Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 29 iulie 2010 Arhiva Evenimente | 5 comentarii

Timisoara: Energie in puncte de focA fost extraordinar ceea ce am numit ”weekend-ul holotropic” de la Timisoara, de săptămâna trecută. Mulțumim din inimă tuturor celor care au fost cu noi, tuturor celor care au împărtășit cu noi călătoria. Și nu au fost puțini. Ceea ce e un semn bun. Valul transformării, al căutării interioare, acea neliniște pe care mulți dintre voi o cunoașteți și care vă împinge înainte în noi experiențe, atinge din ce în ce mai mulți oameni. Vă mulțumim, eu și Elena, pentru ceea ce simțim atunci când suntem cu voi. Și pentru noi, fiecare nouă întâlnire cu cei asemenea nouă, fiecare călătorie de conștiință, este importantă, pentru că noi creștem, evoluăm, ne schimbăm împreună cu voi. ”Workshop” este un cuvânt prea limitat, prea convențional pentru ceea ce se petrece atunci când călătorim împreună în vastele teritorii ale conștiinței, chiar și românescul ”atelier de lucru” nu prea are de-a face cu ceea ce se petrece acolo, pentru că nu, noi nu lucrăm atunci când suntem cu voi, noi pur și simplu ne explorăm pe noi înșine, ne depășim propriile limite și propriile bariere, cercurile sacre în care ne întâlnim cu voi crează stranii baloane înafara timpului în care fiecare dintre noi face o călătorie interioară. Să nu credeți că aceste călătorii sunt transformatoare doar pentru voi, să nu credeți că miracolele care se petrec acolo cu emoțiile noastre și cu mințile noastre sunt doar ale pentru voi, cei care participați. Pentru aceasta vă mulțumim și vă iubim și vă spunem din nou: ne transformăm și ne descoperim laolaltă cu voi. Aceasta este frumusețea faptului de a fi împreună, de a ne uni energiile într-una singură care ne susține pe toți și  în care, deși călătoria este individuală, îi putem simți pe toți cei de lîngă noi. Ați putut simți cum emoțiile unuia se împrăștie ca focul în cercul sacru, ați putut simți cum poveștile cuiva sunt de fapt poveștile tuturor, cum putem fi uneori, unii alături de alții în feluri pe care nici nu ni le imaginam. Mulțumim, Timișoara.

Pentru aceia care nu au fost acolo cu noi, iată o foarte scurtă dare de seamă a celor petrecute la Timișoara. Mai întâi a fost întâlnirea cu ”căutătorii” – cum îi numim noi pe cei neliniștiți, și aceasta s-a petrecut în cele din urmă pe o terasă frumoasă pe malul Begăi, în lumina asfințitului, pe sub sălcii. Au fost poate vreo 70-80 de oameni buni la această discuție despre stările de conștiință extinsă, despre caracterul lor vindecător, despre cărți, despre plantele sacre, despre iubire și ayahuasca, despre spiritualitate și vindecare și despre câte altele. Am povestit despre cum funcționează mecanismele interioare ale viziunii și despre propriile noastre experiențe de conștiință, am desfăcut în bucăți ceea ce se cheamă ”noua paradigmă”, ”noua conștiință”, noua energie”, ”noua spiritualitate”, am vorbit despre crizele de transformare prin care trecem cu toții în aceste timpuri extraordinare pe care le trăim, și despre ceea ce putem face ca să le traversăm în siguranță. Au fost foarte multe întrebări de o superbă calitate, au fost dezbateri care ne-au ținut până târziu și totul s-a petrecut într-o atmosferă de prietenie și căldură, ca și cum ne-am fi cunoscut de o mie de ani. Și poate chiar așa este, căci asemenea întâlniri, de o asemenea importanță interioară, nu sunt niciodată întâmplătoare. A fot cu noi Anca Munteanu, profesor de psihologie transpersonală la Timișoara și prieten drag care ne-a talonat cu observații și explicații de nivel înalt, am trăit momente de extraordinară emoție atunci când am vorbit despre cartea Grație și Forță a lui ken Wilber, și cineva din public, Raluca Ardelean, ne-a povestit istoria vieții sale, similară până la identitate cu cea a filosofului Ken Wilber și a iubitei sale Treya. Raluca l-a re-cunoscut pe Cosmin, iubirea acestei vieți ale sale, s-au căsătorit, pentru ca să descopere că el are cancer. Primii 5 ani de iubire au fost ultimii 5 ani din viața lui. Și totuși, moartea nu a fost un sfârșit, ci o uriașă transformare spirituală pentru cei doi, dincolo de moartea fizică.

Apoi a urmat marea călătorie de conștiință. Respirația Inimii și Respirația Holotropică au mare succes la Timișoara și trebuie să vă spun că 42 de oameni au experimentat împeună cu noi. Au fost viziuni extraordinare, deschideri extraordinare ale inimii, am plâns și am râs împreună, am împărtășit împreună nivelurile colective ale Conștiinței Cristice, iar în cele trei zile în care am fost împreună am asistat la revelații neașteptate, la renașteri, la descoperiri grozave pe care unii dintre noi le-au făcut. A fost o energie uriașă care ne-a purtat, care ne-a legat, atmosfera a fost densă și au existat momente de o asemenea intensitate, încat inimile noastre păreau nodurile, punctele de foc ale unei rețele care cuprindea întregul spațiu în care ne aflam. Detaliile unei asemenea călătorii nu pot fi povestite în cuvinte, limbajul liniar nu poate încăpea densitatea emoției și intensitatea trăirilor unei experiențe holotropice. Ele nu pot fi decât trăite. Transformările interioare survenite după cele 3 zile de workshop erau vizibile cu ochiul liber în zâmbetul și în ochii celor de față. Știm că ele continuă și după încheierea celor trei zile, așa că, dragii noștri, vă invităm pe toți aceia care vreți să împărtășiți, scrieți-ne despre trăirile voastre și despre experiența voastră. Curând vom deschide o secțiune în Călătoria Inimii, care va conșine exclusiv relatări ale unor experiențe de de conștiință extinsă și urmările lor în viața de fiecare zi.

