Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 31 mai 2011 Articole | 8 comentarii

Creasta unui val al Constiintei : 11 iunie 2011Enormă deschidere a Călătoriei Inimii la Iaşi. 32 de oameni au făcut primii paşi în explorarea propriei conştiinţe divine. Energia formidabilă pe care a acumulat-o Călătoria Inimii în ultimii ani se suprapune peste cea a zecilor de mii de oameni care călătoresc în propria conştiinţă pretutindeni în lume, în aceste zile. Mai şi iunie, două luni înalte ale acestui an. Creasta acestui val : 11 iunie 2011. Vom trăi experienţa acestei energii la Oradea. Configuraţii astrologice rarissime amplifică procesul global al transformării Conştiinţei. Cea mai spectaculoasă călătorie de conştiinţă a acestui an. O ocazie enormă pentru exploratorii Sinelui.

O experienţă transformatoare pe care n-o vom uita niciodată

Am dorit mult să ajungem la Iasi. Mai ales eu, Horia Ţurcanu, care mă simt legat într-un fel misterios de tărâmul dulcei Moldove şi de spiritul blând al acelor locuri. Era un sentiment care venea din adâncuri, acela că într-un fel sau altul Călătoria Inimii tebuie să ajungă la Iaşi. Şi în cele din urmă am ajuns, în weekendul trecut. A fost una dintre cele mai spectaculoase călătorii de conştiinţă pe care le-am făcut vreodată cu ajutorul Respiraţiei Inimii şi al Respiraţiei Holotropice. Una dintre cele mai superbe incursiuni în adâncurile inimilor noastre, una dintre cele mai frumoase simţiri a ceea ce suntem noi cu adevărat. Vă mulţumim din inimă, eu şi Elena Francisc, tuturor acelora care aţi fost cu noi în această călătorie superbă, pentru încrederea voastră în noi şi în acest proces, pentru sinceritatea şi căldura voastră, pentru curajul cu care aţi coborât în experienţă şi pentru că ne-aţi permis să simţim frumuseţea sufletului vostru. Vă promit, ne vom întoarce.

Totul a început joia trecută, cu o conferinţă, aşa cum facem noi deobicei. Urma să vorbim despre stările de conştiinţă extinsă şi despre rolul lor în marele proces de transformare prin care trece umanitatea şi fiecare dintre noi. Prima surpriză a fost nuărul foarte mare de oameni care au fost acolo. Sala devenise neîncăpătoare. Toţi ştiau despre ceea ce facem, despre ceea ce scriem şi mai ales despre ceea ce experimentăm. A doua surpriză a fost direcţia în care a luat-o discuţia noastră. Ieşenii s-au dovedit a fi nişte interlocutori subtili şi pregătiţi, curioşi şi rafinaţi, astfel încât ceea credeam că va fi doar o punere în temă, s-a transformat într-o adevărată incursiune în cele mai adânci explorări ale arhitecturii interioare a Conştiinţei. Habar n-am când au trecut aproape trei ore de comuniune cu cei peste o sută de participanţi. A fost ca o transă, ca stare de conştiinţă extinsă. I-am simţit pe oamenii aceia cu inima, am simţit prezenţa lor integrală, setea lor de a afla, de a experimenta, am simţit dorinţa lor uriaşă de a trece dincolo de aparenţele minţii. Am simţit că vorbele mele nimeresc pe un teren fertil şi generos, că energia din spatele cuvintelor mele este primită şi plăcută, am simţit că prezenţa noastră acolo este nu numai potrivită, dar că trăim împreună o clipă perfectă pe care o aşteptam demult şi care trebuia neapărat să existe. Am simţit că nu este o întâlnire obişnuită şi nici întâmplătoare, oamenii aceştia ne aşteptau cumva şi că noi aşteptam cumva să-i întâlnim. A fost extraordinar. Şi apoi, în final, o mulţime dintre ei au dat năvală să se înscrie la workshop-ul care începea a doua zi.

Acum, trebuie să ştiţi că înscrierile la workshop-urile noastre se fac cu mult timp înainte. Nu eram pregătiţi să primim atât de mulţi oameni pe cât au vrut să se înscrie. Dar unii dintre ei au dorit atât de mult să vină încât am zis ok, fie ce-o fi, poate că aşa trebuie să fie, să avem încredere în realitate aşa cum este.

Şi bine am făcut, căci ceea ce avea să urmeze a depăşit orice aşteptare.

