Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 29 decembrie 2011 Articole | 7 comentarii

Calatoria Inimii in 2012. Noua Constiinta 

 

Încheierea unui capitol. Călătoria Inimii trece într-un nou stadiu, ca şi Conştiinţa în ansamblu. Un parcurs experienţial al propriei Fiinţe. Cine suntem, cu adevărat? Noua Conştiinţă, Noua Energie. Mii de oameni fac pasul către asumarea Fiinţei Integrale. Călătoria Inimii se extinde în 2012. Cine sunt aceia care duc mai departe energia Călătoriei Inimii? Expansiunea. Noile direcţii de experienţă ale anului 2012. Workshop-uri simultane. A deveni creatorii conştienţi ai propriei realităţi. A trăi conştient de dimensiunea divină a fiinţei omeneşti. O nouă aventură a Umanităţii.

Ce este, până la urmă Călătoria Inimii? Nu, nu este doar un site destinat exploratorilor conştiinţei, căci spaţiul virtual al internetului nu face decăt să oglindească experienţa noastră practică împreună cu voi. Site-ul nu este decât oglinda experienţelor noastre directe, căci toate articolele îşi trag esenţa din marile noastre călătorii de conştiinţă.A fost un parcurs extraordinar, din toate punctele de vedere. Acum 4 ani, atunci când Călătoria Inimii a început să se contureze, părea inimaginabil ceea ce se petrece acum. Nici voi şi nici măcar noi nu puteam să spunem încotro ne va fi condus această formidabilă aventură interioară. Dar acum lucrurile sunt clare. Ştim acum ce este de fapt Călătoria Inimii,

care au fost instrumentele transformării şi, mai mult decât atât, începem să adulmecăm Adevărul despre noi înşine. Am gustat deja din măreţia propriei Fiinţe şi începem deja să trăim conştienţi, din ce în ce mai mult, de uluitoarele realităţi subtile care impregnează dimensiunea liniară a Creaţiei.

Faptul că se încheie un capitol al Călătoriei Inimii nu este decât un mod de a privi lucrurile. În Adevăr, de fapt, nu se încheie nimic, nu există o moarte şi o renaştere, ci o continuă transformare. Dar, din perspectiva umană, putem spune că da, a fost un parcurs extraordinar, pentru noi, Horia Ţurcanu şi Elena Francisc, dar şi pentru voi, aceia care aţi avut curajul de a păşi alături de noi în această aventură. Un parcurs care durează de 4 ani. O cifră magică, un parcurs complet, rotund, la capătul căruia cercul a fost închis şi care a cuprins trecerea pe un alt nivel.

A-ţi asuma Centrul

Călătoria Inimii este tot ceea ce facem şi suntem. Sunt workshop-urile noastre, experienţele noastre, călătoriile noastre la antipozi, marile noastre întâlniri cu oamenii pe care-i iubim, Călătoria Inimii sunt scăpărătoarele intersecţii cu oameni precum David Steindl Rast, Mark Seelig sau Krishna Das, Călătoria Inimii sunt cărţile transformării pe care le edităm, sunt experienţele pe care le trăim alături de voi în meditaţiile noastre şi în respiraţia holotropică, Călătoria Inimii sunt conferinţele în care explorăm nivelurile subtile ale existenţei. Călătoria Inimii este – vă mai amintiţi – călătoria îngerului aflat în experienţa umană. Ceea ce ne deosebeşte de aceia care am fost la începuturile călătoriei este Conştienţa. Fiecare pas pe care l-am făcut, fiecare experienţă, fiecare trăire a fost un pas către Conştienţă.

