre ceea ce sunt, iubirea m-a făcut să ies din structurile de oțel inoxidabil ale minții mele, să uit prejudecățile și fricile, să mă arunc marea de energie a Creației dezbrăcat de toate armurile pe care le credeam necesare supraviețuirii. Iubirea a deschis pentru mine porțile marii Conștiințe, ale amintirilor vechi cât toată isotria Universului și m-a făcut să văd că eu sunt mai mult decât atât. Iubirea totală pentru ea m-a făcut să văd adevărata natură a Umanității, începând cu mine însumi și terminând cu celelalte ființe, de orice natură ar fi ele, am descoperit, poate pentru prima dată în lunga poveste a sufletului meu, ce înseamnă compasiunea, înțelegerea profundă a ceea ce suntem, a faptului că nimeni nu este de vină cu nimic, că suntem cu toții într-o extraodinară aventură a descoperirii de sine și că realitatea este expresia completă a ceea ce suntem în profunzimile noastre cele mai adânci.

Vă întrebați poate ce legătură are asta cu stările de conștință extinsă și cu spiritualitatea, cu căutarea de Sine și cu regăsirea de Sine… Ei bine, Iubirea constituie o uriașă expansiune a conștiinței, de fapt o regăsire a adevăratelor dimensiuni ale Conștiinței pentru că presupune abandonarea tuturor structurilor create de mintea noastră pentru a putea supraviețui în mediul dens al încarnării. Îndrăgostit fiind, nu-ți mai pasă de nici una dintre toate armurile, nu mai este nevoie de ele, nu te mai temi să fii vulnerabil și astfel devii invincibil, acea plutire, acea scurgere difuză a ființei atunci când ești îndrăgostit, acea supra-sensibilitate față de tot ceea ce există nu este altceva decât adevărata noastră natură de ființe inefabile și curajoase care au ales experiența densității pentru a se auto-experimenta, pentru a expansiona, pentru a scormoni în oceanul de posibilități ascunse în interiorul nostru divin. Iubirea între un bărbat și o femeie este o experiență mistică totală pentru că presupune nu abandonarea de Sine, ci abandonarea iluziei despre Sine și descoperirea Sinelui. Este o experiență mistică pentru că descoperă uluitoarele comuniuni între suflete, pentru că desființează granițele pe care ni le-am inventat pentru a ne ”proteja” de ceilalți, pentru că dezvăluie frumusețea divină a propriei Ființe, puterea uriașă care se ascunde în a fi vulnerabil, pentru că deschide porțile iubirii de sine și ale respectului pentru ceea ce suntem, pentru că revelează minunăția Creației. Dansul Iubirii adevărate între un bărbat și o femeie nu este doar unul care se petrece în densitatea încarnării, în materie, ci este un dans cosmic, la mii de niveluri ale simțirii și ale energiei, ale emoției și ale înțelegerii, este o redescoperire a faptului că suntem fără granițe, iar deschiderea interioară fără de care nu este posibilă Iubirea, este procesul cel mai complet vindecător pe care îl cunosc. Toți am auzit că Iubirea vindecă, dar câți dintre noi am avut curajul să ne lăsăm vindecați prin Iubire?

Eu Sunt cel care trăiește toate acestea. Am păstrat unele dintre rolurile mele anterioare, dar sunt conștient de faptul că nu mă pot defini prin ele. Astfel, uneori sunt jurnalist, căci scriu reportaje în felul meu, alteori sunt un investigator al Conștiinței și reportajele mele sunt despre partea nevăzută a acestei lumi, alteori sunt cel care împărtășește căutătorilor de sine hărțile Conștiinței. Am experimentat de multe ori expansiunea și am învățat câte ceva despre nisipurile mișcătoare ale acestor teritorii interioare. Rolul pe care mi-l asum cel mai des în ultimul timp este acela de însoțitor, de ghid pentru aceia care simt chemarea Ființei și care au nevoie să știe că au mai trecut și alții prin acest proces. Deasemeni, uneori sunt acela care transferă în limbaj liniar, accesibil, înțelesurile, căile și semnificațiile acestor călătorii interioare.

Sunt unul dintre aceia are și-au găsit sufletul și care au recuperat o parte din ceea ce sunt cu adevărat. Sunt unul dintre aceia care cred că Dumnezeu poate fi trăit în orice clipă și că poarta este lăuntrică. Cred cu tărie că nu există altă cale pentru noi, decât aceea a scufundării în interior, a încrederii în noi înșine, a Iubirii pentru noi înșine și pentru alții. Dacă El este omniprezent, atunci este în noi și noi suntem în El. Este un alt fel de a vorbi despre divinitatea noastră. Cred cu adevărat în Calea Maestrului Interior, acel cuprinzător nivel de Conștiință care este răspunsul la toate întrebările noastre și în plus, că avem norocul să trăim marea schimbare despre care vorbeau iluminații. Cred că a venit timpul nu numai să vorbim despre toate acestea, ci să le și trăim, căci singura cunoaștere reală este cea care vine din experimentare directă. (2009)

 

 

 


92 comentarii

 1. Draga Cristi,

  Spune-mi te rog,ca vad ca aici ar putea fi ca un forum,cu adevarat performant si eficient,cine ai vrea sa-ti dea raspunsul?
  Eu sau Dl.Horia Turcanu?

 2. Sa faci Rectificari,atunci cand TREBUIE!
  Asta inseamna sa fi cu Adevarat Puternic si Smerit!

 3. sal cristi. te invit sa participi la unul din workshopurile de respiratie holotropica. e o cale foarte puternica de auto+investigare si de expansiune a constiintei. daca esti din bucuresti, vino la intalnirea de duminica viitoare. daca nu, poti afla detalii despre RH pe transpersonal.ro care este siteul nostru de …experimentare.

