Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 11 ianuarie 2011 Arhiva Evenimente, Articole | 9 comentarii

Moarte si Renastere. Tema lunii ianuarie la Calatoria InimiiNu există moarte. Doar transformare. Renunţăm la tot ceea ce credeam că suntem, pentru a deveni tot ceea ce suntem cu adevărat. Dincolo de orice aspecte ale Fiinţei, dincolo de orice identificări, există conştienţa a ceea ce numim Suflet. Este marele Jucător, marele Actor, cel care joacă toate rolurile acestei vieţi şi ale altora. Un jucător misterios, un nivel al propriei noastre Fiinţe pe care l-am crezut atât de îndepărtat, încât l-am numit Dumnezeu. şi l-am plasat înafara noastră. Singuraticul personaj uman care am crezut că suntem s-a considerat, de foarte mult timp, izolat complet de această parte uluitoare a propriei Fiinţe. O scindare pe cale de a se termina, căci iată, trăim timpurile în care vălul iluziei se destramă şi, încetul cu încetul ne întoarcem Acasă, la completitudinea Fiinţei, cea despre care au vorbit toţi maeştrii, toţi iluminaţii, şi care acum devine accesibilă tuturor. Procesul acestei descoperiri, acestei dez-identificări seamănă cu o moarte. Dar este o moarte a rolurilor, nu a Actorului. Dincolo de această moarte este renaşterea într-o nouă calitate a Conştiinţei.
 
Dragi prieteni ai Călătoriei Inimii, aceasta este tema lunii ianuarie a anului 2011: Moarte şi Renaştere. O temă pasionantă pentru toţi aceia care trec prin procesul marii transformări interioare ce presupune abandonarea vechilor abordări. Este o temă potrivită cu începutul acestui an extraordinar care va fi 2011. Am putea spune că acest an va fi cu adevărat un an al Morţii şi al Renaşterii. Nuu, nu este vorba despre o moarte adevărată, fizică – care şi ea este de fapt o transformare – ci despre o moarte spirituală, o moarte a unor aspecte ale noastre, ale unor identificări. Veţi descoperi alături de noi că nu există moarte în accepţiunea omenească, convenţională a cuvântului. Dincolo de orice moarte este trecerea pe un alt nivel al realităţii. Şi dacă timp de mii de ani şi mii de vieţi am repetat aceleaşi scenarii, revenind mereu în aceeaşi iluzie, în aceste timpuri ale transformării Conştiinţei în ansamblu, experimentăm transformarea în timpul unei vieţi omeneşti. În timpul unei încarnări umane. Cu alte cuvinte putem face trecerea la un alt nivel al realităţii fără să ne abandonăm realitatea fizică, densă, corporală. Este un eveniment care nu s-a mai petrecut nicicând în istoria Creaţiei şi care este posibil doar datorită faptului că umanitatea în ansablul său a făcut paşi uriaşi pe drumul descoperii de sine.
Avem de-a face cu o moarte a ego-ului nostru, o moarte a aspectelor noastre, a identificărilor care ne însoţesc de foarte, foarte mult timp. De aceea este un proces dureros uneori şi care necesită curaj. Durerea vine din dificultatea de a renunţa la ceea ce am crezut că suntem. La identitatea noastră. La iluzie. Iar curajul este necesar pentru a merge în zone necunoscute (doar de către minte) ale Conştiinţei. Mintea noastră vrea garanţii, vrea să ştie cum o să fie, în ce anume ne vom transforma şi dacă vom mai avea bani de pâine atunci când transformarea va fi completă. Numai că nu există asemenea garanţii, iar spaţiul de Conştiinţă spre care ne îndreptăm este inimaginabil pentru mintea liniară. De aceea, uneori este nevoie de curaj. Ceea ce numim criza de transformare poate uneori să aducă cu sine disoluţia aparentă a întregii noastre realităţi, în toate planurile sale. Unii dintre noi am asistat la prăbuşirea tuturor „valorilor” pe care le credeam definitive şi perene, alţii privesc cum aspectele financiare, relaţionale, etc intră în disoluţie. Şi da, asta este dureros. Dar suferinţa, adică persistarea în durere nu este necesară. Marel pas se numeşte Acceptarea realităţii aşa cum este ea şi asumarea acestei transformări. Pentru a accepta este nevoie de Încredere în sine şi în întregul proces.
Ei bine, aceasta este tema pe care o vom explora pe parcursul lunii ianuarie, prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie. Adică în întâlnirile noastre de discuţii şi de împărtăşire a experienţei pe care le vom avea la Timişoara şi la Bucureşti cu prietenii Călătoriei Inimii, dar şi în workshop-urile şi seminarele noastre care desfăşoară sub sigla Serilor eXperiment în această lună. Şi se aunţă o lună … plină :)
Cei care sunt familiarizaţi deja cu ceea ce facem ştiu că workshop-urile şi seminarele noastre sunt orientate către experimentarea directă a unor stări de conştiinţă extinsă şi că acolo vorbim mai puţin şi facem mai mult. Pentru aceia care nu ştiu prea multe despre abordările noastre voi aminti aici doar faptul că lucrăm cu Respiraţia ca mijloc de a accesa stări de conştiinţă extinsă şi cu Prezenţa integrală, care este o cheie în expansiunea Conştiinţei. Aceastea sunt mijloace puternice de auto-investigare interioară care facilitează înţelegeri profunde ale propriei condiţii şi sunt instrumente nepreţuite în procesul de transformare interioară. Pentru aceia care vor să afle mai multe despre ceea ce face, puteţi citi prezentarile Respiraţiei Inimii şi ale Respiraţiei Holotropice de pe Călătoria Inimii. Luna aceasta vom avea două workshop-uri mari, de trei zile, la Bucureşti (14-16 ianuarie) şi Timişoara (21-23 ianuarie) în care vom explora tema Morţii şi a Renaşterii spirituale în mod practic. Deasemeni avem în program mai multe Seri eXperiment de Respiraţie Holotropică la Bucureşti, care sunt călătorii scurte, de câteva ore, în propria Conştiinţă, dar care au un uriaş potenţial de a schimba în mod conştient realitatea personală.
Există şi un timp al discuţiilor şi al împărtăşirii, al întrebărilor şi al răspunsurilor despre „zona interzisă” a experienţelor de conştiinţă extinsă, în întâlnirile cu noi, Horia Ţurcanu şi Elena Francisc. Astfel, prietenii Călătoriei Inimii ne pot regăsi la Timişoara (19 ianuarie) într-un loc foarte puţin convenţional. De data aceasta ne vom întâlni într-un …club din centrul Timişoarei, şi mai precis într-un Bunker :) Sigur, aceia care cred că spiritualitatea este prezentă doar în biserici vor avea un şoc. Sunt aceia care nu ne cunosc încă. Iar ceilalţi, care ne cunosc, ştiu deja că ceea ce facem, spunem şi experimentăm nu are nimic din convenţiile clasice. Sunt drumuri noi şi personale pe care doar le împărtăşim cu voi. Aşa… iar întâlnirea din Bucureşti (25 ianuarie) se va petrece la locul cunoscut deja, în sala de festivităţi a şcolii 179 din Bucureştii Noi.
Aşadar, dragi prieteni ai Clătoriei Inimii, se anunţă o lună şi un an tumultoase şi pline de provocări. Vă mulţumim pentru lungul drum parcurs împreună şi… mergem mai departe. Unde? Ştiţi doar: către noi înşine.
horia ţurcanu şi elena francisc
Detalii despre toate acestea, despre program, costuri înscrieri etc puteţi găsi pe www.transpersonal.ro sau la tel 0731 014 258 la Alina, mail atttranspersonal@gmail.com

