Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 14 septembrie 2011 Arhiva Evenimente | 13 comentarii

2012. Calendarul!Energia anului 2012 este deja aici, prezentă, insinuîndu-se subţire în vieţile noastre, în experienţele noastre, în relaţiile noastre. Este o energie a transformării radicale. Fiecare dintre noi şi noi în ansamblu, umanitatea, ne îndreptăm către marele moment al alegerii conştiente. Ce avem de ales? Avem de ales între a continua dansul iluziei, al identificărilor cu ceea ce am crezut că suntem, cu toate rolurile noastre pe care le-am perpetuat timp de multe vieţi şi a descoperi, de pe palierul experienţelelor noastre, cine suntem cu adevărat. Şi cine suntem cu adevărat? Ce avem de fapt de descoperit? Ei bine, aici răspunsul este unul ce poate fi copleşitor: avem de descoperit propria noastră natură divină, în timpul experienţei de a fi în corp. Umani. Acesta este obiectul marii transformări la care luăm parte cu toţii. Nu e lucru uşor, deşi este un proces absolut natural. Transformarea în sine este dificilă doar pentru aspectele noastre umane, cu care suntem atât de obişnuiţi să ne identificăm. Ceea ce este dificil este renunţarea la toate identităţile noastre parţiale. Tot ceea ce am crezut că suntem se destramă. Dar asta se petrece numai pentru a face loc unui nou şi adevărat început.

Poate fi dificil pentru aceia care se agaţă de aceste identităţi şi poate însemna suferinţă. Dar suferinţa nu este necesară. Este suficient să ne lăsăm, pur şi simplu, să plutim odată cu valul marii transformări. Să nu ne opunem. Să nu ne luptăm cu procesele interioare. Asta necesită un oarecare curaj şi, mai ales, o mare încredere în sine. Doar aceia care au încredere totală în sine au curajul să se lase purtaţi de marele fluviu al propriei conştiinţe. Ei bine şi cum găsim în noi înşine resursele acestui curaj, ale acestei încrederi? Căci încrederea în sine nu poate fi parţială. Nu poţi avea încredere în tine doar 98%. Adevărata încredere este dincolo de minte, dincolo de calcul, dincolo de orice asigurare şi este întotdeauna 100%. Altfel, este un nonsens.

Şi aici intervine ceea ce noi am numit Călătoria Inimii. Aceasta cuprinde tot ceea ce facem noi: cărţi care sunt un suport ale procesului de transformare interioară, workshop-uri, conferinţe, seminarii experienţiale, Respiraţia Inimii şi Respiraţia Holotropică. Toate acestea, reunite sub numele de Călătoria Inimii, sunt instrumente ale transformării pentru aceia care o aleg. În acest sens, sunt instrumente ale acestei noi conştiinţe pe cale de a se naşte. Ultimii ani de experienţă, personală şi alături de voi, prietenii noştri aflaţi în aceeaşi călătorie a transformării, nu au fost decât treptele care ne-au condus către acest moment magnific numit 2012! Acest moment a venit. Nu mai este nimic de aşteptat, nici o oportunitate, nici un context, nici o condiţie de îndeplinit. Pur şi simplu, ceea ce noi am căutat dintotdeauna este aici deja şi nu ne mai rămâne decât să facem marele pas către noi înşine. Nu există nicio cale de urmat, nicio învăţătură, niciun dumnezeu de căutat, nicio justificare, niciun guru de ascultat, nicio carte de citit. Nu avem decât un singur pas de făcut şi acesta este către interior. Este asumarea statutului de creatori conştienţi ai propriei noastre experienţe.

Călătoria Inimii este doar un nume dat unei experienţe. Calea am numit-o a „Maestrului Interior” tocmai pentru că, pe parcusul experienţelor noastre de conştiinţă extinsă, nu descoperim vreo entitate uriaşă şi omnipotentă care vine să ne salveze, ci descoperim că tot ceea ce am căutat vreodată se află deja acolo. Era dintotdeauna acolo. Doar că acum a venit timpul descoperirii. Anul 2012 oferă o oportunitate enormă de a face marele salt de conştiinţă, căci toate energiile care ne înconjoară şi ne întrepătrund, converg către această transformare. Aşadar, mesajul către exploratorii conştiinţei este acesta: a venit timpul.

