Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 26 aprilie 2011 Articole, calatoriile initiatice | 10 comentarii

Calatoria Inimii in PeruMarea noastra expeditie in Constiinta a inceput. Sutem in Peru impreuna cu unii dintre cei mai apropiati prieteni, exploratori ai taramurilor launtrice ca si noi. Dupa cum stiti cei mai multi dintre voi, expeditiile noastre nu sunt unele obisnuite, caci ceea ce cautam noi aici nu este fascinatia peisajelor exterioare, ci descoperirea lumilor launtrice. Calatoriile noastre tind sa raspunda la intrebari precum “cine suntem noi de fapt?” Toti cei apropiati noua stiti deja ca plantele sacre, Ayahuasca sau oricare alta, nu sunt o cale spirituala. Ele sunt doar porti catre adancurile fiintei noastre. Oglinzi ale propriei noastre Constiinte. Ceea ce facem ulterior cu aceste oglindiri, este alegerea noastra. Le putem ignora si continua sa traim la fel ca si pana in acel moment, sau dimpotriva, ne putem asuma decizia de a schimba ceva, pe masura ce intelegem imensitatea, splendoarea si maretia Fiintei.

Ritualurile shamanice ale Amazoniei peruane au darul de a deschide aceste porti ale Fiintei pentru aceia care sunt in cautare de Sine. Dar, mai mult decat atat, au darul de a ne purifica si de a curata zgura identificarilor cu ceea ce am crezut ca suntem. Cei familiarizati cu abordarile Calatoriei Inimii, cu lucrul cu starile de constiinta extinsa pe care il practicam in workshop-urile noastre, stiti despre ce este vorba. Dar, spre deosebire de expansiunile de constiinta prin practicarea diferitelor tipuri de respiratie, faimosii curanderos ai junglelor amazoniei folosesc puterea enorma a plantelor precum Grande Madre, Ayahuasca. Cu ajutorul ei poti privi adanc in interiorul tau. Poti vedea felul in care se nasc identificarile noastre de fiecare zi, poti privi in mecanismele cele mai intime ale mintii si poti descoperi felul in care judecatile de sine si judecatile asupra realitatii exterioare nasc frica. Grande Madre este un ghid fabulos al realitatilor interioare si un instrument exceptional de auto/investigare si de vindecare. Nu este vorba numai despre boli fizice. Acestea sunt intotdeauna rezultatul unor mecanisme de gandire. Grande Madre te conduce direct la sursa “raului”, care este mereu una personala si tine de felul in care ne raportam la noi insine si la ceilalti.

Deasemeni, o ceremonie traditionala cu Ayahuasca te poate proiecta in cel mai rafinate spatii ale Constiintei, in acele domenii pe care le numim “spirituale”. Sunt trairi care te pot schimba pentru totdeauna, iar miza lor este enorma pentru exploratorii constiintei. Cam acestea sunt motivele care ne mana la 15 mii de kilometri de casa in aceasta extraordinara aventura care, in fiecare an an este altfel.

De data aceasta am plecat de-acasa intr/o formatie ..magica. 17 plus subsemnatii Horia Turcanu si Elena Francisc. Adica 19. Un numar magic semnificand puterea lui UNU. O putere pe care am simtit-o deja cu totii. Caci un grup ca acesta al nostru este mult mai mult decat o adunatura de oameni care merg impreuna. Toti cei care sunt cu noi au lucrat mult cu propria constiinta, sunt cu adevarat niste exploratori experimentati, care au parcurs alaturi de noi etape importante ale descoperirii de sine. Grupul a devenit foarte repede o fiinta colectiva, o mica comunitate ai carei membri se simt unii pe altii dincolo de ceea ce poate fi spus in cuvinte.