 4. Intr-o zi de vara, cu ceva ani in urma, m-am trezit in fata unei realitati care mi-a umplut sufletul de tristete.Atunci, ar fi trebuit „sa inchid usa” pe care intrasem nu cu bucurie dar cu multa speranta.Din pacate nu am fost in stare si au urmat ani in care desi am trait, nu am trait,dar mai mult , nu am fost eu.
  Imi doresc sa am puterea si intelepciunea de a accepta ceea ce nu pot schimba, de a trece peste toate, de a alege ce e mai bun si frumos, pentru un singur motiv: imi este dor de mine, de cum eram candva.
  Va multumesc!

 5. Draga Horia,am citit aceste randuri cu un zambet mare pe fata,si mai ales cu inima vibrand a recunoastere…
  Da am trait si eu aceasta stare de iubire, de indragostire, cand pur si simplu incepi sa cunosti, incepi sa EXISTI si cand iti dai seama ca esti conectat la marea sursa a IUBIRII…Atunci, trebuie sa spun ca am avut un moment de teama, pentru ca la un moment dat il vedeam pe iubitul meu in toti oamenii…si eu nu mai eram…era doar iubire…Da, iubirea te poate transforma!!!
  Felicitari si mult succes in ceea ce faceti, va ureaza o fiinta care inca experimenteaza…

 6. Stimate domnule Horia Turcanu,

  Va stiu din paginile revistei „Formula- AS”, revista pe care o ador, o citesc din scoarta in scoarta, din anii ’90…V-am vazut si la emisiunea lui Oreste…a fost un balsam pentru suflet acea emisiune…cat despre ce-am citit in acest articol, iarasi a fost o desfatare pentru suflet. Pe doamna Elena Francisc o stiu din editorialele din „Cosmopolitan”, ani de zile am fost fan Cosmo, i-am citit toate editorialele de cand s-a publicat prima oara revista si pana cand a predat stafeta altcuiva. Ce sa pot sa spun decat …wow! Ma bucur ca asemenea oameni sunt impreuna si, mi-as dori si eu sa gasesc partenerul perfect, asa cum v-ati gasit si dumneavoastra. Mult succes pe mai departe, mi-as dori sa va mai vad la tv si, de ce nu, si la Braila? :)

  Cu mult respect,
  Iuliana (Braila)

 7. „Sunt unul dintre aceia are și-au găsit sufletul și care au recuperat o parte din ceea ce sunt cu adevărat. Sunt unul dintre aceia care cred că Dumnezeu poate fi trăit în orice clipă și că poarta este lăuntrică. Cred cu tărie că nu există altă cale pentru noi, decât aceea a scufundării în interior, a încrederii în noi înșine, a Iubirii pentru noi înșine și pentru alții. Dacă El este omniprezent, atunci este în noi și noi suntem în El. Este un alt fel de a vorbi despre divinitatea noastră. Cred cu adevărat în calea Maestrului Interior, acel cuprinzător nivel de Conștiință care este răspunsul la toate întrebările noastre și în plus, că avem norocul să trăim marea schimbare despre care vorbeau iluminații. Cred că a venit timpul nu numai să vorbim despre toate acestea, ci să le și trăim, căci singura cunoaștere reală este cea care vine din experimentare.” … cum toate sunt perfecte, era firesc ca azi, sa imi CITESC ZICERILE TRAIRII IN ACEST ARTICOL … sincronicitatile prin care CEL CE ESTE ne dezvaluie ca NOI SUNTEM CEI CE SUNTEM – UNA CU EL – sunt mai mult decit manifestarea LUI, sunt insasi fiinta LUI … uite, acum imi apare ideea ca, Divinitatea nu se manifesta, ca (virgula) Creatia nu este o creatie deoarece Divinitatea ESTE PUR si SIMPLU astfel ca, Creatia (cum i se spune) ESTE PUR si SIMPLU … am senzatia ca e un non sens sa vorbim de Creator si Creatie … sunt UNA si ACELASI … EL nu se manifesta, EL doar ESTE … da, sunt multe de spus doar ca, la un moment dat cuvintele nu mai pot reda CEEA CE ESTE si atunci ramii in tacere doar FIIND … atit … ESTI … atit …

 8. DUMNEZEU este in afara timpului si spatiului intr-un continuum infinit !

 9. crisstonne 29 august 2010 la 18:31 DUMNEZEU este in afara timpului si spatiului intr-un continuum infinit !
  ………………
  … exista timp?! … exista spatiu!? … exista continuum infinit?! … EXISTENTA exista?! …

 10. CRISSTONE … spui ca DUMNEZEU este in afara timpului si spatiului intr-un continuum infinit? … Dar TU unde ESTI? … stii, la un moment dat am inceput sa ma caut pe mine si surprinzator dar firesc, l-am gasit pe Dumnezeu … am dat nas in nas cu EL … si stii cind s-a produs evenimentul? … cind am dat nas in nas cu MINE … si daca ar trebui sa povestesc cum a fost as spune doar ca ESTE si atita … inutil sa caut cuvinte pentru a descrie … in fond cum as putea sa descriu ceva de ESTE NEFIIND … ceva ce NEFIIND ESTE … iti pot spune doar ca STIU ca SINT … si se simte in cei din jur … pina la urma nu avem de facut decit sa DESCHIDEM OCHII sa ne vedem asa cum SINTEM … PURI SI SIMPLU – PURI SI SIMPLI

 11. Dle. Horia Turcanu, de prima data cand v-am vazut la tv mi-ati castigat respectul si admiratia, intr-un mod inexplicabil. Acum cand am citit aceste randuri, care va descriu, am ramas fara cuvinte, si mie nu mi se prea intampla asa cava. Pur si simplu nu imi vine sa cred ca exista barbati care sa fie in stare sa simta, constientizeze, spuna, recunoaste asemenea stari sufletesti. Sunteti o exceptie. E minunat sa simti vibratia unei asemenea iubiri doar din vorbele cuiva, si cu titlu exceptional din gura unui barbat. Pe dna Elena nu o stiu,decat de pe site, dar mie mi-a lasat o impresie extraordinar de placuta, duiosie imbinata cu echilibru, delicatete imbinata cu siguranta, cautare, itelepciune – asta e perceptia mea. Sunteti o pereche minunata,emanati armonie.
  Sper sa pot sa iau parte cat de curand la unul dintre workshop-urile organizate de dtra. E un pic mai dificil fiindca sunt din Hunedoara, dar, mai vedem.