Călătoria Inimii este o călătorie a conştiinţei. Şi pentru că aceasta se transformă, călătoria în sine se transformă. Este încheierea unei etape şi începutul uneia noi. Aceia dintre voi care aţi călătorit împreună cu noi, o simţiţi deja şi aţi simţit-o în ultimele noastre experienţe. Energia noastră s-a schimbat deja. Devine altceva. Aţi experimentat acest lucru în ultimele noastre workshop-uri şi mai ales la tabăra şamanică de luna trecută, care, pentru noi, a constituit finalul unei epoci care durează nu de câţiva ani, ci de multe vieţi. A fost punctul final care precede începutul unei ere. Energia lucrului cu stările de conştiinţă extinsă s-a schimbat, integrarile stărilor de expansiune devin din ce în ce mai rapide, dimensiunile infabile ale existenţei îşi fac loc din ce în ce mai mult în viaţa noastră obişnuită. Unde înainte se manifestau sub forma unor sicronicităţi şi crize, în cel mai bun caz, acum se manifestă sub forma trăirilor directe ale acestor dimensiuni în viaţa de fiecare zi. Intuiţii extraordinare asupra realităţii apar cu o forţă uriaşă, capacităţi care înainte se manifestu numai în timpul sesiunilor de conştiinţă extinsă, acum rămân active pe parcursul zilelor noastre în viaţa de fiecare zi. Relaţiile se transformă, începând cu relaţia cu noi înşine. Tot ceea ce părea că va exista pentru totdeauna, se transformă în moduri ce par miraculoase. Şi este adevărat. Miracolul îşi face simţită prezenţa în cotidian, pentru că nu este miracol. Este noua realitate, noul mod de a crea realitatea, de la nivelul din ce în ce mai accesibil al adevăratei noastre naturi.

Rândurile acestea nu sunt decât un preambul pentru a vă spune, dragi noştrii exploratori ai conştiinţei, că extraordinara noastră Călătorie a Inimii merge mai departe în moduri noi. Calendarul lui 2012 nu este pentru noi unul al sfârşitului timpurilor, ci cel al începutului noilor timpuri.

În mod sincronic, la sfârşitul acestui an se va încheia prima serie a ceea ce noi am numit ForTT, adică Programul de Formare în Terapii Transpersonale. Acest program iniţat de către Elena Francisc şi subsemnatul Horia Ţurcanu este un parcurs spiritual de transformare personală, bazat pe experimentarea conştientă şi pe integrarea multiplelor niveluri de conştiinţă ale fiinţei. El are ca fundament practicarea Prezenţei şi navigarea conştientă în marele ocean al conştiinţei şi are dimensiuni terapeutice şi spirituale remarcabile. Cei care au parcurs această etapă împreună cu noi vor deveni, la sfârşitul acestui an, apţi de lucra cu respiraţia şi conştiinţa în acelaşi fel în care o facem noi.

Acesta este poate cea mai mare transformare şi evoluţie în Călătoria Inimii: începând cu anul 2012, energia transformatoare va creşte substanţial, căci există posibilitatea ca multiple sesiuni de expansiune a conştiinţei să aibă loc simultan, în diferite oraşe ale ţării şi astfel intensitatea procesului de transformare să crească exponenţial. Nu vom mai fi doar noi, ci şi această primă generaţie de oameni dragi care au lucrat timp de doi ani împreună cu noi şi care, acum, sunt pregătiţi să aducă energia Respiraţiei Inimii şi a Respiraţiei Holotropice în sesiuni conduse chiar de ei. Aceşti oameni au parcurs un drum extraordinar de transformare personală şi transpersonală şi sunt gata să aducă propria lor contribuţie la această splendidă energie. (Şi procesul este în continuă expansiune, căci o nouă generaţie, care se anunţă extraordinară, va începe acest parcurs de tranformare personală de anul viitor.)

Iată în continuare noutăţile care vor surveni în Călătoria Inimii 2012.

