Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

9 comentarii

 1. Foarte frumos, am vazut accidental in reluare, emisiuni minunate patronate de Oreste invitati deosebiti tot timpul. Totusi daca as alege invitatul perfect acesta ar fi domnul Horia, fara ca acest lucru sa insemne ca ceilalti invitati nu au fost la inaltime.

 2. Cat despre starea de constiinta, sau marea schimbare nu ar trebui sa ne mire, ea a inceput cu zecii de ani inainte. Va spun ca nu este o noutate, uni din noi am trait-o cu mult timp inainte, poate nu am stiut ce este, dar ea sa ,,infiripat” mai de mult si acum isi arata primi lastari.

 3. Mare atentie insa, cei care aveti intelepciune, credinta si stiinta de aceste lucruri trezitii pe cei rataciti (sau feriti-va de ei) care confunda starile patologice sau posesiunile de tot felul ca fiind ,,minunate stari de revelatie”.
  Ar fi mare pacat sa stea la gramada (dea valma)cei sanatosi cu cei cu probleme.
  Vorba populara spune sa scoti marul sticat din ladita cu cele bune ca sa nu se transforme toate in must.
  Sanatate si lumina va doresc !

 4. Extraordinar interviu!
  Multumesc Horia pentru mesajul tau ca nu sunt singura si nici nebuna ca gandesc asa,ca am descoperit ca Dumnezeu se afla in mine…
  Sunt foarte putini oamenii care au descoperit aceste lucruri,desi Oreste spune ca sunt destui.
  Ii caut si abia astept sa ii cunosc,sa aflu ce experiente au avut si sa pot vorbi aceeasi limba cu ei,sa ma inteleaga ce spun.
  Citesc cu entuziasm cartile editurii Elena Francisc si ma bucur ca ati aparut oameni buni!

 5. Trebuie sa recunosc ca am fost plăcut impresionat de persoana lui Horia Țurcanu si mi-ar fi plăcut sa port o discuție față in față cu dumnealui.Cred că nu sunt singurul care a simțit acest lucru și sper ca într-o zi acest fapt să se realizeze.De fapt este primul comentariu pe care-l fac pe un site , dar subiectul cred că merită.

 6. Apropos de „capcane”: ca multi altii, dl Turcanu induce … periodic ideea ca „raul” este ceva relativ, aproape ceva einsteinian. Einstein a promulgat si propagat ideea ca viteza luminii este singurul lucru „fix” din Univers si s-a dovedit recent ca postulatul sau este de fapt fals – in apropierea timpului Big_Bangului viteza luminii era mai mare decat cea din prezent. Again, apropos de „inetelepciune”: sa ne ferim de cei care ne sugereaza lipsa diferentei intre „bine” si „rau”, oricat de stupizi ne dovedim a fi in propria existenta cotidiana. Pe de alta parte dl. Turcanu aduce un aer de prospetime, aproape vital, in zona diferentierii gradelor de constiinta abordate atat de limitativ de catre Psihologie. Il felicit pentru acea prezenta de sprit de a mentiona ca, mult inaintea unora ca Freud si Young, Constiinta si straturile sale erau deja mai elaborate pentru indienii americani, preotii culturilor africane ori shmanii rusi sau ai Orientului. Psihologii obisnuiesc sa spuna ca Freud a … „reinventat roata” si i-a facut mai „destepti” pe… ateii de cariera.

  • raul nu este relativ, ci interior. ori de cate ori il identifici, domnu’ pisau, in exterior, poti fi sigur ca este o proiectie, si o lipsa de curaj, nu pentru a-l infrunta, caci raul nu poate fi infruntat, ci doar recunoscut ca atare. sunt sigur ca ti se pare destul de complicat, nu-i asa – cum naiba vine asta? interior dar interior… – de vreme ce incerci sa-l pui in canoanele uneia sau alteia dintre doctrine, fie ele religioase sau psihologice. multumesc pentru aprecierea de „prospetime”, desi mi se pare un atribut indoielnic in privintza sinceritatii. daca ai avut totusi acest feeling, e doar pentru ca opiniile mele nu vin atat din biblioteca din dormitorul spiritual, ci mai curand dintr-o experienta directa si nu reprezinta decat … opinii subiective si atat. asa cum ai putut poate observa si la oreste, mi-am cam pierdut interesul pentru dezbaterile pe texte, cam de cand am renuntat la cariera e jurnalist. a.

 7. Stefan Zweig spunea ca „problema problemelor” este aceea de a gasi legatura, oarecum psihica, dintre Spiritul si trupul uman, chiar si cand trupul este de fapt o „parte componenta” a Constiintei. In realitate insa, dincolo de ateism, problema fundamentala este aceea … fundamental individuala, proprie fiecarui individ uman: perceperea constienta, lucida, a Prezentei lui Dumnezeu in acel individ de catre el insusi. In forma sa reala este un lucru dificil de obtinut iar ca iluzie este in definitiv cel mai acceibil rezultat: Hitler si toti crimilalii lumii se cred si se considera ghidati de… un „ceva” caruia ei ii spun dumnezeu. Diferentierea intre real si iluzie se face prin constatarea efectului. Cand Il simti pe Dumnezeu ca Prezenta in tine, omul, incepi sa te iubesti altfel pe tine insuti: te iubesti PENTRU CA… El te iubeste, adica NU cu tot cu defecte ci dimpotriva, dorind sa le schimbi, dorind sa le anulezi. Scuza fata de propriile defecte este primul pas spre iad. Cand chiar Il simti pe Dumnezeu in tine nu te mai simti indreptatit sa te intrebi daca, cumva, esti damblagit/a din acest singur motiv. Dimpotriva, te simti sanatos si… liber.

 8. …este minunat acest site! VA IUBESC MULT!

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net