Aceasta a fost, pe scurt, călătoria noastră la Timișoara, una dintre cele mai puternice xperiențe pe care le-am trăit într-o sesiune de Respirația Inimii/Respirație Holotropică.

Urmează o nouă călătorie desigur: MERGEM LA ORADEA unde avem o mulțime de prieteni și unde vom zbura într-o nouă călătorie holotropică. Pe 22 septembrie vom face una dintre întâlnirile noastre cu care v-ați obișnuit deja, o întâlnire în care vom discuta despre Marea Conștiință, despre căile de a accesa stări de conștiință extinsă și despre spiritualitate. Nu știm încă locul exact în care va avea loc întâlnirea, va fi în Oradea, dar pentru detalii rămâneși conectați la Călătoria Inimii.net

După această întâlnire/discuție vom avea desigur o experiență de Respirația Inimii/Respirație Holotropică. Trei zile de expansiune a conștiinței de experimentare directă a ceea ce suntem cu adevărat. Trei zile în care ne vom explora limitele ultime ale Ființei. 24-26 septembrie. De data aceasta înscrierile trebuie făcute direct la ATT (Asociația noastră de Terapii TRanspersonale – www.transpersonal.ro , tel 0731014257 – Alina, mail attranspersonal@gmail.com)

Încă odată vă mulțumim tuturor pentru felul în care sunteți împreună cu noi în această mare Călătorie a Inimii.

Horia Țurcanu și Elena Francisc


Descarcă acest articol ca PDF.

5 comentarii

 1. Mare multumire cred ca a fost a noastra, a celor care am fost acolo impreuna cu voi :)eu una va multumesc ca ati inclus Timisoara in traseul vostru :)
  acum ma tot gandesc la cat timp am pierdut pana sa trec printr-o asa experienta…

 2. Draga Elena, draga Horia,

  si eu va multumesc din inima! Pentru seara de joi, pentru cele 3 zile care au urmat si pentru multele si minunatele zile care le vor urma, impregnate de undele schimbarii declansate atunci. Multumesc pentru cartile pe care le editati si pentru tot ceea ce faceti pentru noi, cei care am inceput ,,calatoria,,!

  ,,Daca vei cunoaste misterul Nemarginit al cerului unde traiesc acum , cu orizonturi fara de sfârsit cu lumina care cuprinde si patrunde-orice lucru, nu ai mai plânge, daca ma iubesti! De -acum sunt învaluit de farmecul lui Dumnezeu în nesfârsita lui frumusete.,,- Sfantul Augustin spunea asta. Iar voi m-ati ajutat sa inteleg si sa simt!

  Cu toata recunostinta,
  Raluca

 3. Întâlnirea cu voi a fost intensă şi profundă. Balsam pentru suflet şi spirit. Drumul către noi înşine este lung şi sinuos, drept pentru care ne-ar ajuta (şi pe noi timişorenii)să avem ocazii mai dese să parcurgem acest drum alături de voi.
  Mulţumesc Elena şi Horia!

  Cu drag Ofelia

 4. …Aveti dreptate: „in limbajul liniar NU poate încăpea densitatea emoției și intensitatea trăirilor unei experiențe holotropice” – subscriu acestei afirmaţii!

  Mă tot întreabă prietenii: cum a fost, ce-am făcut la workshopul ăsta cu o denumire atât de „sofisticată”… :-) Eu aş vrea să le povestesc , însă CUM aş putea reda în cuvinte o experienţă atât de INTENSĂ, de COMPLEXĂ, de ATOTCUPRINZĂTOARE?!? Conversaţiile sfârşesc mereu cu îndemnul meu: “trebuie să vii, să experimentezi, să SIMŢI! “

  …Aş avea o mie de lucruri de spus, însă mă voi rezuma a mărturisi faptul că de când v-am văzut prima oară (era o joi, 22 iulie 2010) nu încetez să mă bucur de cât de frumos simţiţi… vorbiţi… scrieţi…. călătoriţi… experimentaţi… povestiţi… editaţi… îndrumaţi… etc. etc. etc. şi mai ales, EXISTAŢI (împreună)!!

  …Sunteţi în INIMA mea!
  Nicole.

  • Draga Nicole,
   Nu, nu „trebuie” sa indemni pe nimeni. Cei care simt, vor veni atunci cand vor fi pregatiti. Starile de constiinta extinsa nu se experimenteaza la indemnuri sau cu forta. In preajma prietenilor tai, tu doar fi CEA CARE ESTI!! iar ei vor simti (mai ales la un nivel inconstient) complexitatea transformarii produse intr-o stare holotropica. Doar FI! Atat. Deschisa, increzatoare, ingaduitoare, frumoasa, Femeie CE ESTI! Si ai incredere ca ei (prietenii tai) vor trai si vor simti atunci cand vor fi pregatiti. Nu cuvintele rostite de tine si auzite de ei vor fi cele care-i vor indemna catre o experienta de constiinta extinsa ci mai degraba energia pe care tu o emani atunci cand ramai centrata neincercand „sa faci” ci SA FI CEA CARE ESTI!
   si tu esti in inimile noastre.

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net