Noi workshop-uri sunt pe cale să vină în realitate, după ce au stat un timp la dospit în inimile noastre. Unul care este aşteptat de mult timp de către voi: practica intensivă a Respiraţiei Inimii. În cele trei zile ale acestui workshop, vom explora oceanele interioare ale corpului de conştiinţă cu ajutorul respiraţiei conştiente. Numim „corp de conştiinţă” ansamblul fiinţei noastre care cuprinde nivelurile fizic, energetic, emoţional, mental şi niveluri spirituale ale fiinţei. Vom experimenta diferitele tipuri de respiraţie şi vom învăţa împreună să administrăm realităţile energetice şi nu numai, de care în mod obişnuit nu suntem conştienţi. De asemeni vom descoperi în mod experienţial lumea arhetipală din care facem parte şi vom învăţa să recunoaştem diferitele arhetipuri care se reflectă în interiorul nostru, dar şi umbrele lor. Respiraţia Inimii va deveni asfel, pentru mulţi dintre voi, un instrument fundamental al descoperirii de sine şi al transformării conştiente.

Pregătim, de asemeni cu titlu experimental, un workshop de Respiraţia Inimii cum nu s-a mai văzut, pentru părinţi şi copii, care ar putea să fie o mare surpriză, căci, în mod paradoxal, părinţii vor fi aceia care vor avea ceva de învăţat în termenii conştiinţei, de la copii lor! Nu vă dezvăluim prea multe amănunte despre acest proiect. Putem doar să vă spunem că va fi unul bombă! Copii au mult mai uşor acces la conştiinţa extinsă, în modul cel mai natural şi firesc, în vreme ce părinţii sunt întotdeauna mai înţepeniţi în identificări. Vă spunem doar că va fi ocazia pentru toată lumea, inclusiv pentru facilitatorii acestui workshop, de a trăi experienţe splendide de descoperire de sine, iar pentru copii, de a descoperi uşurinţa şi frumuseţea lucrului cu respiraţia şi conştiinţa şi de a-şi descoperi creativitatea, imaginaţia şi încrederea în sine.

Elena Francisc va continua seria de sesiuni experienţiale ale feminităţii, dar de pe un nou palier de energie şi conştiinţă. Asumarea a tot ceea ce suntem trece prin asumarea conştientă a totalităţii energiilor noastre. Lucrarea Elenei în ceea ce priveşte rafinarea energiilor interioare feminine este de o importanţă capitală, căci în dansul feminin-masculin, există întotdeauna o interdependenţă dinamică. Întruparea conştientă a energiilor feminine modifică dinamica tuturor relaţiilor acelei persoane, începând cu relaţia cu Sinele şi terminând cu cea feminin-masculin.

În acelaşi fel, subsemnatul plănuieşte „Serile lui Agnis” dedicate contactării, încorporării şi rafinării energiilor masculinităţii, seri destinate acelora care au mai lucrat împreună cu noi în sesiuni de conştiinţă extinsă.

În acest context, nu ar fi putut lipsi din abordările anului 2012, un workshop care să exploreze relaţia de cuplu din perspectiva transformării de conştiinţă. Alegerea de a parcurge această etapă a transformării de conştiinţă în cuplu este o decizie magistrală, dar foarte dificilă. Este o cale aspră şi dură, căci în cuplu ies la suprafaţă cele mai rezistente conţinuturi şi identificări, ce ne însoţesc uneori de mii de ani. Dar este şi calea cea mai directă, poate tocmai pentru că este atât de dificilă. Acest workshop este de asemeni destinat în principiu acelora care nu numai că se află în cuplu, dar care au făcut paşi importanţi pe calea explorării de sine. Vorbim mereu despre iubire, dar ceea ce numim iubire este de obicei o reflexie a nivelului de conştiinţă pe care ne aflăm. Adevărata Iubire este o stare de conştiinţă, o trăire, care depăşeşte şi înglobează nivelurile fizic, energetic, emoţional şi mental, pentru a experimenta iubirea metafizică, fără a le nega vreo clipă pe celelalte. Aşadar, un workshop pentru avansaţi care va fi potenţat enorm de energia transformatoare a anului 2012.

La acestea se adaugă desigur conferinţele noastre, sub semnul Călătoriei Inimii, în care, dincolo de cuvintele care vor fi rostite, veţi putea experimenta energia experienţelor noastre. Vom vorbi mult în 2012 despre transformare şi despre crizele psihospirituale pe care le vom vedea pretutindeni împrejurul noastru, dar, mai mult decât atât, fiecare conferinţă va fi o ocazie de simţi, de a experimenta aceasta energie, căci fiecare conferinţă va avea momentul ei de intrare în Marea Conştiinţă. Vasăzică, vor fi mai mult decât conferinţe, un fel de scufundări în energia Călătoriei Inimii care au legătură cu stările de conştiinţă extinsă.