  Respectul si admiratia mea.
  Corina

  • draga corina, multumesc pentru vorbele bune. te asigur ca multi barbati simt asa, dar nu au curajul sa o spuna. exista prejudecata grava ca si-ar pierde din barbatie. nu e decat o frica copilaroasa, pentru ca barbatii de multe ori raman niste baieti mari. in schimb, exista femei care pot transforma un baiat mare intr-un barbat. prin incredere. atunci baietii se deschid si se transforma in barbati adevarati, care nu se tem sentimentele lor si devin intratat de puternici si siguri pe ei, incat isi pot arata sensibilitatea inimii.
   exista un joc in care femeile nu au incredere in inima barbatilor si in care acestia cred ca nu trebuie deci sa-si arate sensibilitatea. un joc tampit care poate e pe cale sa se termine.
   nu-i bai caesti din hunedoara. la vara venim cu o tabara shamanica in jud hunedoara, in munti, pe langa bosorod, unde avem un teren superb, intre cetatile dacice. te asteptam atunci, cu drag. sau la cluj, sau la timisoara, anul viitor.
   multumim pentru mesaj,
   horia si elena

 12. Stimate domn Horia Turcanu,
  Azi,07.11.2010 vazand o parte din Codul lui Oreste am luat repede hartie si pix pt a-mi nota numele,adresa de mail,titlurile cartilor recomandate in emisiune.Toate acestea pt ca sunt pregatita in interiorul meu pentru a comunica pe frecventa dvs si a calatoriilor initiate de dvs in spatiul nostru interior dar si fizic,in zone sacre de pe Mama Pamant!Deci voi fii prezenta la workshopul dvs din noiembrie si la concertul din 07.12.2010.Amanunte voi obtine sper in cel mai scurt timp.
  Cu respect,Valeria din Craiova

  • draga valeria, iti multumim ca vii de atat de departe sa ne cunoastem. vei cunoaste multi oameni care impartasesc aceeasi viziune. horia

 13. Acum aud despre un concert pe 7 decembrie a.c.; putem afla amanunte? Multumesc!

  • amanuntele despre concertul cu amaresh sunt la sfarsitul articolului sau pe transpersonal.ro te asteptam cu drag.

 14. 15 decembrie 2010

  sunt extenuat, obosit consumat, un an mai greu de suportat ca asta nu am avut decat anul trecut

  din toate punctele de vedere.

  pur si simplu am intrat intr-o faza saturatie, in vara am fost la o tabara de meditatie in Hunedoara de meditatie Vipassana, nu credeam ca pot face asta, dar am reusit

  am incercat sa ma tin de meditatie si acasa dar la mai putin de cateva sapt totul incet incet a inceput sa cada, iar acum dupa 2 luni de zile tatal meu va iesi din terapie intensiva de la urgenta si eu simt mai mult ca oricand nevoia unui sprijin in timp ce toti il cauta in mine

  imi e somn si totusi somnul nu ma odihneste.

 15. Draga Alexandru

  Sunt Corina. Sunt din Hunedoara. Ai zis ca ai fost in tabara din jud. Hunedoara si m-am gandit ca poate suntem „vecini”. Oricum, mesajul tau m-a intristat si am decis sa-ti adresez cateva cuvinte, chiar daca nu sunt tocmai o persoana avizata sa dea sfaturi. Sunt convinsa ca Horia si Elena vor sti mai bine ce sa te sfatuiasca. In momentul in care avem probleme ne concentram intraga energie pe rezolvarea acelor probleme si pe sustinerea celor din jur. In momentul in care le rezolvam si lucrurile incep sa intre pe fagasul lor corpul si intregul sistem energetic nu mai simte nevoia sa stea in stare de alerta si se relaxeaza, se odihneste, de aceea te simti atat de „greu” si obosit,parca te atrage ceva in jos si nu mai ai nici putere, nici vointa, nimic. Simti ca ai nevoie de ajutor din exterior ca sa-ti revi si te concentrezi pe lipsa acestuia, iar asta din pacate este o tendinta gresita, pe care ne-o formam toti de altfel. Nu intra in panica, este o reactie normala sa te simti atat de obosit. Trebuie sa-ti odihnesti si corpul si mintea si sa nu-ti mai ti sufletul in alerta. Ai stat prea mult sub influenta fricii, iar frica este o energie devastatoare. Trebuie sa incerci sa accepti ce se intampla si sa intelegi care este sensul a ceea ce se intampla. Nu stiu ce fel de meditatie ai facut in tabara dar cred ca ar trebui sa o practici.
  Sunt convinsa ca vei depasi momentul. Nu capitula.
  Cu drag. Corina

 16. Draga Alexandru,
  in ultima si prima instanta, suportul este DOAR in noi! Acolo il gasim pe EL, pe Creator si tot atunci ne gasim si pe noi insine.
  Cu drag, iti trimite EL si prin mine, lumina si iubire!
  Valentina

 17. @ corina anucuta, probabil deocamdata nici horia nici elena nu m-au contactat, insa sunt sigur ca au destula treaba incat sa nu urmareasca unul din threadurile lor lansat acum multe luni.

  cat despre meditatie, era vb de meditatie Vipassana, nu pot spune ca o inteleg atat de bine, dar realizez ca nu pot cerne prin sita mintii ceva ce tine mai mult de credinta.

  mi-a placut calmul lui horia, nu stiu cum sa intru in contact, ce face el la respiratia holotropica suna interesant, pretul nu e.

  nu incerc sa „invat” de la altii ci doar metode sa ma descopar, am mai mult noduri gordiene decat un marinar pedepsit pentru revolta :)

  aici am fost corina :

  http://www.meditatie.ro/

  ce imi poti spune tu despre metode de autodescoperire?