Mii de oameni deja au explorat direct, alături de noi, adâncurile proprie Fiinţe, mii de oameni au putut alege altfel în vieţile lor de fiecare zi, după ce au devenit conştienţi că se află, aici pe Pământ, într-o Călătorie a Inimii. Trasformarea nu poate fi impusă, nici învăţată. Transformarea de Conştiinţă nu poate fi decât aleasă, în urma unei experienţe directe. De multe ori ne-aţi auzit spunând acest lucru: că nimeni nu poate face acest lucru în locul vostru. Doar voi puteţi alege acest potenţial al transformării interioare. Odată, la un workshop, cineva ne-a întrebat: bine, şi dacă noi suntem aceia

care facem tot, ce mai faceţi voi atunci? Răspunsul la aceasta întrebare merită repetat: noi suntem aceia care am ales transformarea într-un mod conştient şi aceia care am pus experienţa noastră la dispoziţia celorlalţi. Noi suntem aceiacare creem, prin tot ceea ce facem, un mediu  propice transformării şi conştientizării Adevărului, pentru ca voi să puteţi alege cu adevărat. Asta facem noi şi asta este Călătoria Inimii noastre. În fiecare workshop şi fiecare întâlnire cu voi aducem, în mod deliberat, energia tuturor experienţelor noastre, toate revelaţiile pe care le-am trăit în anii de când scormonim oceanul Conştiinţei, în aşa fel încât voi să-l puteţi simţi şi să puteţi alege, de data aceasta, în alt fel.

2012, Expansiunea

Am lăsat în mod intenţionat  mai la urmă, cel mai grozav capitol dintre cele pe care le-am trăit în aceste timpuri. Este vorba despre parcursul spiritual pe care l-am numit, acum doi ani, Programul de Formare în Terapii Transpersonale. Ideea acestui program era aceea de a folosi instrumentele fundamentale ale respiraţiei şi prezenţei pentru a împărtăşi propriul nostru parcurs spiritual cu alţii. Atunci când am pornit la drum intuiam că există dimensiuni colective ale Conştiinţei care lucrează prin noi, dar, pentru cei care eram atunci, părea inimaginabil finalul acestui parcurs. Respiraţia Inimii, care pe parcurs a integrat ceea ce se numeşte Respiraţie Holotropică, s-a dovedit a fi un instrument spiritual excepţional şi dimensiunea sa terapeutică şi de auto-explorare au depăşit cu mult orice aşteptări. În cei doi ani ai programului, cei aflaţi în Călătorie au integrat, nivel după nivel, în vieţile lor proprii, descoperirile trăite în stări de conştiiţă extinsă. Dimensiunea spirituală a Fiinţei şi-a făcut loc, încetul cu încetul, în conştienţa aspectului uman. Spre finalul programului a devenit evident pentru toţi cei care au participat la această aventură, că nu există altă vindecare decât Întregirea, cum o numea Stanislav Grof. Experienţele ne-au condus pe toţi în cele mai rafinate zone alepropriei conştiinţe, dincolo de vălurile iluziei, către adevărul nostru cel mai profund. Vieţile acestor oameni au început să se schimbe, pe măsură ce au început să-şi asume Adevărul despre ei înşişi. Şi viaţa noastră odată cu a lor, căci a fost o aventură transformatoare şi pentru noi.

În mod sincronic, programul de formare s-a sfârşit odată cu anul 2011. Şi aceasta este cea mai mare transformare pe care o suferă Călătoria Inimii. Nu mai suntem doar noi, subsemnatul Horia Ţurcanu şi Elena Francisc, aceia care ne asumăm rolul de centru al acesteia. Acum mai sunt şi alţii care au parcurs drumul către ei înşişi, şi care sunt gata să creeze pentru voi mediul acela de energie şi de conştiinţă despre care vorbeam mai sus, propice transformarii. O parte dintre aceia care au parcurs alături de noi cei doi ani de transformare interioară, sunt pregătiţi să lucreze cu energia, deja imensă, a Călătoriei Inimii. Sunt pregătiţi să ne substituie pe noi, pe mine şi pe Elena, căci au devenit canale clare şi conştiente ale acestor niveluri. Ei nu mai sunt cei care au fost, după cum nici noi nu mai suntem cei care am fost. Ei au trăit starea aceea uluitoare pe care noi o numim Zero, sau Acasă, starea aceea în care eşti una cu Totul. Ei sunt aceia care, acum, pot aduce această energie şi această conştiinţă, la fel de bine ca şi noi, în mijlocul vostru, pentru a o pune la dispoziţia tuturor. 2012 aduce astfel o nouă dimensiune Călătoriei Inimii. Acest tip de conştienţă interioară, de conştienţă a Întregului, se răspândeşte deci mai departe şi mai repede. Căci fiecare dintre noi şi dintre voi, aceia care aţi lucrat cu aceste niveluri, duceţi ceea ce sunteţi în viaţa voastră, în familiile voastre, în job-urile voastre, în firmele voastre şi aceasta este de fapt marea transformare în plină desfăşurare. Perfect aliniată cu marile fenomene care se petrec în Conştiinţa umanităţii, Călătoria Inimii trece pragul anului 2012 cu o uriaşă explozie interioară. Miracolul s-a produs deja.