Şi pentru că 2012 este timpul experienţei, vor deveni disponibile, în formă electronică, înregistrări ale unor meditaţii, încorporări şi sesiuni de lucru, pentru aceia care vor să aprofundeze, acasă, abordările noastre. Toţi aceia care vor dori să înveţe să acceseze stari de Prezenţă şi de conştiinţă extinsă, care vor să aprofundeze „navigarea” în apele oceanului interior, vor găsi ceva interesant în acestea. Veţi găsi toate informaţiile la începutul anului viitor pe site, precum şi modul în care aceste instrumente vor putea fi folosite.

Marea călătorie a anului viitor nu va mai fi în Peru, ci în Mexic, unde vom experimenta străvechea medicină mazatecă, cu unul dintre cei mai puternici curanderos din înaltul platou mexican, un discipol al celebrei Maria Sabina. Nu este întâmplător acest fapt, dacă ne amintim că mazatecii sunt urmaşii străvechilor mayaşi. Cu alte cuvinte, ne vom petrece „sfârşitul timpurilor” pe tărâmul acelora care au anunţat acest eveniment :)

Şi, pentru a încheia, dragi prieteni ai Călătoriei Inimii, vă invităm să aruncaţi o privire pe calendarul 2012, nu cel mayaş, ci acela al evenimentelor din prima jumătate a anului, pe care-l veţi putea descărca aici.

( Toate fotografiile ce ilustrează acest articol sunt făcute în timpul celui de-al 4-lea modul al Programului de Formare în Terapii Transpersonale. Cel al Inimii. Cei pe care-i vedeți în aceste fotografii sunt aceia care au explorat împreună cu noi vastele teritorii ale conștiinței și care vă vor însoți în workshop-urile anului de grație 2012. Sunt purtătorii energiei Călătoriei Inimii și au parcurs un drum lung alături de noi.)

Horia Ţurcanu

PS. În perioada imediat următoare vom fi plecaţi în SUA şi în Mexic, pentru o mică prospecţie a marii călătorii de anul viitor. Rămâneţi conectaţi căci promitem noi reportaje bizare, cu poze multe!

Şi nu uitaţi, Călătoria Inimii este călătoria sufletului aflat în experienţa încarnării!


Descarcă acest articol ca PDF.

13 comentarii

 1. Let’s do it

 2. Omul traieste iadul pentru ca este in rai si cauta raiul.

  • o formulare memorabila! multumesc lucica!

 3. Imi amintesc, cu o vreme in urma , pe la inceputurile Calatoriei inimii, veneam ici si intrebam “oare asta sunt eu?”, “oare se intampla cu adevarat ce simt ca se intampla? “ Simteam si nu-mi venea sa cred, aveam nevoie de o confirmare din partea cuiva care stia. Singurul lucru pe care il simteam si il credeam deopotriva era acela ca aceasta e Calatoria cea mare, cea care era a mea, ca aici e acel acasa-zero, ca inima mea e totuna cu inima voastra. Apoi am calatorit, uneori la vedere, alteori nevazuta dar mereu am fost. Si mai ales am fost la finalul acelei epoci, cum spune Horia, cand am aflat cine sunt si fara nici un fel de auto-suficienta am constientizat si acceptat cu mare bucurie ca sunt. A fost o experienta care a schimbat radical totul. S-a intamplat natural, fara nici un fel de mirare, atat de normal incat nici nu mi-am dat seama decat dupa aceea. Initial credeam ca e o stare de gratie, ceva de moment, insa de atunci sunt in aceeasi stare si cu nespusa bucurie constat ca momentul s-a dilatat si a devenit realitatea mea cea de toate zilele. Cand eram acolo imi spuneam “cand voi cobori voi scrie despre asta”, acum constat ca n-am scris nimic important, ca lucrurile importante nu se pot scrie, ele se traiesc sau nu. Cuvintele mari nu isi au locul aici iar cuvintele simple nu vor putea descrie niciodata imbratisarea fetei cu parul de lumina al carei nume nici macar nu il stiu. Stiu doar ca o port in mine si ca o voi recunoaste oricand, nu dupa nume, cum nu dupa nume i-am recunoscut si pe ceilalti, ci dupa bataile inimii lor si dupa acel “voi fi acolo cand va veni timpul” rostit ca un descantec cu palmele facute palnie la ureche.
  Ne vom reintalni, ne vom reintalni, sursura apa peste pietre 
  Acum sunt fericita ca Baia Mare a fost scrisa in calendarul inimii si stiu sigur ca nu se va sterge de acolo niciodata !