 18. Doar in Tine te vei descoperi pe Tine. In tacere vei ajunge la Maestrul tau interior. Si vei intelege ca, Dumnezeu este complet pentru ca Tu esti in EL. Ai incredere in Tine si il vei gasi pe EL. Este atit de simplu, cel mai simplu aspect al fiintei umane: comuniunea cu Divinitatea. Doar sa deschidem ochii pentru a vedea ceea ce este pur si simplu, faptul ca suntem una cu EL.Crezi in tine si astfel ii vei raspunde iubirii LUI pentru darul primit – propria TA fiinta.
  Cu drag,

  Valentina

 19. valetina, tu glumesti ?

  nu inteleg nimic din ce incerci tu sa scrii .

 20. Multumesc, Alexandru, pentru adresa de site.

  Offff, dragul meu,ti-ai creat un blocaj, esti incrancenat. Dar nu-i nimic, fiindca doar asa evoluam, depasind momentele grele, constientizandu-le.

  spune-mi care este adresa ta de mail ca sa-ti trimit niste materiale

  te binecuvantez
  Corina

 21. foarte frumoasa inregistrarea
  cuprinde toata esenta
  Valentina iti multumesc si eu ptr filmulet

  doar ca ar trebui sa-i explicam lui Alexandru cum functioneaza energiile in univers, cum functionam noi, cum se poate face trecerea de pe ego pe suflet,- cum se pot face toate acestea in mod practic, fiindca el trebuie sa experimenteze si sa inteleaga ce lectii are de invatat. Nu e tocmai floare la ureche. Ar trebui inceput de undeva. Eu folosesc anumite rugaciuni pentru a ma intoarce la starea de iubire din suflet, cand simt ca ma coplesesc problemele si stiu ca m-am indepartat de starea normala.

 22. http://video.google.com/videoplay?docid=3248980463358300047&=q=&hl=en#docid=2140872457059323817
  Ai dreptate Corina, poate ca trebuiesc explicatii, poate trebuie inceput de undeva desi, stim bine ca INCEPUT sau SFIRSIT nu exista … un cerc cu centrul oriunde si circumferinta nicaieri (citeam undeva).
  La un moment dat,cuvintele ramin neputincioase in a reda trairile.
  La un moment dat, am constientizat o idee atit de simpla: Creatorul era singur atunci cind a facut lucrarea din care si noi facem parte. Se spune ca era singur, era DOAR EL. Atunci, unde era materia cu (virgula) care EL lucra? Nu exista aceasta materie prima, deoarece nu putea exista ceva in afara Creatorului. Si atunci, de unde materia din care am fost fauriti? Din insasi fiinta Lui … materia din care suntem creati este insasi fiinta Creatorului! Suntem perfecti fiind creati din fiinta Lui, de catre EL care este perfect. EL nu putea fauri ceva imperfect.
  De aceea spuneam ca, DOAR in noi il vom gasi pe EL, acolo ne vom gasi pe noi insine si vom constata ca suntem UNA. De aceea spuneam ca, cel mai simplu lucru pe care il putem face, este sa constientizam comuniunea cu Divinitatea.

  Filmuletul postat in acest mesaj, explica mai bine aspecte la care ma refer.

  De un timp, imi doresc sa comunicam intre noi empatic, la nivelul sufletului … ce simplu mi-ar fi atunci … Alexandru m-ar citi si ar intelege ca nu glumesc, ar intelege ca vorbesc doar despre ceea ce traiesc!… desi am si simtul umorului dezvoltat … Dumnezeu este glumet, iubitor, luminos, blind … waw, este cel mai cel mai prieten!

  Cu drag!

 23. nu ignor trairile altora,e ca si cum as incerca sa imi asetez un simt al absolutului asupra unor aspecte ce nu pot absolutizate.

  Este frustrant cand stii ca spiritul nu tine de asteptari materiale in sens de timp, si totusi nu imi pot inocula ideea aceasta pt ca practica si experienta la mine sunt intr=un stadiu incipient, iar impasurile intalnite sunt intr-un stadiu avansat.

  E ca si cum avea o carenta acuta de de vitamina C, eu abia decopar ca vitamina C e in portocale si totusi nu pot manca decat una pe zi

  Cam aici e buba, e o urgenta pe care o simt o presiune ce nu isi are locul

 24. Povestea m-i se pare cunoscuta; cred ca am trait-o acum catva timp. Reantoarcerea la o noua viata a produs o mare transformare in interiorul meu pe care unele persone nu o accepta, sau cred ca nu sunt prea sanatoasa.Dar dincolo de intuneric am descoperit frumusetea fiecarei clipe pe care o traiesc prin intelepciunea cuvintelor , a gesturilor care sunt pline de iubire. Ma straduiesc pentru toate acestea si in fiecaare zi primesc raspunsuri la comportamentul meu.Sunt raspalatita pentru vointa pe care o am si totodata vad in cei apropiati unde gresesc atunci cand cred ca primesc pedepse care nu sunt meritate.Fiecare experiment ma pune fata in fata cu Adevarul, care imi aduce linistea si pacea interioara.

  Toata admiratia mea si urmaresc cu placere noi lectii pentru minte, trup su suflet.

 25. Cu adevarat SUPERBI!
  Emanati energie, iubire, echilibru.
  Ne dati liniste si ne faceti mai buni.
  Sunteti un exemplu pentru semeni.
  Mi-as dori sa va simt mai aproape – pe cand la Cluj?

