Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 13 octombrie 2010 Articole, calatoriile initiatice | 25 comentarii

Noi si Plantele Sacre. Calatoria Inimii continua in Peruiubita mea, elena, pe dunele de langa iquitos. acesta este drumul care duce la intalnirea cu grande madre ayahuascaCălătoriile în Conştiinţă. De ce mergem în Peru? Plantele sacre nu sunt o cale spirituală. „Journey” versus „Trip”. Plantele sacre sunt Porţi către noi înşine. Realizarea de Sine, sau nimeni nu face în locul nostru. Divinitatea interioară – o experienţă. Plantele sacre – uneltele pe care ni le-am dat pentru a crăpa armurile iluziei. Nu există secrete esoterice. Totul este la lumină.

Săptămâna aceasta plecăm din nou în Peru, pentru o nouă şi extraordinară expediţie în jungla amazoniană, dar, mult mai important, pentru o nouă incursiune în propria noastră Conştiinţă, o nouă călătorie în adâncurile a ceea ce suntem cu adevărat. Este un prilej pentru a reveni la subiect, pentru că mulţi dintre voi, Căutătorii, camarazii noştri de Călătorie a Inimii, ne-aţi pus întrebări cărora poate nu am apucat să le răspundem.

Din momentul în care noi am lansat întâlnirile cu voi în spaţiul public, din momentul în care am început să vorbim despre ceea ce facem şi ceea ce experimentăm, interesul pentru subiectul ritualurilor cu plante sacre şi al medicinei tradiţionale din marile tradiţii spirituale ale lumii, a fost imens. În rândurile de mai jos vom încerca să lămurim unele dintre cele mai importante aspecte ale ale acestor mari Călătorii ale noastre şi să răspundem, cel puţin parţial, întrebărilor care au apărut cel mai des.

După cum ştiţi deja, esenţa drumului nostru spiritual şi de conştiinţă este una a practicii directe, a experimentării stărilor de conştiinţă extinsă. Am vrut să trăim noi înşine acele stări despre care vorbeau marii mistici, despre care vorbesc cărţile sfinte. Puntea între spaţiul mental şi cel al conştiinţei extinse a fost psihologia transpersonală, ale cărei mijloace sunt experienţiale. Respiraţia holotropică nu a fost decât un început, dar unul extraordinar, căci expansiunile induse cu ajutorul acestui tip de respiraţie accelerată sunt uluitor de profunde şi pot fi comparate oricând ca profunzime şi that's me impreuna cu maestro diogenes, unul dintre samanii amazoniei, in cautarea spiritului anacondei. aspect terapeutic cu experienţele cu substanţe psihedelice clasice. Apoi au urmat ani în care noi am călătorit enorm, în lumile noastre interioare dar şi în lumea largă, în căutarea experienţelor de conştiinţă. Tot ceea ce ştim, tot ceea ce suntem, tot ceea ce facem, provine din aceste experienţe de conştiinţă extinsă. Adevărul despre care noi vorbim este unul care poate fi experimentat de către oricine. Am numit calea noastră spirituală Calea Maestrului Interior pentru că tot adevărul este acolo, înlăntru. În fiecare.  

Darurile acestei lumi interioare pentru noi au fost imense. Nu numai că am extins ceea cunoşteam despre noi înşine, nu numai că am reuşit să trăim niveluri uluitoare ale propriei noastre fiinţe, dar din aceste trăiri s-au născut workshop-uri şi mari călătorii. Am învăţat să navigăm în apele conştiinţei şi mai ales sa-i putem conduce şi pe alţii în aceste ape pe fluviul ucayali, la 6 ore distanta de orice localitatate, in mijlocul jungleinecunoscute pentru majoritatea. Să creăm cadrul de energie şi de prezenţă necesare, pentru ca voi, Căutătorii de Sine, să puteţi să vă descoperiţi singuri, să experimentaţi direct. Am mai descoperit faptul că nu e nimic complicat, că nu trebuie să ai haruri speciale, că toţi oamenii au aceste daruri, că fac parte din ceea ce suntem cu toţii. Am descoperit că ne-am lăsat păcăliţi, vai, atât de mult timp. Dumnezeu drăguţul nu este undeva, afară, în ceruri, separat de noi, nu este o fiinţă colosală înarmată cu judecată şi nu ne pândeşte „păcatele”. Am descoperit că dumnezeu drăguţul este înlăntrul nostru, al fiecăruia, că dumnezeu suntem noi înşine în toate felurile posibile, şi că aceasta stare, de dumnezeu, poate fi experimentată de oricine are curajul să-şi asume cu adevărat ceea ce este.