Dintre aceia care au devenit ghizi ai Călătoriei Inimii, unii sunt psihologi, alţii lucrează cu copii, alţii fac art-terapie, unii lucrează cu atingerea şi alţii cu computerele sau în mediul bancar, unii sunt pasionaţi de astrologie în vreme ce alţii explorează terapii experienţiale precum dansul. Vin din meserii diferite, aşa după cum au poveşti diferite şi traiectorii diferite. Toţi însă au în comun parcursul splendid către propriile adâcuri şi toţi au trecut prin porţile Conştiinţei, dincolo de propriile limitări, toţi ştiu să folosească marile instrumente ale Respiraţiei Inimii şi ale Prezenţei, toţi au exerciţiul Conştienţei, toţi au trăit adevăratele dimensiuni ale propriei lor Fiinţe şi sunt pregătiţi să-şi pună la bătaie experienţa pentru ca şi alţii să poată păşi pe acest drum către Sine. Revoluţia Conştiinţei este în plină desfăşurare. Aşadar, dragi prieteni ai Călătoriei Inimii, faceţi pasul către ei. Energia experienţei noastre va fi mai aproape de voi în 2012. Veţi găsi workshop-urile noastre în mai multe oraşe din România şi veţi descoperi  chiar lângă voi uneori pe acela care vă poate îndruma în arta Respiraţiei Inimii, a Prezenţei conştiente şi a descoperirii de Sine. Veţi găsi pe Călătoria Inimii lista călăuzelor în care noi, Horia Ţurcanu şi Elena Francisc avem încredere, coordonatele şi prezentările lor. Sunt doar aceia despre care noi ştim că sunt capabili să aducă marea energie a Călătoriei Inimii şi s-o facă disponibilă pentru voi.

Noua Conştiinţă, Noua Energie

Mulţi vorbesc despre Noua Conştiinţă şi Noua Energie, dar orice încercare de a defini acestea ca pe nişte concepte, nu face decât să le anuleze. Noua Conştiinţă depăşeşte cu mult spaţiul mental din care vin definiţiile, Noua Energie este de neînţeles pentru raţiunea liniară. Este suficient să acceptăm faptul simplu, că Noua Conştiinţă este o integrare în dimensiunea umană a acelor dimensiuni ale Fiinţei pe care le-am numit „divine”. Este conştiinţa umanului care recunoaşte în sine Îngerul, care trăieşte în orice moment al vieţii sale apartenenţa sa la Întreg. Consecinţele acestei stari de conştiinţă sunt incalculabile. Dar cu siguranţă aceasta este marea schimbare de paradigmă despre care vorbesc Grof sau Ervin Laszlo. Noua paradigmă implică a privi întreaga realitate din perspectiva conştienţei lui „Eu Sunt Acela”, cum ar spune Ramana Maharshi.

Odată integrat acest mod de raportare la întreaga realitate, aceasta, pur şi simplu, pare să funcţioneze în alt fel decât am fost obişnuiţi. Din perspectiva minţii, devine o realitate miraculoasă, în care sincronicităţile  devin uimitoare, în care situaţiile se deznoadă singure, în care crizele interioare se dizolvă iar cursul vieţii pare să ia întorsături de necrezut. Aceasta este Noua Energie. Nu poate fi definită, dar poate fi experimentată direct. Este energia creatorului de realitate, a celui care işi asumă, complet, responsabilitatea pentru viaţa sa, ştiind că nu există nimeni, acolo sus, care să deidă în locul său. Este Acela care a descoperit deja că umanul nu este decât un aspect al Fiinţei sale mai înalte. Este acela care a trăit deja starea de Întregire, Acela care a experimentat deja realitatea  Maestrului Interior. Este

Acela care nu mai aşteaptă nimic pentru a fi el însuşi, care nu mai este servitorul sistemelor de credinţă şi nici al identificărilor cu diferitele sale aspecte şi roluri. Este fiinţa liberă care ştie despre sine, din experienţă directă : „Eu Sunt Acela” pe care l-am căutat dintotdeauna. Noua Energie este energia umanului care-şi recunoaşte natura spirituală şi şi-o asumă, în orice moment. Nimeni nu ştie cum funcţionează aceasta încă. Dar sunt deja mulţi aceia care o trăiesc direct.