  Cu deosebita consideratie si admiratie

 26. Sunt o mama indurerata care
  mi-am pierdut in inprejurari ramase
  nelamurite unicul fiu in anul 2oo3 ,pe
  marginea Lacului Tei.
  De atunci caut neincetat raspunsuri dar
  nimeni nu a vazut pur si simplu a disparut
  de pe mal pe 15 august si i-a apartut
  corpul pe luciul lacului pe data de 17.
  Daca exista Dumnezeu care ne-a creat pe noi ca oameni pe el cine l-a desavarsit?

 27. Pentru Liliana,

  Stimata doamna,”Daca exista Dumnezeu care ne-a creat pe noi ca oameni pe el cine l-a desavarsit?”Iata opinia mea:Dumnezeu a fost dintotdeauna,necreat ci dintotdeauna desavarsit.

 28. DOMNULE MUNTEANU,
  Va multumesc pentru amabilitatea de
  a raspunde intrebarii care cred ca
  la ora actuala preocupa omenirea ,dar
  sigur sunt multe intrebarile la care nu avem inca acces de a afla adevarul.

 29. Daca pot adauga:
  Suntem precum samburii de constiinta care cresc sa devina aidoma copacului din care-au cazut undeva candva.
  Niciun sambure nu-si cunoaste creatorul decat indirect, ca o amintire/senzatie si o legatura a ceea ce-a fost candva.
  Suntem acum intarcati si perfect capabili sa pasim pe drumurile noastre, oricat ar fi ele de intortocheate spre cautarea arborelui originar din care-am cazut.

 30. Sergiu, frumos spus … Multumesc!

 31. N-ai de ce multumi Valentina.
  Ar fi folositor sa contempli afirmatia.
  ..
  Exista undeva o poveste despre calatoria sufletului, plecarea de Acasa dincolo de Zidul de Foc, aventura trecerii si surpriza cunoasterii a ceea ce e dincolo de granitele lui „Acasa”.
  Apoi frica, disperarea si lupta noastra sa trecem indarat care-a condus la un adevarat Razboi al Stelelor – in urma caruia (vibratia?) universul s-a oprit din expansiune, atat de ingrijorator incat dintre familiile cele mai mari s-au ridicat cativa -ordinul de Arc (Arhanghelii) care-au decis ca „ceva trebuie facut”, si iaca s-a (am) plamadit aceasta planeta intr-un colt retras de univers (sistem mono-solar) pe care sa experimentam si sa aflam ce se intampla.
  ..
  Experimentul pare rasunator de reusit, universul isi incepe iarasi miscarea, toata lumea e cu ochii pe noi (la propriu) si astepata nerabdatoare cu sufletul la gura evenimentele de care par ca vor depinde multe alte sisteme solare si evolutia vietii in general.
  ..
  Acum.., eu am comentat (in primul rand ca nu mi se cereau 2 pagini de date personale ptr. inregistrare pe acest site -de apreciat-iata!), in al doilea rand ptr. Liliana pe care-am simtit-o inca in drama pierderii sufletului care-a venit si-a plecat conform drumului programat.
  ..
  Daca am citi (poate) mai mult, am fi deschisi sa experimentam noul iesind din conventional, poate am intelege de ce vechii daci plangeau la nastere si radeau la moarte.
  Poate-am intelege ca moartea e o experienta/tranzitie mult mai putin ingrozitoare decat nasterea, ca copii pe care-i avem nu sunt „ai nostrii” ci au un suflet al lor de sine-statator, pe care noi suntem datori doar sa-i facem cunostinta cu aceasta lume, nicidecum sa-l amprentam dupa cum consideram noi de cuviinta(si cum din pacate cel mai adesea se intampla).
  Ei vin cu programul lor (de viatza), iar noi (ca parinti) n-ar trebui s-o luam prea personal, sa nu creem drame suplimentare.
  ..
  Deocamdata nu ne-a invatat nimeni sa facem astfel, dar intr-un viitor nu prea indepartat vom reusi-sigur.

  cu dragoste ptr. oameni
  s.

  • multumesc, sergiu, pentru participare.
   habar n-aveam ca trebuie sa completezi ceva ca sa scrii un raspuns pe acest site.
   daca ai facut-o inseamna ca ti-a trezit interesul. poate intr-o buna zi o sa ai chef sa si experimentezi o stare de constiinta extinsa. si poate in alta zi o sa traiesti personal povestea trecerii prin marele zid. :)
   h

 32. iarasi iti multumesc pentru faptul ca impartasesti ceea ce cunosti … ma bucur sa mai aflu fiinte care sint si gindesc ca si mine … ceea ce spui tu este deja trait de mine dar, dificil de pus in cuvinte … cu siguranta ne vom intilni nu peste mult timp … Cu drag!

  • raga valentina, ceea ce recunosti este adevarul interior care rezoneaza cu toate acestea.
   da, ne vom intalni.
   cu drag, h

 33. Multumesc frumos Horia! … hmmm, asa simt eu – sa multumesc … primesc atit de mult incit,chiar daca vorbele sunt neputincioase in a-mi reda trairea/starea, vibratia lui „multumesc” ajunge in dimensiunea in care imi simt (fara sa-mi simt) fiinta!
  Mi-am oprit comentariile pe aceasta lista in momentul in care am constatat ca, ceea ce mie mi se pare firesc, normal, altii percep ca si gluma. Am fost uimita si m-am retras, bucurindu-ma de comuniunea cu cei de aici, dar de departe. Azi,o zi speciala pentru mine, a re-adus si lista in casuta mea de mail-uri.
  Cu drag pentru intilnirea de lumina!
  Valentina