 4. Ziua buna,

  *Lucrurile bune vin incet*- a zis Horia, acolo, sus, in podis.Acum, eu vad cum lucrurile bune ies din inima mea, de fiecare data cand vorbesc cu ea.
  Eu am inceput sa fac schimbari constiente, dupa ce am ales sa pornesc in *calatoria inimii*. Schimbarile continua :).Si mai frumos este ca persoanele din jurul meu simt acest lucru, intrucat le dau din bucuria inimii mele. Sa daruiesc, este minunat!
  Inima m-a dus catre voi, cei pe care i-am intalnit.

  Multumesc :)

 5. Uau! Nu-mi vine sa cred! Acum un an, cam in aceasta perioada am scris prima data aici in calatoria inimii la subiectul criza psihospirituala si imi exprimam printre altele dorinta de a „respira” holotropic, iar acum aflu prin newsletterul primit de la voi ca va fi anul viitor workshop la Tg. Mures. Cat de minunat e totul!!! Vine muntele la Mahomed daca Mahomed nu are posibilitatea de a merge la munte. Doamne cate miracole se intampla in ultimul timp, cate lucruri „faine” si minunate numai sa le constientizam, sa le primim si sa le traim. Dar si cate lectii…hmmm…parca cineva ne grabeste uneori, ne impinge cumva de la spate, sa mergem odata inainte..oare asta e numai senzatia mea?…cred ca nu
  va imbratisez cu drag
  mihaela

 6. Dragii mei,
  Dar ar fii ceva sa caracterizeze fam FORTT1 pentru mine ar fii A FII pur si simplu.Am intrat in fortt cu incredere totala, fara asteptari.Am practicat anterior rh si ri.Simteam si stiam ca pentru mine aceasta este calea atat pentru proria descoperire de sine cat si in lucrul terapeutic cu clientii.Bineinteles sunt interconectate.
  Ce pot spune ca am „invatat” pe parcursul acestora anii si mi-a schimbat viata este conceptul de iubire.Il foloseam in diverse contexte, situatii fara a ma iubi mai intai pe mine.Prezenta totala, Acceptare neconditionata.Nimic nu ramane agatat de noi (traume, deceptii)totul vine, totul pleaca.
  Ma bucur din toata inima ca am parcurs aceste drum impreuna cu voi, fam FORTT1 stiu ca doar sfarsitul inceputului.
  Va imbratisez cu dragoste,
  Andrada, Floarea Soarelui, Mama Pamant
  PS FORTT 2 Inimile deschise.Totul se petrece in inima mea

 7. Dragii mei,
  Am intrat in fortt 1 cu incredere totala fara asteptari doar cu incredere.Anterior am practicat rh si ri cu Elenita si Agnis.Mi-a schimbat viata pot spune, toate erau in mine drumul descoperii de sine si ce am gasit in Mine a fost fabulos.Aceasta formare sau deformare cum mai glumim noi in FORTT m-a ajutat atat pe mine cat si in lucrul cu ceilalti.Care bineinteles sunt interconectate.
  Ce am invatat in programul de formare A IUBII inainte de toate pe mine pentru a putea iubi TOTUL frumoasa descorire, A ACCEPTA, A FII In PREZENTA ToTALA (totul vine, totul pleaca).SIMT si STIU ca aceasta calea mea.Este doar sfarsitul inceputului.
  VA IUBESC DRAGII Mei,
  Andrada, Mama Pamant, Floarea Soarelui
  PS Pasiti cu inimile deschise fortt2.Totul se petrece in inima mea, a voastra