De aceea, noi, cei aflaţi în Călătoria Inimii, vom merge mei departe punând accentul şi mai mult pe experienţa directă a conştiinţei extinse. Sigur, cărţile noastre ne vor însoţi şi vor fi cărţi despre aventura marii transformări. Dar conferinţele noastre vor dobândi un aspect din ce în ce mai experienţial, iar workshop-urile vor fi orientate către experienţa directă a Noii Conştiinţe şi a Noii Energii şi către aplicaţiile acestora în viaţa de fiecare zi. Respiraţia Conştientă, ca fundament al Respiraţiei Inimii şi Prezenţa vor rămâne instrumentele noastre de lucru. Dar anul 2012 este cel al marii transformări, astfel că vom merge cu ele la un nou nivel.

Noile direcţii de experienţă ale Călătoriei Inimii, în 2012

Respiraţia Inimii-Respiraţie Holotropică – marile workshop-uri de 3 şi 4 zile, ghidate de Elena Francisc şi Horia Ţurcanu, vor continua de pe un nou palier. Vom merge din ce în ce mai adânc în explorarea nivelurilor de conştiinţă colectivă ale propriei Fiinţe. Vom pune accentul pe Respiraţia Conştientă şi pe experimentarea stării de Prezenţă ca mijloace practice individuale pentru a accesa conţinuturile propriei Conştiinţe, dar şi a Conştiinţei întregii umanităţi. Scopul declarat al RIRH pentru anul 2012 este acela de a susţine procesele individuale de transformare, mai ales pentru aceia care trec prin crize psiho-spirituale. Deasemeni de a oferi un spaţiu cadru de conştiinţă-energie pentru toţi aceia care vor să exploreze dimensiunile terapeutice şi spirituale a ceea ce numim „starea de Integralitate” a Fiinţei.

Workshop-uri Simultane. Marea noutate a acestui an: Călătoria Inimii RIRH se va desfăşura simultan în mai multe locuri din ţară. Comuniunea se extinde.

În timp ce noi, Horia Ţurcanu şi Elena Francisc vom fi ghizii unei călătorii la Bucureşti de pildă (13-15 ianuarie 2012), în acelaşi timp se va desfăşura o călătorie similară la Timişoara, ale cărei călăuze vor fi cei mai grozavi dintre aceia care au terminat Pogramul de Formare in terapii Transpersonale. La Timişoara, călăuzele vor fi Andrada Toma, Maria Baicu şi Teodora Muth (pe care o cunoaşteţi deja din paginile Călătoriei Inimii de Astrologie Arhetipală).  Va fi o premieră absolută pentru Călătoria Inimii, căci energia experienţei va fi uriaşă. Grupurile cu care vom lucra vor fi într-o permanentă rezonanţă, procesele de conştiinţă vor fi mult amplificate iar profunzimea trăirilor enormă. Ne-aţi auzit de multe ori pronunţând cuvântul „comuniune”, atunci când călătorim împreună, şi despre dimensiunea spirituală şi unificatoare a acesteia. Ei bine, comuniunea Călătoriei Inimii va avea o amploare şi o intensitate fără precedent în 2012, astfel încât mai mulţi oameni să poată beneficia de acest timp al transformării.

Deci, dragi prieteni ai Călătoriei Inimii din ţară, vă invităm să participaţi la acest extraordinar nou început. Ne veţi putea simţi alături de voi, vom respira împreună, vom călători împreună, vom experimenta expansiunea de conştiinţă împreună, într-un mod nou, demn de aceste timpuri ale Noii Conştiinţe şi Noii Energii, în care descoperim ce suntem cu adevărat.