 34. @ agnis

  Multumesc ca-mi multumesti (sa nu intrerupem linia acestei energii recunoscatoare initiata de Valentina) de prezenta pe site-ul vostru.
  N-am facut (inca) nimic ptr. voi ca sa-mi multumiti, de aceea cand mi se multumeste (in avans) te simti cumva obligat sa recompensezi cu ceva acea multumire.
  ..
  Abordarea mea insa a fost umpic diferitafata de cea clasica cu descoperirea si rezonarea.
  E mult timp de cand te-am cunoscut iar acum cativa ani o cunostinta comuna mi-a re-atras atentia asupra ta.
  Te-am cautat, te-am gasit si-am mai ramas si placut impresionat de ce-am gasit -iata! ;)
  ..
  Pararea mea este ca anumiti oameni cu care avem contact intr-o in viata ii ducem cu noi intr-un fel sau altul ca un bagaj daca vrei sa-i spui asa, energiile lor sunt cu tine acolo, accesibile.., nu le poti „nega” sau „anula”.
  Ele doar sunt si se transforma iar fiecare dintre noi care simtim ca mai avem ceva de facut cu cate cineva in astfel de privinte ar fi intelept s-o facem (ca o paranteza).
  ..
  Mi-ar face placere depanarea unor amintiri in fata unui pahar de bere rece aici la mare (unde locuiesc deocamdata) cu ocazia vre-unui drum de-al tau pe meleagurile Constantene.
  Anunta-ma daca o faci.

  PS: mailul meu e sergiumoisi@yahoo.com iar Valentina stia ea ce stia cand a spus c-o sa ne intalnim.
  (vrajitoare mica ce-a fost ea intr-o alta viatza)!
  ;))

 35. un site cu articole academice din zona transpersonala se gaseste la transpersonalstudies.org… Vezi cateva articole academice interesante si pe doxosophia.wordpress.com/2011/04/01/o-lume-aproape-straina-stari-alterate-de-constiinta-si-spirite/

 36. Domnule Horia Turcanu,
  V-am urmarit f.putin in emisiunea Codul lui Oreste si imi pare rau.Sunt departe de tara de multi ani si pot vede pe youtube anumite emisiuni din televiziune Ro.M-a atras energia ce o emanati o energie de siguranta dar plina de iubire.Iar acum cind am dat si de acest sit am fost fascinata de scrierile d-tra.Mai ales acesta confesiv care iarasi m-a impresionat.Iata ca se poate sa ne cunoastem,dovada sunteti chiar dv-tra.Eu teoretic stiu insa practic nu ma pot descurca corect cred.De aceea va intreb ,oare voi avea vreo sansa chiar daca aici sunt singura doar cu sotul care este de alta nationalitate?Va multumesc anticipat pt.un cit de micut raspuns.

 37. drga elena ms, nu stiu unde esti, nu stiu cum poti fi singura cu sotul, nu stiu despre sansele de a ne cunoaste, dar stiu un singur lucru: daca tu SIMTI ca a venit timpul sa ne cunoaste, atunci se va intampla. e vorba, intotdeauna despre o alegere. viata nu e intamplatoare, nu e decisa de noroc, ci este creatie pura, la toate nivelurile. fie ca e constienta sau nu. cu drag, agnis

 38. daca la nivel cosmic nu exista dualitatea bine-rau cum va explicati existenta incarnata a raului pe care istoria ni-l dezvaluie in persoana lui Hitler,spre exemplu…ce forte obscure se ascund in spatele mintii unui criminal in serie?si intrebarile ar putea curge….pun aceste intrebari avind in minte analogia intre micro si macrocosmos

  • la nivelul sufletului, moartea nu exista. nu e decat un joc. nimeni nu moare cu adevarat in razboaie si nici de mana criminalilor in serie. actorul care joaca in filmul experientelor umane, nu poate fi ucis. doar crede asta, pentru ca a uitat cine este cu adevarat, intr-atat de adanc a intrat in rol.
   intrebarile sunt ale mintii. dimensiunea sufletului nu incape in logica liniara a mintii.

 39. buna dimineata.
  am vazut asera emisiunea cu Oreste si dl H.Turcanu.
  MI se pare frumos tot ce spun dansii.
  as dori sa pun o singura intrebare.
  ce te faci cand totul se prabuseste in jurul tau la propriu.
  adica nu esti tu depresiv.ti se intimpla lucruri care nu sunt consecinta faptelor tale- iti moare un parinte si ramai cu o sora care are schizofrenie pe cap-pe cap nu in sensul rau ,dar acest lucru oricum iti schimba viata si nu e vina ta.sau iti pierzi copilul,adica moare.sau nasti un copil schizofrenic.sau descoperi ca ai cancer la 43 ani.sau iti pierzi in acelasi an ambii copii si sotul.
  cele de mai sus sunt intimplari reale.
  de unde sa mai gasesti atata putere ,dar mai ales echilibru.cred ca daca ti se intimpla cele de mai sus ,toate teoriile de mai sus pica exact ca un castel de nisip.
  precizare-cred doar in Dumenzeu ,dar nu si in practicile bisericii si pot argumenta.cred in bunatatea sufleteasca si ca numai acest lucru ar putea schimba lumea.
  in rest mi se par toate niste teorii foarte frumoase ,dar din pacate cand te intilnesti cu chestiile dure din viata si doresc sa precizez din nou-NU CONSECINTA ACTIUNILOR TALE- ci lucruri independente de actiunile tale-moartea celor dragi,responsabilitati care nu sunt neaparat ale tale,etc.
  mi-as dori sa-mi raspunda dl Horia Turcanu,daca are timp.
  multumesc.