Ce legătură au toate acestea cu stările de conştiinţă extinsă şi cu plantele sacre şi cu Peru şi cu Ayahuasca? Una mare. Acum câţiva ani, când eram, vai, atât de închişi în minţile noastre, atât de siguri că vagoanele de cărţi pe care le citiserăm ne vor scoate într-o bună zi la lumina spiritului, atunci au apărut în viaţa noastră plantele sacre. Am călătorit mult, cum spuneam, căutând experienţa conştiinţei extinse, am bătut lumea şi continentele în lung şi în lat. Dacă nu ar fi fost experienţele cu plante sacre, noi nu am fi fost ceea suntem astăzi, în felul în care suntem astăzi. Nu am fi reuşit să trăim propriul nostru Adevăr de Sine. Am primit un ajutor imens. Conştiinţa noastră şi-a oferit, de la nivelul Sufletului, experienţele cu plantele sacre pentru a deschide nişte porţi prea înţepenite, prea sudate de obişnuinţa fiecărei zile. Plantele sacre, ciupercile mexicane mazatece, Ayahuasca şi altele nu au făcut decât să deschidă nişte porţi prin care noi am putut arunca o privire în noi înşine. Odată întorşi acasă nu am făcut decât să redeschidem aceste porţi. Ştiam drumul. Odată expansiunea trăită, nu mai ai nevoie de nimic, nu mai ai nevoie de plante, de ritualuri, ai nevoie numai de încredere în tine şi în propria ta trăire. Tehnicile de respiraţie conştientă sunt arhi-suficiente pentru a naviga cu adevărat în apele conştiinţei, pentru a trăi totul în tine însuţi.

Deci, plantele sacre sunt porţi către conştiinţă. Plantele sacre sunt necesare doar atunci când suntem prea înţepeniţi în minţile noastre, în credinţele noastre, în realitatea noastra restrictivă, atunci când gandurile noastre, mecanismele noastre, obisnuinţele noastre au devenit ca nişte armuri prin care lumina spiritului nu mai pătrunde. Plantele sacre se pricep să spargă propriile noastre armuri, armuri ale fricii şi ale convenţiei.

Plantele sacre nu sunt un drum spiritual. Nu sunt o cale a devenirii de sine. Ele nu asigură în nici un fel evoluţia, nu fac nimic în locul nostru. Nimic. Ele doar ne ajută să ne privim clar pe noi înşine. Plantele sacre ne ajută să desluşim propriile noastre cotloane, ne pun faţă în faţă cu fricile, cu adevăratele cauze ale bolilor noastre, ne pot arăta felul în care noi înşine am generat umbrele noastre interioare. Dar nu fac nimic mai mult. Nu fac în locul nostru. Nu ne vindecă, ci ne pun în situaţia de a ne vindeca singuri, de la cele mai subtile niveluri ale noastre. De aceea plantele sacre sunt doar porţi către noi înşine.

Plantele sacre nu sunt pentru cei slabi de inimă, pentru cei nevolnici, pentru aceia care caută vindecarea în exteriorul lor, pentru cei care cred că trebuie să fie salvaţi de cineva, ci pentru aceia care au înţeles că am venit aici, în această dimensiune a încarnării, a densităţii şi a biologiei, pentru experienţa în sine, pentru a evolua, pentru a ne transforma. Sunt doar porţi şi nu o cale spirituală, pentru că ele doar ăţi arată adevărul despre tine însuţi. Restul trebuie să-l faci singur. Ele îţi arată cine eşti cu adevărat, care este natura ta, puterea ta adevărată de creator absolut al realităţii tale. Asta înseamnă asumare de sine, încredere în sine, conştienţa că este în puterea noastră să dizolvăm umbrele pe care noi înşine le-am creat. Plantele sacre nu sunt pentru aceia care cred că iluminarea interioară, sau ascensiunea este un proces care se poate face urmând „7 paşi” şi o anumită tehnică, ci pentru aceia care au intuiţia propriei lor forţe interioare.