Tot ceea ce suntem, suntem ACUM

Cei care au experimentat cu noi înţeleg perfect ce înseamnă inductivitatea conştiinţei. Înseamnă că nici o experienţă pe care a avut-o vreodată un om nu rămâne ascunsă, că nici o înţelegere, nici o revelaţie, nici un nivel al conştiinţei nu este vreodată trăit de cinva, fără ca acea experienţă să nu devină imediat accesibilă întregii umanităţi. Toată experienţa noastră, toate experienţele noastre şi ale grupurilor cu care am lucrat vreodată, toate experienţele noastre din Peru şi din alte părţi ale lumii, cu plante sacre sau cu respiraţia, devin accesibile în momentul în care facem o asemenea călătorie. Oameni care nu au experimentat niciodată aşa ceva, trecând prin poarta propriei trăiri, pot accesa orice nivel de conştiinţă pe care noi l-am trăit vreodată. Aceasta deosebirea între a experimenta de unul singur şi a face acest lucru în comuniune cu alţii.

Dar a fost mai mult decât atât. Anul acesta, 2011 este un an important în procesul transformare globală. Energii enorme învăluie pământul, configuraţii cosmice uluitoare converg către creşterea exponenţială a marii transformări de conştiinţă la care luăm cu toţii parte. Scriam în articolul despre aniversarea lui Stan Grof, aici, pe Călătoria Inimii, despre iniţiativa planetară a Respiraţiei Holotropice, în care zeci de mii de oameni de pe toată planeta, îşi vor reuni energiile şi intenţia timp de o lună de zile şi vor călători in conştiinţă împreună. Ei bine, în nod sincronistic, workshop-ul de la Iasi a început exact în ziua în care a fost initiată această actiune.

Într-un fel sau altul, cert este că energia acestei întâlniri a noastre cu Iasiul a fost fabuloasă.

Am călătorit pe nori. Nu, călătoriile de conştiinţă nu pot fi povestite. Poate că unii dintre călători o vor face. Dar eu vă pot spune că a fost o călătorie profund transformatoare. Am văzut multe transformări uimitoare în anii de când ghidăm asemenea călătorii interioare, dar niciodată parcă revelaţiile nu au fost atât de clare, înţelesurile şi semnificaţiile experienţelor atât de definite. Cei care au plecat de la această întâlnire nu mai erau aceiaşi care veniseră, după cum nici noi nu vom mai fi aceiaşi după ea. Au fost oameni care au venit acolo neîncrezători. În proces şi în ei înşişi. Nu credeau că pot simţi energiile interioare ale propriei lor fiinţe, nu credeau că pot experimenta dincolo de platitudinea realităţii liniare. Porţile s-au deschis şi au putut simţi ceea ce citiseră prin cărţi. Au fost oameni care veniseră prinşi în plasa întrebărilor şi care au găsit răspunsuri. Au fost oameni care căutaseră toată viaţa şi toate vieţile în exteriorul lor şi care acum au găsit calea către adâncurile fiinţei. A fost una dintre cele mai grozave deschideri la care am fost părtaş vreodată.

Întotdeauna, ultimul workshop este cel mai grozav. Nu e o coincidenţă, ci urmarea faptului că experienţele se acumulează într-un spaţiu non-temporal şi că pot fi accesate de către toţi aceia care parcurg acest drum. Dar la Iaşi a fost mai mult decât atât, căci contextul a fost foarte generos. Porţile conştiinţei s-au deschis larg din pricina acestui context de conştiinţă, în care oameni din toată lumea experimentează în acelaşi timp. În aşa fel încât, cu adevărat, ei au putut beneficia nu numai de energia Călătoriei Inimii, ci de tot ce se petrece în lume acum. Cu adevărat, ei au intrat în nivelul de conştiinţă colectiv al întregii umanităţi. Niciodată nu am simţit într-o asemenea măsură forţa momentului ACUM. Niciodată întrarea în Prezenţă nu a fost mai rapidă şi mai clară. Trăim timpuri mari, dragi prieteni, şi cel mai frumos este că o facem împreună.

Energia procesului transformării devine din ce în ce mai rapidă şi mai mare. Procesele devin din ce în ce mai accesibile. Cei care intră în stări de conştiinţă extinsă acum, au ocazia să facă salturi enorme, beneficiind de energia Întregului aflat în transformare.

Pe drumul de întoarcere de la Iaşi către Bucureşti, în maşină, străbătând podişurile solare ale Moldovei, câmpuri cu maci şi rotunjimile dealurilor, pot să vă spun că noi, Horia Ţurcanu şi Elena Francisc, am fost fericiţi. Tot drumul am vorbit despre ceea ce se petrecuse la Iaşi, cuprinşi de euforie şi de entuziasmul de a trăi aceste vremuri. Nu mai era vorba doar despre noii prieteni care trăiseră alături de noi miracolul, dar conştientizarea marii transformări în ansamblu. Ştim că vârful acestei perioade extraordinare este luna iunie şi că pe 11 iunie, atunci când vom fi la workshop-ul de la Oradea, se va petrece ceva uluitor. Ne spuneam: „dacă acum, la Iaşi, toate acestea au fost posibile, atunci cum va fi energia de la Oradea, când vom fi pe vârful acestui val uriaş de energie?”  Era la sfârşitul unui workshop, la capătul unei experienţe, şi totuşi trăiam totul ca pe un nou început, simţeam acea bucurie ca un curent electric care te animă la începutul unui drum. Mulţumim Iaşi! Ne vom întoarce.