Descarcă acest articol ca PDF.

9 comentarii

 1. Ce inseamna pt voi aceasta mare transformare? Oricine poate participa la aceste intalniri? Ar trebui sa anuntam inainte?

  • oricine. te invitam.

 2. Multumesc!

 3. Vreau sa ma eliberez de suferinta si accept realitatea asa cum e, cu tot ce inseamna ea ! Dar,deocamdata, imi e mai greu sa mor, decat sa renasc. Asa ca, nici nu se putea sa fie o tema mai potrivita pentru intalnirea de la Timisoara, din Bunker :)

  Multumesc! Pe curand!
  RaLu

 4. Buna. Am o intrebare : in legatura cu intalnirea din Timisoara din 19 ianuarie , cum si unde ma inscriu ?

  • vino direct la locul faptei

 5. Ora intilnirii?

 6. Pana nu „mori” in cel ce ai fost,nu poti renaste in cel ce esti.Cand renasterea s-a petrecut,esti mort pentru Moarte,nu te mai gaseste,nici nu te mai cauta,ca nu mai esti obiectul lucrarii ei.Traiesti deopotriva si ceea ce se numea viata si ceea ce se numea moarte si realizezi ca nu exista decat VIATA NELIMITATA.Ceea ce am trait in limitare e ca si cum am fi incercat marea cu degetul sa vedem cat de adanca e si am concluzionat ca degetul e o unitate de masura suficienta,riguros stiintifica iar parametrii inregistrati cu astfel de instrument au fost dezbatuti in cercuri academice,s-au decernat diplome si medalii,distinctii si recompense……Cum avea sa pluteasca vaporul nostru intr-o mare de adancimea unui deget,suficienta din punct de vedere stiintific,politic,religios ,moral si din punct de vedere etc.si etc.?!

 7. O data cu abordarea acestor subiecte,cu siguranta te descoperi pe tine,ca „SINE” si incepi cu adevarat sa „TRAIESTI”in plan fizic.Clopotelul deseptari la viata a sunat de mult dar,nu a fost auzit de multi.Nu trebuie sa ne „REINTOARCEM”,noi suntem „AZI” si traim „AZI”,doar ratacim invartindu-ne in jurul cozi.Trebuie doar sa accetam.Noi suntem aceeia care am fost de la inceputul „INCEPUTULUI” doar, ca ne-am pierdut esnta veniri noastre aici.”REGASESTETE PE TIENE SI ADEVARUL CA EL TE VA EL TE VA ELIBERA.”Va mutumesc DANIEL CRSTIAN.

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net