Vine o zi pentru fiecare când înţelege că toate abordările exterioare, toate căutările exterioare sunt inutile. Sunt iluzie. Vine o zi pentru fiecare în care apare intuiţia că o parte din noi înşine a rămas pe dinafară şi necesitatea absolută a reunificării, a reunirii cu propriul nostru suflet. Atunci este momentul pentru poarta plantelor sacre. Este momentul în care ne-am săturat să fim despărţiţi de noi înşine. În acel moment, ajutorul pe care ni-l pot da aceste spirite vechi cât planeta este inestimabil. Au darul de a ne face să vedem prin straturile succesive ale iluziei, dincolo de aceasta, în Adevărul de Sine.

Există oameni care au lucrat cu plante sacre şi care nu au reuşit apoi să integreze adevărurile trăite, căci nu acceptă schimbarea. E ok. Porţile s-au deschis, Adevărul a fost exprimentat, dar odată întorşi în realitatea 3D, ei refuză acest adevăr sau nu au curajul să-l asume. Ei sunt aceia care se vor întoarce mereu la plante ca la un pahar de vin, care cred confundă ritualul sacru cu un „trip” şi lumile spirituale absolut reale, cu halucinaţia. Ei nu vor trece dincolo de vălul iluziei. La polul opus suntem noi. Facem călătorii puţine şi fiecare dintre ele este o revelaţie suficientă pentru a schimba totul. Noi ştim faptul că schimbarea, transformarea, este o chestiune personală. Că nu va veni nimeni, niciodată să ne spună „sunt aici să te scot din iluzie şi să-ţi arăt adevărul despre tine”, căci adevărul este prezent permanent, doar că nu-l putem vedea. Suntem aici pentru a invăţa să vedem Adevărul de Sine. Plantele fac posibilă scuturarea de iluzie dar restul este pentru noi să facem.

Au fost mulţi aceia care ne-au contatat pentru a merge în Peru, atunci când am lansat expediţiile Ayahuasca. Noi am vrut să-i cunoaştem mai întâi şi i-am invitat să experimenteze mai întâi Respiraţia Inimii şi alte căi de a expansiona Conştiinţa extinsă. Din două motive: pentru a simţi dacă ei sunt pregătiţi pentru şocul -uneori major – al descoperirii de sine, şi pentru a vedea dacă ei se potrivesc cu noi, cu drumul nostru. De aceea suntem atât de puţini aceia care mergem împreună la întâlnirea cu Grande Madre Ayahuasca. Ceea ce facem noi nu este turism. Călătoria Inimii nu este un „trip”. Călătoria Inimii este o călătorie a sufletului către descoperirea de Sine, este călătoria Conştiinţei către descoperirea propriei divinităţi. Acsta este drumul pe care mergem noi şi acesta se potriveşte unora, dar nu tuturor.

Care este deosebirea între călătoriile noastre şi una obişnuită, în Peru? Ştiţi cu toţii că o singură cutare pe net vă scoate o sută de locuri peruane, braziliene etc în care puteţi să experimentaţi Ayahuasca şi orice plante sacre de fapt. E uşor să te duci acolo, e uşor să experimentezi ceva. Deosebirea între Călătoriile noastre şi un „trip” este aceea că noi îi invităm pe aceia pe care îi considerăm potriviţi să împărtăşească un anumit nivel de conştiinţă şi de energie. Acest nivel este cel pe care noi nu numai că l-am trăit, dar l-am integrat în viaţa noastră cotidiană, este un nivel de energie şi conştiinţă pe care noi îl trăim. Grupul se configurează într-un anumit fel, ca o fiinţă colectivă care-şi trăieşte propria viaţă şi care susţine pe fiecare dintre membrii grupului în experienţa lui. Este ca o trambulină a conştiinţei, ca un plafon înalt de pe care pleci, ca un vehicul care te transportă, te susţine, te protejează. Experienţele prin care membrii grupului au trecut deja în sesiunile noastre de Respiraţie a Inimii i-au dus deja într-o anumită energie. Astfel, expansiunile Ayahuasca din Peru permit înţelegeri enorme, trări de o intensitate şi o profunzime foarte greu de atins de unul singur. Ceea ce facem este că creem un fel de bulă, un fel de balon al conştiinţei şi al energiei în care procesul fiecăruia este susţinut şi protejat de întreg. Este un proces interior într-un mediu sigur, în care auto-vindecarea este susţinută de întreg şi în care integrarea experienţei este asigurată. Asta facem noi.