Creasta valului de energie

Ce va urma deci? O experienţă cum n-a mai fost alta în istoria Călătoriei Inimii, la Oradea. Vom avea un context energetic maxim. Aşadar, invităm pe toţi prietenii Călătoriei Inimii să fie împreună cu noi la marea Respiraţie a Inimii  de la Oradea, cu ocazia zilei de 11 iunie 2011. Vom călători în Conştiinţă împreună cu zeci de mii de oameni de pe toată planeta şi în acelaşi timp îl vom sărbători pe prietenul inimii noastre Stanislav Grof, unul dintre cei mai străluciţi vizionari ai timpurilor. Va fi un workshop de mare excepţie, cu experienţe  foarte intense. Ocazia pentru un mare salt. Merită să veniţi pentru cele trei zile ale comuniunii de oriunde pentru a participa la ceea ce va urma. Dar dacă nu puteţi veni dragi prieteni, conectaţi-vă cu noi în Conştiinţă de oriunde v-aţi afla. E simplu: aşezaţi-vă confortabil, închideţi ochii şi respiraţi adânc şi conştient, în spaţiul interior al corpului, aşa cum facem la toate întâlnirile noastre, cu intenţia de a fi alături de noi. Şi veţi fi, şi veţi simţi.

Totul se petrece din ce în ce mai rapid dragii noştri, nu vă temeţi de transformări şi nici de „crize”, căci acestea nu sunt decât semnele transformării. Tot ceea ce am crezut că suntem rămâne în urmă, dacă le lăsăm să se ducă. Devenim cine suntem cu adevărat, fiinţe sublime care au experienţa umanităţii.

Foarte curand, vom da drumul unui articol despre contextul astrologic al marii întâlniri de la Oradea, semnat de prietena noastră Dora Muth. Şi nu uitaţi, Călătoria Inimii este călătoria Sufletului aflat în încarnare, călătoria Umanităţii către ea însăşi.

Vă iubim,

Horia Ţurcanu şi Elena Francisc

PS: pentru înscrierile la workshop+ul de la Oradea, grabiţi-vă, numarul de participanţi este limitat. Sunaţi-o pe Alina noastră, la 0731.014.257 sau pe mail la attranspersonal@gmail.com  Detalii pe www.transpersonal.ro


Descarcă acest articol ca PDF.

8 comentarii

 1. Minunat articol, Agnis!
  Cu toate ca, asa cum spui, experientele ce tin de constiinta nu pot fi povestite, cuvintele tale reusesc sa transmita starea traita acolo, la Iasi. A fost o mare bucurie sa citesc pagina de jurnal holotropic pe care ne-ai daruit-o.
  Asteptam si noi intalnirea de la Oradea, care se va petrece intr-un context absolut special, la toate nivelurile.
  Cu dor si iubire, va imbratisez
  teodra

  • multumesc dragutza teodora. abia astept sa ne revedem!

 2. Mutumim si noi draga Horia si frumoasa Elena pentru ceea ce ne-ati oferit la Iasi. A fost (si este) MAGNIFIC! Va asteptam cu drag sa va intoarceti cat mai curand cu putinta! Va iubim si va imbratisam cu drag!

  Cristi _Iasi

  • draga cristi, iti multumim pentru increderea cu care ai intrat in aceasta experienta si pentru energia pe care ai adus-o cu tine. te imbratisez, in numele mu si al elenei, h

 3. ceia ce mintea nu a putut gandi si inima mea nu a mai simtit vreodata….tsunami de energie dragii mei, asta am simtit si trait in aceasta experienta. Dar cum energia calatoriei inimii nu poate fi transpusa in cuvinte ci doar simtita, inutil sa incerc a descrie in cuvinte trairea acelor ceasuri fara timp… multumesc Elena, multumesc Horia pentru minunata / extraordinara calatorie.
  va iubesc si va imbratisez cu mult mult drag…maria (gazda voastra)

  • iti multumim, te iubim. fara tine nu ar f fost la fel aceasta experientza. cu drag, h

 4. plang si rad
  ,rad si plang ,cate emotii imi daruiti.va multumesc.v am lasat un mesaj,va rog sa imi rapunde ti cat mai repede sa stiu cum sa imi i au concediu.va iubsc

 5. Ma bucur enorm sa aud de expierenta minunata traita in timpul respiratiei holotropice si mi-ar fi placut enorm sa fi participat alturi de voi,cu toate ca am fost si eu pe acolo intr-un mod :)dar vreau sa va spun ca si in timpul conferiintei a fost minunat,nu ma asteptam sa am lacrimi fierbinti pe obraz de fericire de la o respiratie scurta :))Va doresc numai bine si ne mai vedem(simtim)intr-un mod sau altul

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net