 8. In septembrie 2007 o cunosteam pe Elena Francisc si traim prima experienta holotropica. Am stiut/simtit ca e ceva acolo pentru mine, ceva ce nu era la nivel constient, dar ceva ce sufletul meu cunostea prea bine. Au urmat ani in care am participat la nenumarate seminarii, workshopuri, seri tinute de Elena si Horia, ani in care m-am apropiat de mine insami, m-am deschis si m-am redescoperit in moduri in care nici nu le banuiam. In 2009 a venit momentul in care m-am inscris in programul de formare in terapii transpersonale – sau de ”deformare” :) cum ne place noua, celor din ForTT 1, sa spunem, si in ceea ce ma priveste, procesul de transformare care incepuse deja s-a accelerat si a capatat un ritm al lui, dincolo de mine, dincolo de ”control” sau de orice plan chibzuit si bine pus la punct :) Intelegeri, si mai multa deschidere, revelatii, si iar indoieli, si iar intelegeri, prezenta, bucurie, exprimare, simtire, echilibru si mai presus de toate, Iubire. Viata. Curaj. Adancime. Calatoria in Peru, uimitoare – un fel de ”modul suplimentar”. Au trecut doi ani, in decembrie se incheie ForTT1 si incepe ForTT2, si pot sa spun asa: ”programul de formare in terapii transpersonale” este in primul rand, pentru mine, un pretext. Un pretext minunat si plin de surprize pentru apropierea de sine, pentru lucrul cu sine, pentru redescoperirea resurselor interioare, un spatiu pentru vindecare, pentru intregire, sau mai bine zis pentru a-mi da seama ca sunt deja intreaga, completa, o fiinta unica cu daruri extraordinare – la fel ca toate fiintele umane. Am invatat ca pentru a ma apropia de ceilalti trebuie in primul rand sa ma apropii de mine, ca exista un dans anume intre a darui si a primi pana intr-acolo unde devin acelasi lucru, ca pe masura ce sunt din ce in ce mai prezenta pentru mine sunt din ce in ce mai prezenta pentru ceilalti, ca bucuria vindeca, si atentia la fel, si ca a-ti urma Inima inseamna sa fii aici, complet, total, pe-acest Pamant. Ca a fi ”terapeut” inseamna in primul rand sa fii Constient, si sa operezi din acel loc.
  Pentru toate acestea si pentru mult mai multe, sunt profund recunoscatoare Elenei si lui Horia – pentru ca au ”materializat” acest program, pentru Prezenta, intuitie, rabdare, incredere, joaca, hotarare, curaj, iubire, pentru ca exista…si iar cuvintele sunt prea putin :)
  MULTUMESC.
  Ana Maria

 9. aveam douazeci de ani si inainte de a iesi din casa ma fardam atent, acoperindu-mi naivitatea cu fond de ten, peste care aplicam apoi o nuanta de roz, in obraji, imi coloram pleoapele cu verde inchis sau maroniu, imi conturam ochii cu creion dermatograf si imi rimelam genele atent….ma priveam in oglinda si eram multumita de masca perfecta pe care o purtam; ea era, deopotriva, arma si armura mea….au trecut multi ani pana cand sa-mi dau seama ca masca aceea nu o purtam pentru lume, ci pentru mine; dupa ce am cunoscut-o pe elenita, fondul de ten a inceput sa se fisureze si sa ma jeneze, atunci cand zambeam cu inima…putin mai tarziu, dupa ce l-am cunoscut si pe horia, am inteles ca nu oglinzile de sticla ne arata adevaratele noastre chipuri, ci ochii/inimile in care privim, ochii/inimile care ne vad si nu am mai avut nevoie de farduri; lucrul nostru impreuna este (da, intentionat nu am folosit timpul trecut al verbului: explorarea noastra continua!) un proces centrifug al sufletelor care se intorc acasa, in UNU; experientele curg de la complicat la simplu, de la a face la a fi, de la cuvant la tacere, de la ratacire la prezenta; respiratia inimii este respiratia vietii sau altfel spus respiratia iubirii; elena si horia, cu voi am invatat sa respir, cu voi am invatat sa ma iubesc si sa iubesc, am devenit creatoarea a tot ce se petrece in inima mea!
  doresc sa pot impartasi, la randul meu, ceea ce am invatat cu voi; multumirile pe care vi le aduc voua si prietenilor din ForTT1 nu pot exprima ceea ce am trait in acesti doi ani; am crescut impreuna, am ras impreuna, ne-am jucat si am plans, am dansat si ne-am bucurat; va datorez enorm, tuturor, dragii mei
  teodora