 40. buna dimineata.
  am vazut asera emisiunea cu Oreste si dl H.Turcanu.
  MI se pare frumos tot ce spun dansii.
  as dori sa pun o singura intrebare.
  ce te faci cand totul se prabuseste in jurul tau la propriu.
  adica nu esti tu depresiv.ti se intimpla lucruri care nu sunt consecinta faptelor tale- iti moare un parinte si ramai cu o sora care are schizofrenie pe cap- nu in sensul rau ,dar acest lucru oricum iti schimba viata si nu e vina ta.sau iti pierzi copilul,adica moare.sau nasti un copil schizofrenic.sau descoperi ca ai cancer la 43 ani.sau iti pierzi in acelasi an ambii copii si sotul.
  cele de mai sus sunt intimplari reale.
  de unde sa mai gasesti atata putere ,dar mai ales echilibru.cred ca daca ti se intimpla cele de mai sus ,toate teoriile de mai sus pica exact ca un castel de nisip.
  precizare-cred doar in Dumenzeu ,dar nu si in practicile bisericii si pot argumenta.cred in bunatatea sufleteasca si ca numai acest lucru ar putea schimba lumea.
  in rest mi se par toate niste teorii foarte frumoase ,dar din pacate cand te intilnesti cu chestiile dure din viata si doresc sa precizez din nou-NU CONSECINTA ACTIUNILOR TALE- ci lucruri independente de actiunile tale-moartea celor dragi,responsabilitati care nu sunt neaparat ale tale,etc.
  mi-as dori sa-mi raspunda dl Horia Turcanu,daca are timp.
  multumesc.

  • draga antonela, nu actiunile noastre creaza consecinte, ci judecatile, pozitionarile noastre fata de ele si fata de intreaga realitate.
   sunt constient ca e dificil, atunci cand esti in vartejul dramei, e greu sa crezi ca totul este creatia unui nivel al propriei noastre fiinte.
   aspectul uman sufera, dar pentru Sine, aceasta nu este decat o experienta, din care, de cele mai multe ori invata ceva.
   dramele celorlalti, din preajma noastra, sunt deasemeni alegeri ale Sinelui.
   niciodata viata nu a fost „corecta”, pentru ca prioritatile aspectului uman au fost intotdeauna diferite de cele ale Sinelui, sau sufletului.

   te rog, arunca un ochi peste articolele de pe calatoria inimii. vei gasi multe raspunsuri la intrebarile tale. apoi revino aici. mi-ar placea sa deslusim mai mult din raspunsul la intrebarile tale, caci sunt intrebari valabile pentru multi. h

 41. Buna ziua,
  Felicitari pentru prezenta in emisiunea lui oreste de aseara. S-au spus lucruri interesante si frumoase aseara si cred ca ar trebui repeteat demersul ori de cate ori aveti ocazia. O intrebare pentru Horia as avea si eu. Horia, crezi ca folosirea unor amulete sau dispozitive gen torser sau orgone ajuta sau poate ajuta la demersul de autocunoastere sau cautare a constiintei? Crezi ca astfel de dispozitive pot intr-adevar oferi protectie? Tu personal folosesti amulete sau astfel de generatoare (torser sau orgone). Multumesc!

  • nu folosesc nimic, caci nu cred in nimic din afara mea.
   amuletele de orice fel, si orice simboluri, au puterea pe care noi le-o dam. puterea e in noi, nu in ele.
   din nefericire refuzam, sa ne recunostem puterea, nu avem incredere in noi insine, ci mai curand intr-o piatra sau un fier.
   disapointed? :)

 42. Buna ziua!
  Am o intrebare pentru d-ul Turcanu.As fi fericita sa imi raspunda chiar dinsul daca se poate.Vreau sa stiu doar daca din experienta personala aveti vreo dovada,una singura macar,ca trairile pe care le are un om in timpul unei stari de constiinta extinse sint reale si nu doar plasmuiri ale crelerului in stare de hipoxie.Asta e singurul detaliu care ma opreste sa experimentez impreuna cu dvs respiratia holotropica(de ex).Va multumesc mult si va rog sa credeti ca intrebarea mea e foarte sincera si nu are conotatii negative.

  • draga marlene, singura care are nevoie de dovezi este mintea. ratiunea, logica. din nefericire pentru dansa, o experienta de constiinta este cu mult mai larga decat spatiul mental. a simti, in general, este un mod de perceptie mai adanc. stii adevarul, uneori impotriva logicii. sau poate ca nu? :)
   experienta directa nu are nevoie de o validare logica si nici exterioara. realitatea NU este logica. viata ta NU este logica, si nici ceea ce se petrece in ea. de ce as avea nevoie de o dovada a experientei directe? cui sa-i dovedesc? ego-ului care nu e decat o plasmuire pura?
   interesant este ca mintea insasi, atunci cand este onesta, descopera propriile sale limite. abia atunci suntem pregatiti pentru schimbare. h

 43. Pe lumea asta suntem unici, iar drumurile noastre asisderea.
  Intrebari de gen: ce, cum sau in ce fel, sunt inutile in acest context.
  ..
  Personal prefer sa gasesc singur „calea”, modul sau rezultatul/raspunsul unei probleme de acest gen, ptr. ca „intuitiv” recunosc unicitatea raspunsului.
  Fenomenul de „agatare” de experientele/raspunsurile altora nu e decat unul generat de frica personala de-a experimenta.
  Cu ceva curaj, daca incepem sa ne depasim angoasele/temerile, incepem sa descoperim lucruri, senzatii noi, sentimente..etc.
  Iar daca privim deja retrospectiv, intelegerea la care ne duc acestea ne inhiba „rapida” catalogare, incadrare, limitare si definire a acestor stari de constiinta mult mai expansionate raportate la cea a maselor.
  ..
  Raspunsul meu ar fi asa: Nu mai intreba, ai in schimb curajul sa cercetezi/experimentezi daca consideri ca ceva te indeamna.
  Altfel.., nu pierde vremea, revino in masa constiintei in care te simti cel mai bine si actioneaza de la acel nivel fara sa ai senzatia ca sari prea multe trepte, faci prea multe eforturi, sau cazi in situatii de nesiguranta in care sa te simti nevoita sa incepi sa intrebi prea multe.
  Viata trebuie traita frumos.., fara eforturi dezechilibrante.., ceea ce merge/functioneaza ptr. unul, nu e obligatoriu (sau imperios necesar) sa functioneze si ptr. noi.
  ..
  E asa de simplu.