De fapt este vorba despre propriul nostru drum, despre propria noastră revoluţie interioară şi despre înţelesurile şi etapele pe care noi le-am trăit deja şi pe care acum le împărtăşim cu voi la modul experienţial. Respiraţia Inimii, workshop-urile noastre, ceea ce facem şi ceea ce suntem provine din recunoaşterea şi din validarea Sinelui nostru. Am descoperit că asta e valabil pentru toată lumea. Toţi puteţi face asta prin căi simple. Am hotărât să le spunem tuturor celor pregătiţi să audă asta, că nu e nimic complicat, că nu depinde nimeni, că nu există „secrete” esoterice care nu pot fi experimentate şi că totul este accesibil în orice moment, oricui.

Din Călătoria noastră, au făcut parte şi plantele sacre, aşa cum au făcut cărţile, respiraţia şi altele. De aceea am hotărât acum câtva timp, că ceea ce a fost bun pentru noi în Călătoria noastră, ar putea fi bun şi pentru alţii. Este vorba despre a împărtăşi. Aşa am ajuns să împărtăşim Respiraţia Inimii, care a folosit deja multor, multor oameni, şi , în general, experienţa noastră cu stările de Conştiinţă extinsă. Este felul nostru de a participa la Revoluţia Conştiinţei în ansamblu.

Dragii noştri, cu aceasta sper că am răspuns la unele dintre multele voastre întrebări referitoare la Peru.

Iată ce vom face în această expediţie care va începe joi.

Vom merge mai întâi undeva, în jungla amazoniană din preajma orăşelului Iquitos unde vom petrece vreo săptămână şi vom lucra cu unul dintre marii maeştri ayahuascheros peruani.

Apoi vom merge spre nord, pe fluviul Ucayali într-o comunitate locală, într-un sat, tot în junglă pentru încă câteva zile de ritualuri sacre cu Ayahuasca.

În ultima parte a acestei expediţii vom merge în sud, la Cusco, fosta capitală a imperiului inca pentru a vizita ruinele şi faimoasa Vale Sacră care duce la Macchu Picchu.

Promitem că pe parcursul acestei expediţii să vă ţinem la curent cu mici reportaje şi cu fotografii şi cu mărturii ale acelora care vor fi cu noi în această aventură a Conştiinţei. Relatarea majoră a acestei expediţii o vom face peste trei săptămâni, la întoarcere.

Expediţiile noastre nu sunt niciodată la fel. Vom merge mereu în alte locuri, vom cunoaşte mereu alţi maeştri ai plantelor sacre, nu numai în Peru, dar pretutindeni în lume şi mereu vom împărtăşi toate acestea cu voi, cei pe care-i numim cu drag Căutătorii de Sine. Cei asemenea nouă. Poate pentru moment doar veţi citi reportajele noastre despre Călătoria noastră, poate data viitoare veţi merge cu noi. Totul este posibil. Acesta este unul dintre lucrurile pe care noi le-am descoperit. Nu există limite decât în capul nostru :)

horia ţurcanu şi elena francisc


Descarcă acest articol ca PDF.

25 comentarii

 1. Ceea ce spuneti voi aici simt si eu de multa vreme, este exact ceea ce-mi doresc si sper sa va insotesc cand va fi momentul.Va multumesc ca sunteti….si va iubesc…imi sunteti foarte dragi,Horia si Elena, va imbratisez

 2. Felicitari, Horia si Elena ! Abia de curand am inteles semnificatia plantelor si exact asta a fost si concluzia mea – porti catre tine insuti. As fi vrut sa pot merge si eu acum cu voi…poate anul viitor, daca mai organizati. Mult succes !

  P.S. Am citit ca in primavara ati fost la samanul Diogenes – intre timp, de cateva luni, s-a mutat la Temple of the way of light – dar probabil stiati asta deja…

 3. Va multumesc pentru mesaj; ma bucur totdeauna cand primesc vesti de la voi!va insotesc si eu cu gandul si data viitoare…cine stie !? Sa va intoarceti sanatosi si incarcati de bunatati! Va asteptam cu drag!