 10. Imi amintesc de acum 2 ani drumul meu catre ForTT1. Ma duceam sa ma inscriu… Masina in care eram tocmai lua o curba spre un pod, cand am simtit, foarte clar, ca de acum/atunci viata mea ia o intorsatura radicala, ca am parasit o cale pe care mi-ar fi fost mai comod sa merg si am ales alta. Avea sa-mi devina din ce in ce mai clar ca aceasta este calea catre Inima mea… Cale care se infige in viata mea, o patrunde, o intretaie ca sa o intregeasca, o contrazice ca sa o afirme, asa cum bratul vertical al crucii se infige in cel orizontal… Acolo, la intalnirea dintre cele 2 brate este Inima, nimicul de care ma temeam si care este Totul in acelasi timp… De acolo, din centru, vad cum rolurile mele se schimba: unele se transforma luminate de Inima, altele se zbat cu frica de moarte, altele se nasc, si toate cate vin in existenta devin din ce in ce mai transparente…
  Am lasat certitudinile mele legate de Dumnezeu, credinta, spiritualitate, sa faca loc intrebarilor, contradictiilor, si am descoperit (si descopar in continuare) adancimi unde sunt toate raspunsurile, unde nu sunt contradicti, unde toate „se impaca” pentru ca, in realitate, nu au fost si nu pot fi niciodata despartite.
  ForTT2, simt ca drumul vostru va fi diferit, si mai simt ca ne purtam unii pe altii in aceasta Calatorie a Inimii…

  Mihaela

 11. Ce a insemnat si inseamna pentru mine ForTT?
  In cuvinte simple, inseamna viata. Viata traita din plin, din ce in ce mai constient. Cu un pas spre mine mai constient.
  Inseamna risipirea granitelor individuale, pentru reasezarea lor intr-o structura noua, imbogatita si mai flexibila. Dens si rarefiat, dans de pamant si de trup, si zbor transcendent de suflet.
  Inseamna daruire, deschidere si spatiu pana intr-acolo unde iubirea topeste frica si separarea, unde intrebarile isi pierd sensul si existenta se revarsa din sine insasi.
  Frumusetea si puritatea delfinului, asprimea si salbaticia crocodilului. Toate, parte din mine.
  Da, uneori m-am izbit de peretii propriei mele frici, de moarte, de respingere si de stagnare. Ziduri solide si dure, limite ale ego-ului, care, neconstientizate, au nascut inchidere, durere si inchistare. Si replierea rolurilor. Am infruntat umbrele propriei nesigurante. Lipsa de certitudine a vietii. Din cand in cand am inteles ca drumul are valoare in sine, dincolo de rezultat. Ce usurare! Sa ma las mirata de directia in care ma poarta viata.
  Alteori formarea a insemnat poezie, pasiune si joc. Expansivitate. Creativitate si provocare, ascutirea mintii si sensibilizarea celulelor, pana la simtirea vietii dintre si din corpuri. Am desenat aerul cu gesturi si atitudini, am creat forme de cuvinte si mai ales, mai ales, am invatat sa hranesc taceri din propriul lor potential nenascut.
  Intr-un mod misterios si profund, modulele de-formatoare au largit in mod incredibil capacitatea mea de cuprindere a vietii si a oamenilor. Este spatiu in mine acum, este loc pentru noi si noi posibilitati de fiintare.
  Habar n-am cum ar fi aratat viata mea in lipsa acestei experiente. Sunt constienta ca acum doi ani am facut o alegere, care m-a adus aici. Este bine? Este rau? Este mult? Este putin? N-as sti sa spun. Dar sentimentul de plinatate pe care il traiesc ma indeamna sa va multumesc din intreaga inima, voua, Elena si Mistretz :), si voua tuturor, prieteni dragi de drum!
  Va port in mine, cu imensa recunostinta!
  Intru Surpriza,
  crocodelfu

 12. Cand am simtit pentru prima data aceste fiinte dragi,Elena si Horia eram in avantul cautari spatiului pirdut.Dintr-un colt ascuns al inimii un ochi mare sa deschis,uitandu-se la cautator si invitamdu-l sa simta prezenta pe care cei doi o emanau.Atunci am sintit ce cautam si m-am oprit,indreptandu-ma spre regasirea spatiului interior.Gasisem drumul in sfarsit mergeam acasa.Ingerul cobora constient in desisurile materiei,ma vizitam in adancurile cele mai ascunse imprietenindu-ma cu mine.Prezenta colegilor din ForTT mi-au oferit curajul si sustinerea sa ma explorez ,respirand unul dupa altul continuturi care asteptau nerabdatoare sa iasa la lumina.Am inceput sa privesc in ochi intunericul astfel lumina si transparenta incepe sa cuprinda intreaga mea fiinta.Multumesc FotTT1, curaj In descoperirea de sine ForTT2

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net