Pentru moment vă putem da datele primelor asemenea Călătorii ale Inimii simultane:

Bucureşti şi Timişoara, 13-15 ianuarie 2012. Călăuzele la Bucureşti, Elena Francisc şi Horia Ţurcanu. Călăuzele la Timişoara, Andrada Toma şi Teodora Muth.

Iaşi şi Oradea, 3-5 februarie 2012. La Iaşi, Horia Ţucanu şi Elena Francisc. La Oradea, Teodora Muth, Maria Baicu şi Ioana Sandor.

Cluj, 24-26 februarie 2012, Horia Ţurcanu şi Elena Francisc.

Foarte curând vom publica pe Călătoria Inimii datele complete despre aceste Călătorii revoluţionare şi despre aceia care le vor ghida.

 

„Călătoria Inimii . Iubire conştientă „ – expansiunea de conştiinţă în cuplu

Timp de milenii, umanitatea a crezut că drumul către dumnezeu trece prin asceză. Cuplul şi iubirea omenească a fost privită ca un obstacol în evoluţia spirituală. În Noua Conştiinţă, din perspectiva fiinţei integrale, trup, minte şi suflet, relaţia de iubire între doi oameni nu numai că nu este un obstacol, dar poate deveni un uluitor teritoriu de expansiune, de cunoaştere de sine şi de vindecare a celor mai vechi şi mai rezistente traume.

„Iubire Conştientă” este un workshop destinat cuplurilor aflate pe cala descoperirii de sine. Este o Călătorie a Inimii în care, prin mijloacele expansiunii de conştiinţă, explorăm şi ne lăsăm exploraţi. Iubirea fizică, energetică sau emoţională nu sunt decât fracţiuni ale marii stări de conştiinţă numită Iubire. A deveni conştienţi de dimensiunile spirituale ale Iubirii în cuplu este o  cale abruptă, uneori aspră, dar, cu siguranţă cea mai scurtă cale. A-l privi pe celălalt ca pe noi înşine, aceasta este cheia. Este un workshop de deschidere a spaţiului sacru al inimii, în care explorăm acceptarea, non-judecata, onorarea experienţei celuilalt şi a experienţei comune, compasiunea în cel mai profund sens al său.

„Călătoria Inimii.Iubire Conştientă” este un proiect pe care l-am început anul trecut şi pe care în 2012 îl vom aduce la nivelul marilor transformări  care au loc în Conştiinţă. Vom lucra cu stări de conştiinţă extinsă induse cu ajutorul Respiraţiei Conştiente. Este o experienţă după care viaţa de cuplu ar putea să se schimbe complet, căci bazele relaţiei, devenind conştiente, se schimbă.

Primul workshop destinat cuplurilor în 2012 va avea loc pe 11-12 februarie, în Bucureşti. Cu Elena Francisc şi Horia Ţurcanu

Respiraţia Inimii. Noua Conştiinţă pentru copii şi părinţi.

Este un program experienţial care are la bază instrumentul Respiraţiei Inimii şi este destinat copiilor, însoţiţi de părinţi. Copiii sunt canale formidabile ale Noii Conştiinţe, căci identificarea lor cu personalitatea liniară nu este încă osificată. Ei au acces natural la stările de conştiinţă extinsă. Pentru ei sunt naturale. Prin intermediul Respiraţiei Inimii şi a Respiraţiei Conştiente, învaţă să acceseze nivelurile profunde ale intuiţiei, imaginaţiei şi creativităţii şi să le integreze firesc în activităţile lor de fiecare zi. Accesul împreună al copiilor şi al părinţilor în aceste niveluri profunde are aspectul unui joc ale cărui beneficii sunt, pentru copii, creşterea încrederii în sine, îmbunătăţirea felului în care relaţionează cu sine şi cu mediul, descătuşarea forţelor creative interioare, drenarea energiilor tensionate pe care copiii le absorb din mediul înconjurător şi multe altele. Pentru părinţi pe de-altă parte, experienţa aceştui workshop poate aduce beneficii importante din perspectiva echilibrului interior, aducând un plus de adâncime în realaţia cu sine, cu copilul şi cu întregul mediu înconjurător. Copiii au o capacitate enormă de a aduce în dimensiunea liniară energia celor mai elevate niveluri de conştiinţă, iar părinţii beneficiază la rândul lor de această energie care aduce claritate, puritate şi conţinut, dincolo de orice mentalizare.