 4. Dar in Romania nu exista plante sacre?
  Ce foloseau dacii si taranii nostri ?
  De ce Peru ?

 5. Buna intrebare, oare la noi exista astfel de plante?

 6. va asteptam cu drag sa ne impartasiti din experientele voastre.

 7. M-am intrebat daca exista un echivalent al Ayahuasca in Romania.

 8. puteai gasi ceva daca ai fi mers mai departe, incercand sa afli raspuns la intrebare.
  nu am sa scriu denumirea plantelor, pentru ca sunt foarte toxice. nu am incercat si nici nu sfatuiesc pe nimeni sa o faca, mai ales daca nu stiu bine „ce”, „de ce” si „cum”…
  m-a interesat cultura si civilizatia dacilor. incerc sa inteleg, asa ca am citit una alta.

 9. Va asteptam cu drag ,cu noi vesti despre trairile voastre.Se pare ca va fi o calatorie de vis,o calatorie la care multi dintre noi viseaza…Poate ca va deveni si pt.unii dintre noi o realitate,cand vom fi pregatiti…As vrea f. mult sa traiesc printre oameni ca voi,dar realitatea din jurul meu arata altfel.Deocamdata…

  • editeaza-ti propria realitate, edith, o poti face. oamenii din exteriorul tau nu sunt ecat un pretext pentru a nu-ti asuma creatia propriei realitati. aceasta nu depinde de ceilalti. poti fi tu insati, si tot ceea ce esti, indiferent de ceilalti. ba dimpotriva, ceilalti ar putea beneficia de pe urma prezentei tale complete, intelegand prin puterea exemplului, ca acest lucru este posibil. asta nu inseamna ca nu ne-am bucura sa fii mai mult si mai des printre noi. multumim, h

 10. Eu vreau sa ma fac preot dac, mergator pe nori, ca nu ma mai angajeaza nimeni.
  Deci Manuela, dam un indiciu, cu plantele corespondente cu Ayahuasca.
  Pori trimite daca vrei, un raspuns, la alienturist@yahoo.com

  • aliene! esti deja preot dac, stii sa mergi pe nori deja si nici nu ai nevoie sa te angajeze nimeni, pentru ca cei ca tine nu au nevoie e angajatori. e vorba doar sa recunosti toate acestea in interior. nu glumesc deloc! cat despre plante, iata, public, corespondentul cel mai apropiat pentru grande madre, in romania, este matraguna. nu incercati s-o folositi daca nu stiti cu adevarat cum. poate fi periculos.

 11. Da, aveti dreptate, sunt preot dac din cei mergatori pe nori.
  Am inteles apa si mecanismele intime, chiar doar studiind arhitectura orasului meu, totul a pornit de la vizualizarea Coloanei lui Traian, cu razboaiele dacice.
  Toate secretele sunt ascunse in apa si multe le pot intelege.
  Norii sunt pretenii mei, pentru ca acolo salasluiesc stramosii mei.
  Brazii si cetina mereu verde sunt poarta catre nori.
  Chiar ma numesc ” Sange de Brad „.
  Mai am un un mic pas sprea vedea complet in interior, desi la examenul oftalmologic am iesit perfect.
  Cine ma poate consilia ?
  Tocmai am fost refuzat la o angajare, la care m-am dus cu inima deschisa, si multa iubire. Insa oamenii care conduceau afacerea erau reci si orbi.

  • scormoneste in interiorul tau. vei gasi cel mai bun cosilier.
   daca nu te-au angajat, inseamna ca nu era pentru tine. ai avut noroc.
   ai incredere in tine, prietene.

 12. Salut…ma bucur nespus sa aud pelerini care au calatorit si povestesc despre ayahuasca…doresc nespus daca stie cineva sa dezvolte subiectul de aici sa ma ajute…contine si un site cu un filmulet despre experietnta…multumesc si doresc o zi cat mai buna tuturor…
  http://omuletverde.blogspot.com/2010/09/ayahuasca.html

 13. Ma fascineaza ideea de a ma privi prin intermediul plantei ayahuasca;o experienta incitanta.Aveti in vedere o alta incursiune in Peru ?Data trecuta,n-am reusit sa ma informez indeaproape(nu sunt un abil manuitor al computerului…dar de fapt nu asta-i explicatia,daca privesc „din adancuri”).Horia vorbea de o decizie personala,parca,in ceea ce priveste participarea in functie de …determinarea participantului.Puteti detalia?
  Va multumesc,Lucica.