In clipa in care scriu aceste randuri sunt la Pucallpa, un orasel minuscul pe malul fluviului Ucayali. Ne-am intors dupa o saptamana in adancul junglei, pentru doua zile de odihna inainte de urmatoarea etapa a calatoriei noastre. Am fost intr/un mic sat, la cateva ore de mers cu salupa pe fluviu. Acolo a fost locul in care am experimentat calatoria cu Grande Madre, in adancul padurilor ecuatoriale, pe malul fluviului. Experientele noastre in sine nu pot fi povestite, caci limbajul liniar nu poate incapea deplin o asemenea experienta. Voi lasa fotografiile sa va vorbeasca, pentru a va face o idee despre locurile extraordinare pe care le-am strabatut. In ceea priveste insa experientele de constiinta pe care le-am trait, ne-a venit o idee grozava. Cand ne vom intoarce vom face o mare intalnire sub semnul Calatoriei Inimii, in care, pur si simplu, membrii acestei expeditii va vor povesti fata in fata felul in care aceste experiente i-au transformat. Veti putea vedea imagini filmate, folografii, asculta muzica inregistrata in timpul unor ceremonii si veti putea afla detalii despre aceasta aventura. Pana atunci insa, iata un fotoreportaj al calatoriei noastre pana in acest moment.

Urmatoarea etapa a calatoriei noastre ne va purta la Cuzco, fosta capitala a imperiului incas si pe faimoasa Vale Sacra, la Macchu Picchu si in celelalte ruine sacre  unde vom adulmeca energiile trecutului. La propriu, caci pe intregul parcurs al calatoriei, inafara de ceremoniile cu plantele sacre ale locurilor, vom lucra cu respiratia si cu starile de constiinta extinsa. Si daca in junglele din nordul Perului am experimentat Ayahuasca, ei bine, in munti vom lucra in traditia samanilor locali cu San Pedro, celebrul cactus, insotiti de cativa maestri ai locurilor. Ba chiar am facut toaste aranjamentele pentru ca, intr-una din nopti sa putem face una dintre expeditiile noastre in constiinta intr-unul dintre cele mai sacre locuri ale incasilor, in mijlocul energiilor ancestrale care supravietuiesc acolo. Vasazica vom petrece o noapte magica printre ruine J.

Acestea fiind spuse, in numele meu, Horia Turcanu si al Elenei, va imbratisez cu drag pe toti prietenii Calatoriei Inimii care sunteti acasa. Voi reveni curand cu noi fotografii si informatii.


Descarcă acest articol ca PDF.

10 comentarii

 1. Va imbratisam cu mult drag pe toti si va dorim incontinuare o calatorie minunata!!!…Si promitem(si ne promitem) SOLEMN ca o data si o data ajungem si noi cu voi acolo.Toate la timpul lor. Va iubim si asteptam cu nerabdare sa ne revedem.Intre timp suntem alaturi de voi cu inimioarele noastre.Salutari si pupici tuturor „colegilor de breasla”. Gabi & Cristi

 2. abia astept artileria grea :)

 3. I wish I could read this article in my own language (spanish) or english if you may.
  I am Peruvian Born, USA citezen and living in Puerto Rico. I think this article is very interesting from the cultural aspects of the people of the world.

 4. ma simt „acolo”,cu voi.Astept nerabdatoare poze si scrieri noi.Va imbratisez

 5. dragii mei,imi pare bine pt voi.va admir mult! da,ar fi extraordinar sa putem vreodata sa facem si noi o asemenea calatorie ! va imbratisam ! asteptam noi vesti !

 6. Ceea ce faceti voi acolo se numeste un act de sinceritate fata de voi insiva/noi.

 7. Suntem cu voi…Speram sa fim candava realmente cu voi intro calatorie viitoare.Va dorim tot binele din lume!Sunteti minunati…

 8. Traiesc o bucurie imensa si asata multumita tie, mi-ai dat raspuns la multe intrebari.

  • welcome ioana. si tu imi aduci o bucurie imensa cu mesajul tau. sunt fericit atunci cand cuvintele mele ajung la tinta inimilor voastre. cu drag, h

 9. Uite cineva care chiar face ceva!!! Bravo! Ma alatur voua cu tot sufletul!

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net