  • right! h

 44. Buna ,
  Sunt de acord cu ceea ce spui , pentru ca am si eu trairi asemanatoare.
  Sunt de acord si cu transformarea care e din ce in ce mai puternica , in functie de nivelul energetic al fiecaruia si de Constiinta .
  Felicitari .Unii traiesc o viata sau mai multe si nu ajung sa constientizeze existenta Dumnezeului in Sine – bucuria Iubirii din Ceruri , care aduce bucuria Iubirii in afara .

 45. vreau sa il intrb pe horia daca crede intr-un destin implacabil sau zbaterile noastre au un rost.

 46. Horia, draga, mi-a placut felul in care te-ai prezentat, dar nu am inteles foarte clar doua lucruri: 1) Ai aflat cine esti tu, sau ti-ai recuperat o parte din cine esti, datorita intalnirii cu Elena, sau altcumva? 2) Daca traiesti alaturi de Elena iubirea adevarata, de ce ai simtit nevoia sa te casatoresti?

 47. numai prin depasirea frici putem vedea cea ce este adevarat , apoi prin constientizare pura a devarului ne putem trezi si numai atunci putem spune ca traim cu adevarat , dar pana atunci cu toti suntem prinsi in acest miraj al asa zisei realitati .

  va doresc numai bine si fericire

 48. Multumesc pentru raspunsuri.
  Oare starea in care ajunge un crestin practicant al rugaciunii inimii atunci cind reuseste sa coboare mintea in inima(Cleopa,Arsenie Boca,etc) este ceea ce traieste orice alt om in timpul unei respiratii holotropice sau este mult mai mult decit atit(de aceea mult mai greu accesibil).
  O alta intrebare ar fi:daca samanii intra in starea de constiinta extinsa de mii de ani ,intr-un mod relativ simplu si accesibil si altora(ca si holotropica)de ce totusi exista doar un saman intr-un trib(ne-existind biserica ca institutie care sa blocheze accesul la cunoastere)si nu traiesc toti membrii acelui trib in starea de constiinta extinsa.

 49. sincer acuma, toti ce scriu acilea, stiu ce scriu?, sau se dau numa’ in stamba ca sa scoata la iveala ceva ce mintea lor le sopteste a fi imaginea lor despre cat de literati sunt ei in strafundurile lor?. nivel energetic, alea, alea…tampenii auzite de la altii si care cica le apartin. eh..ce stim noi, ei stiu, stiu chestii spirituale…doamne fer, nu ai cum sa-i contrazici. vrajeala spirituala, cinematografie mentala fara control. voi va urmariti mintea cand o lasati sa o ia razna?, aveti habar ca o ia razna macar?.

 50. mie imi plac patratelele astea colorate care revin fiecarui comentator in parte. modelele dupe ele, ce faine sunt…eu am cu galben. da’ ce e sufletul si ce e sinele?. e bine sa ma lamuresc ca sa stiu cum se intra in joc. astept un raspuns cu definitii clare, pe care mintea mea sa le inteleaga.

 51. Eei.., haide ca m-ai prins sambata seara dupa un pahar (de oarece) si-am indemn sa incerc sa-ti raspund:
  Lucrurile stau cam asa:
  ..
  Cand ai o ruleta in mana.., ea poate sa-ti masoare numai distantele.
  Cand ai un ceas la mana el poate masura numai timpul.
  ..
  Cu alte cuvinte, din punctele (conventionale) de vedere general acceptate stiintific, n-o sa afli niciun raspuns.
  Stiinta inca n-a cuantificat senzatiile, sentimentele, perceptiile, nici macar gandurile.
  Stiinta e off-side in multe din zonele astea, astfel incat noi (aici) nu vorbim despre stiinta!
  Tu iti doresti un raspuns stiintific, explicabil printr-un singur element de masura si pe cat mai intelesul tau.
  Imposibil de explicat, asa ca uita.
  ..
  Sugestia mea e sa incerci sa experimentezi pe pielea ta inainte de-a incerca sa afli ce te asteapta, ai putea avea cele mai frumoase surprize din viata!
  Ceea ce-ti lipseste (dupa cum sesizez), e umpic de curaj.
  ..
  E frumos sa stai pe tusa si sa fii microbist, dar e mult mai interesant sa intri pe teren si sa joci tu insuti.
  Incearca tu asta, apoi defineste experienta jocului unuia care nu cunoaste fotbalul.
  Pana nu experimentezi, nu prea poti vorbi, iar experienta nu se imprumuta -dupa cum frumos mi-a zis odata un mare poet contemporan Nicolae Motoc (-nu stiu daca suna cunoscut), dar asta e oricum ideea!
  ..
  Succes!

 52. am inteles ca experienta nu se imprumuta, e logic. ma enerveaza literatura asta plina de mister, care te duce cu gandul… care gand mai mult incurca. in fapt cum arata chestia asta cu experimentatul?. „experimenteaza pe pielea ta”. ce sa experimentez?. am citit mai sus ce scrie domnul din poza. si…cum sa ajung la starea asta de nimic de la mine sau de la altii, adica de gol?. cu asta se incepe?. ce sa fac, sa cad din copac…si dupa o vreme sa descoper ca nu mai sunt cine eram?. trebuie sa inteleg fara minte tot?, sau cum sta treaba?.

  • Pari foarte iritata.

Trackback-uri

 1. First breath after coma « Povesti de adormit asfaltul - [...] strigi » imi amintesc ca mi-a spus candva si incep sa strig, pe el sa-l strig pentru ca doar pe …
 2. Despre Elena Francisc | Joc si Emotii - [...] sa ma concentrez cu rugaciunea, ca asta imi e la indemana. Am facut multe exercitii condusi de Horia Turcanu, …

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net