  • draga lucica, nu pot detalia acum, scriu pe fuga, dar gasesti pe site niste lucruri despre ayahuasca. in principiu e vorba despre determinarea de a privi cu sinceritate in interior. nu tuturor le place acest lucru. iar aceasta planta e o oglinda necrutzatoare :). voi reveni, promit, cu detalii. iti multumesc pentru calitatea observatiilor si notelor tale. horia turcanu

 14. multumesc pentru promptitudine.da,am tot curajul,toata sinceritatea si toata determinarea de care sunt in stare sa ma privesc printr-o oglinda necrutatoare.Stiu ca poate fi hidos,dar mai stiu ca fara a-mi privi si aspectele ce se ascund cu abilitate in dosul automultumirii,nu am cum le integra.VREAU sa ma cunosc asa cum sunt,complet,fara a omite si fara a judeca nimic .Calatoriile interioare ,prin sentimentele si constientizarile traite, mi-au adus mai multa multumire decat oricare altele…turistice,dar…sunt un regat si n-am explorat toate cotloanele lui.
  Va multumesc ca existati,lucica.

 15. Sincer cred ca nu prea conteaza numele drogului pe care ti-l administrezi atata timp cat o faci. In ceva vreme te vei obisnui cu starile creeate de acel drog ca fiind ale tale si ca fiind parte din tine. Dupa ceva vreme vei observa ca mai dai cu nasul de o alta realitate in care te confunzi si te complaci. In sfarsit, dupa ceva vreme reusesti sa accesezi aceasta realitate pe care ai descoperit-o, sa ramai uimit si mut in fata universului care iti strabate fiinta in fiacare secunda. Deci nu numele (scuze de aliteratie) drogului este important ci initiativa personala. Din cele mai vechi timpuri si pana astazi oamenii au consumat droguri de toate tipurile, de toate felurile, de la cele naturale pana la cele creeate in laboratorae. Initial majoritatea drogurilor au fost folosite exact cu acest scop. Calatoria interioara, apropierea de divinitate, transele si ritualurile diverselor culturi si religii au confirmat asta de-a lungul vremii. Drogurile in prezent, pe glob, sunt interzise in majoritatea tarilor, si asta cu un singur scop. Drogurile sunt interzise pentru ca ne trezesc din letargie, pentru ca ne trezesc din somnul social!!! Pentru ca usureaza calea catre noi insine. Si ele sunt interzise de catre sistem tocmai pentru faptul ca acestea sunt substantele cele mai periculoase pentru el, constientizarea realitatii superioare conduce la respingerea ideii de sistem, de constrangere sociala, de bani, de orice tine de realitatea fizica in care traim majoritatea. Drogurile nu sunt substante toxice, sau rele pentru organism, si aici sustin asta este strict parerea mea personala, daca acestea ar fi fost interzise, nu ne-ar mai fi lasat nimeni in corp receptori pentru aceste substante, nu le-ar fi secretat chiar corpul nostru in anumite momente ale vietii (exemplu DMT care este secretat si de catre corpul nostru. Un alt exemplu ar fi melatonina, hormonul controversat al secolului XX, hormon secretat de catre glanda pineala). Drogurile sunt substante benefice pentru corp, bineinteles consumate cu bun simt, nu trebuie sa ajungeti pe la reanimare :) Atentie insa, sunt mai toate ilegale si chiar ajungeti pe la sectie pentru ele. Deasemenea sunt si destul de scumpe, dar credeti-ma pe cuvant ca daca veti folosi asa ceva cu cap si cu regularitate veti simti practic cum va cumparati fericirea si drumul catre poarta sinelui, in rate, veti observa ca este mult mai usor totul. Nu indemn pe nimeni sa faca nimic, doar spun lucruri ce nu au fost inca spuse aici, mai ales pentru faptul ca dezbat un subiect mai delicat, controversat si ilegal. Oricum de droguri se apuca numai cei care au inclinatie catre asa ceva nu oricine, asta am observat de-a lungul vremii. Dupa o anume perioada de folosinta in schimb veti simti ca asta a fost doar o etapa, o perioada si chiar nu mai este nevoie de ele decat din cand in cand (destul de rar)in rest ele v-au transformat intr-o persoana mai buna, nonviolenta, motivata in cautarea de sine, o persoana care si gaseste ceea ce cauta. Elena si Horia imi cer scuze anticipat, sper sa nu provoc neplaceri cuiva prin acest post, este pur si simplu parerea si convingerea mea care conteaza foarte mult pentru mine! Ne vedem la workshop, viata frumoasa pana atunci si pace in suflete.