Este un proiect drag nouă care abia acum devine posibil, în 2012. Spuneam mai sus că printre aceia care au parcurs Programul de Formare în Terapii Transpersonale împreună cu noi, se află şi tineri psihologi care au deja pe de-o parte experienţa lucrului cu copii, pe de-altă parte experienţa lucrului cu stările de conştiinţă extinsă, cu Respiraţia Inimii şi Respiraţia Conştientă. Acest progam  va fi coordonat de Elena Francisc, pus în operă, la Bucureşti, de Alina Porumboiu şi Mihaela Manea, la Timişoara, de Andrada Toma şi Raluca Ardelean, iar subsemnatul Horia Ţurcanu va participa doar în calitate de „maestru de respiraţie conştientă”. Mărturisesc că mă interesează enorm explorarea aceasta de conştiinţă, copii şi părinţi, sub formă de joc, căci am intuiţia profundă că va fi unul dintre cele mai extraordinare proiecte în care vom fi implicaţi în 2012. Voi reveni cu informaţii despre aceasta serie de workshop-uri atunci când vom fi definitivat datele  şi programul complet. Până atunci vom publica pe site „portretele” tuturor  ghizilor şi călăuzelor Călătoriei Inimii care vor fi alături de noi.

Serile X (eXperiment)

După cum ştiţi marea majoritate, Serile X sunt seri scurte de câteva ore, în care experimentăm Respiraţia Inimii sau Respiraţia Holotropică. Noutatea pentru anul 2012 intervine la serile de Respiraţia Inimii, unde accentul va fi pus din ce în ce mai mult pe explorarea unor spaţii specifice din arhitectura interioară a conştiinţei. Astfel, printre Serile X – RI vor apărea sericu temă precisă, cum ar fi lucrul cu emoţiile,  lucrul cu energiile vitale sau deschiderea spaţiului sacru al inimii. Deasemeni pregătim workshop-uri scurte, cel mai probabil de o singură zi, pe asemenea teme de investigaţie interioară, pentru a veni in sprijinul acelora care vor sa lucreze pe probleme specifice. Tot în aceasta orientare, unele dintre Serile X vor deveni seri de lucru în grupuri mici (6-8 participanţi), destinate deasemeni lucrului punctual  cu anumite conţinuturi ale conştiinţei.

Evenimente speciale Călătoria Inimii

Ei bine, dragi exploratori ai Conştiinţei,  am lăsat pentru la sfârşit frişca. Ştiţi bine că uneori avem invitaţi de marcă de pe toate meridianele, mari maeştri exploratori ai conştiinţei pe care îi aducem în România pentru a-i… scufunda în mediul de conştiinţă mioritic. Începutul anului 2012 va avea un invitat pe măsura importanţei acestui timp. În luna februarie se va întoarce în România prietenul nostru Mark Seelig pentru o serie de evenimente speciale Călătoria Inimii.

Mark Seelig este un personaj excepţional. Având un doctorat în psihologie transpersonală luat în California, el este un experimentator formidabil al stărilor de conştiinţă extinsă. Este un psihoterapeut experimentat, un iniţiat în şamanism clasic care lucrează de foarte mult timp cu plante sacre şi nu în cele din urmă un muzician excepţional a cărui putere magică de a transporta publicul în stări de transă aţi putut-o testa deja la concertul de bansuri pe care l-a susţinut în Bucureşti anul trecut. Mark Seelig se întoarce în România pentru această serie de evenimente care va cuprinde o conferinţă pe o temă de maximă actualitate în contextul de conştiinţă în transformare al anului 2012, pentru un workshop şi pentru un concert de flaut indian plin de surprize. Prezentarea completă a acestui eveniment va beneficia de spaţiu larg pe Călătoria Inimii la începutul anului. Deci, dr. Mark Seelig în România, în februarie 2012.

 

Una peste alta, dragii noştri, Călătoria Inimii continuă. Va fi un an pe care nu-l vom uita niciodată. Mulţi dintre noi ştim deja acest lucru. Ştim că undeva, în straturile rarefiate ale propriei noastre Fiinţe, noi am dorit să fim aici, în plină experienţă umană, pentru a trăi în direct formidabila transformare care are loc. Acesta este motivul pentru care, pur şi simplu, ne reîntâlnim unii cu alţii, ne recunoaştem unii pe alţii într-un mod indescriptibil. Ne-am promis că vom fi aici, pentru a face transformarea, şi suntem. Devenim coştienţi de Adevărul profund al Fiinţei. Recunoaştem, încetul cu încetul natura

noastră intrinsecă de fiinţe spirituale. Acest lucru schimbă lumea. Călătoria Inimii va rămâne în continuare un spaţiu de experienţial destinat acelora care au curajul de a urma vocea interioară şi de a deveni creatori liberi ai propriei realităţi. De a ieşi din iluzie şi de a-şi asuma statura fiinţă umană conştientă. Hough!

Horia Ţurcanu şi Elena Francisc

PS. Pentru orice informatie referitoare la programul evenimentelor Calatoria Inimii din 2012, dati click aici sau la tel: 0731014258, mail attranspersonal@gmail.com

 

 

 

 


Descarcă acest articol ca PDF.

7 comentarii

 1. Cei doi ani de formare transpersonala au insemnat pentru mine largirea incredibila a spatiului interior, a spatiului din care imi creez, zi de zi, identitatea. De parca limitele fiintei mele au devenit elastice, facand loc constientizarii unor dimensiuni de o subtilitate nebanuita, de o frumusete si o profunzime inimaginabila inainte. Sa merg constient prin viata, sa-mi asum ceea ce sunt in fiecare moment, dizolvand eticheta de bine/rau si imbratisand existenta cu deschidere si curaj, acesta a devenit firul calauzitor al traseului meu. Acum stiu ca sunt ce aleg sa fiu, acum stiu ca sufletul ma poarta in experiente asumate cu mult timp inainte si totusi crosetate in eternul prezent, prin fire si legaturi invizibile cu ceilalti – oameni, plante si animale, fiinte arhetipale, toate in mine, aspecte ale mele ce se cer exprimate si aduse inapoi la sursa, acasa.
  Calatoria Inimii, alaturi de voi, Elena si Horia, si de voi, dragi colegi de drum, a insemnat parcursul de la personal la transpersonal, ca apoi transpersonalul sa poata cuprinde, cu adevarat din intreg, dimensiunea personala – identitatea exprimata unic si divin, prin fiecare dintre noi. Din centru, cuprinderea nu are limite, iubirea se naste de la sine, traverseaza, se expasioneaza si hraneste, vindeca si se intoarce inapoi la centru, mereu si mereu. Din acest centru voi fi prezenta alaturi de voi din 2012, calauza, asa cum spune Horia, in drumul (re)cunoasterii de sine. Astept cu sufletul deschis sa ne intalnim si sa respiram constient, impreuna, ca un intreg, pe 13, 14 si 15 ianuarie!

 2. In cer(c)ul albastru,
  in centru- fix in centru-
  se pune soarele,
  iar la capatul fiecareia dintre razele lui,
  pe linia subtire dintre albastru si nealbastru,
  se aseaza cate o inima.
  Apoi, cu totii deodata,
  rostim unul dintre cuvintele
  EU- ACUM- IUBIRE-
  (nu conteaza care, ele sunt sinonime perfecte)
  si pornim incet,
  respiratie dupa respiratie,
  catre centru.

  Aceasta este calatoria inimii.
  Ea se termina in LUMINA
  din care toate incep!

 3. Dragilor,
  De abea astept provocarile Noului An cu incredere deplina in ce va fii.

 4. „Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului. Căci vedeam ca prin oglindă, în ghicitură, dar atunci voi vedea faţă către faţă; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin.” (Sfantul Apostol Pavel, Epistola întâia către corinteni)