  • dragă cosmin, deschizi aici o discuţie importantă. sunt de acord cu ceea ce spui, dar, pentru mine există o mare diferenţă între ceea ce în lumea modernă se numesc droguri şi străvechile plante de leac ale culturilor ancestrale. drogurile moderne, mai ales cele de sinteză, folosite aşa cum sunt folosite, în absenţa oricărui cadru ritual sau terapeutic, în absenţa oricărei conştientizări, nu folosesc la nimic. decât la a te afunda şi mai mult în mlaştinile minţii. ele au fost folosite şi sunt încă pentru a discredita prin exemplu negativ orice fel de călătorie de conştiinţă. pentru lumea modernă, pentru autorităţi etc, nu întâmplător, ele sunt acelaşi lucru, băgate la grămadă în aceeaşi oală. ayahuasca rituală sau watchuma nu poate fi pusă în acelaşi loc cu cosumul de droguri. din nefericire, puţini fac această deosebire, inclusiv printre cei care experimentează. trip-urile ordinare, de distracţie, nu sunt decât atât: un divertisment.
   din fericire însă, ar fi cam greu de interzis respiraţia, care folosită cum se cuvine, poate asigura o expansiune de conştiinţă dincolo de orice imaginaţie a cuiva care nu ştie despre ce e vorba.

 16. Am auzit discutii pertinente cu privire la folosirea institutionalizata a drogurilor,droguri produse in conditii de competenta si respectare a continutului „ideal” a substantelor inglobate.
  Sunt glasuri care sustin ,bazandu-se pe cercetari amanuntite,ca administrarea rationala,supravegheata de cunoscatori,poate duce intr-adevar la extinderea constiintei si din punctul meu de vedere e de inteles.
  Se pare chiar ca exista proiecte ce-si asteapta aprobarea,depuse si pe masa guvernelor,guverne care au inceput sa ia seama si la sugestiile Maiestrilor si nu numai a corporatiilor.Unde mai pui ca obtinerea unor droguri cu continut echilibrat in „substante halucinogene” ar reduce vizibil cazurile de intoxicare specifice consumului nedozat adecvat.Concomitent,eliminarea cu desavarsire a drogurilor produse nesupravegheat s-ar realiza prin faptul ca farmaciile,sa zicem,le-ar contine pe cele oficiale,inofensive sanatatii si la preturi rezonabile.In plus ,stresul consumului clandestin care contribuie la nocivitatea drogului,ar fi eliminat.
  Parca un SPA cu astfel de exercitii relaxante,ar suna altfel…..

 17. Foarte mare atentie … e o deosebire imensa intre droguri si plantele/ciupercile psihotrope.
  Chiar si intre diversele tipuri de plante/ciuperci psihotrope e o mare deosebire.
  Drogurile de sinteza, indiferent ca sunt extrase din plante ( ex. din mac )sau sunt produse pe cale chimica, sunt tot porti insa, spre anumite lumi mai putin benefice. Chiar ma grav este ca acestea dau dezechilibre energetice si subtile extrem de grave, perturband buna functionare a corpurilor subtile. In plus ele chiar dau dependenta si practic va submineaza capacitatea naturala a fiintei de a se deschide si de a exploara liber lumile subtile, folosind propriile capacitati.
  Sa nu uitam ca plantele/ciupercile psihotrope benefice, au in subtil un spirit puternic si binevoitor care ne poate ajuta, ghida, sprijini, pe cale spre noi insine.
  Drogurile de sinteza, au in spatele lor spirite malefice care au in scopul lor, distrugerea si deturnarea fiintei de pe cale spre Adevarul Ultim.

  Va doresc tuturor discernamant si rezultate spirituale remarcabile !

 18. De ce sa calatorim atat de departe pentru a ne introspecta constiinta? Se poate face si acasa , intr-un loc linistit , aproape de natura si prin austeritate (post) ,urmand exemplul sfintilor parinti Argatu si Arsenie Boca.

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net