  Cam asa a fost calatoria inimii mele: de la vederea „în ghicitură” la vederea faţă în faţă….de la a citi despre experienţele altora la a trăi experienţa mea personală, de la a fi pasărea care stă în colivie şi visează că într-o zi va zbura, la pasărea în zbor
  A început in 2008, cu prima respiraţie holotropică, în care mi-am înţeles menirea de însoţitor; apoi, a continuat cu cei doi ani ai programului de (de)formare; nu e doar o glumă a noastră, cea cu „deformarea”; ca să ai ce forma, trebuie să începi prin a deforma structuri înţepenite, anacronice şi nefuncţionale de care Ego-ul se agaţă disperat; toate aceste demersuri/procese interioare, au fost posibile doar datorită prezenţei Elenei şi a lui Horia, care – cu adevărat – au creat spaţiul unde transformarea noastră se putea petrece; fiecare a fost liber să se exprime în felul său şi la momentul potrivit pentru sine; a fost o împletire naturală între munca îndividuală şi cea de grup, un balans permanent între starea de centru şi cea de sferă, între punct şi cerc; relaţiile care s-au născut între noi, membri ForTT1, sunt punţi între inimi, punţi între adevărurile noastre personale, sunt relaţii conştiente şi autentice. Lucrul acesta a devenit posibil pentru că acum relaţia mea cu mine şi a fiecăruia dintre noi cu el însuşi este una ce se sprijină pe autenticitate, pe acceptare şi pe alegeri conştiente. Pare simplu şi – culmea! – chiar ESTE SIMPLU! Dar ca să ajungem la simplitatea asta am avut nevoie să parcurgem un labirint interior populat de spaime, stereotipii, clişee, pejudecăţi, frustrări…etc. în care nu de puţine ori ne-am rătacit sau împiedicat. Mulţumirile mele şi adâncă recunoştinţă Elenei şi lui Horia, care de fiecare dată au fost acolo unde aveam nevoie să fie, ca să ne putem continua drumul. Datorită lor şi celorlalţi prieteni din grup pot să spun astăzi că nu mai văd „în ghicitură” ci faţă în faţă, că nu mai simt presiunea lui „a face” în detrimentul lui „a fi”, că eu sunt aici, creator şi martor al creaţiei unice care este viaţa/experienţa mea.
  E SIMPLU!

 5. La mulţi ani!
  Călătoria continuă, cu bucurie şi iubire, în 2012!

 6. Din ţara minunilor

  Ce frumos, Teodora! Ce frumos că putem să aducem fiecare nuanţe diferite, personale, care să zugrăvească acelaşi tablou. Punctul şi sfera, unul şi fiecare, în acelaşi timp… Spun asta pentru că citatul amintit de tine mă trimite în acelaşi loc, câteva rânduri mai sus, unde e cuprins ce aş avea eu de exprimat aici:

  „…Dar dacă n-am iubire, nimic nu sunt…. Iubirea rabdă’ ndelung; iubirea se dăruie, ea nu invidiază; ea nu se trufeşte, nu se îngâmfă; ea nu se poartă cu necuviinţă, nu-şi caută pe ale sale, nu se întărâtă, nu ţine’n seamă răul, nu se bucură de nedreptate, ci de adevăr se bucură; pe toate le suferă, pe toate le crede, pe toate le nădăjduieşte, pe toate le rabdă; iubirea niciodată nu se trece. Fie ele profeţiile: pieri-vor; fie ele limbile: înceta-vor; fie ea ştiinţa: pieri-va. Că-n parte cunoaştem şi’n parte profeţim. Dar când va veni ceea ce-i desăvârşit, atunci ceea ce-i în parte se va desfiinţa.”

  Aici m-am trezit eu după acest parcurs de deformare şi formare alături de Elena, Horia, şi voi toţi colegi ai mei. Într-un spaţiu larg, atât de larg încât poate să cuprindă tot, TOT! Umbre şi lumini, invidii, trufie, îngâmfare, adevăr, nădejde, bucurie, de la cele mai negre şi grele gânduri şi emoţii până la cele mai înalte. Un spaţiu în care totul e binecuvântat şi totul se poate transforma, în care pot să aleg orice şi orice alegere e doar la o respiraţie distanţă. Tu, care citeşti acum aceste rânduri, te rog să citeşti dincolo de ele. Nu sunt doar metafore, e… PE BUNE, aşa cum îţi spun. E ca şi când am fost tot timpul într-un tărâm al minunilor, şi abia acum îmi dau seama.
  La Mulţi Ani tuturor, şi vă doresc să fiţi mereu în Inimă (a voastră, a noastră, a lumii…)!

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net