Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 27 martie 2012 Articole | 23 comentarii

Constiinta ChristicaUn subiect spinos, fiind acoperit de atât de multe straturi de dogmă. Conştiinţa Christică este o stare de conştiinţă extinsă, un nivel colectiv al Fiinţei şi care, totuşi poate fi trăit personal. Conştiinţa Christică este un nivel al propriei noastre Fiinţe. „Caută-mă în Inima ta”, spunea El, „după ce vei fi închis uşa cămăruţei tale, şi voi fi acolo”. Conştiinţa Christică este o experienţă, chiar dacă din această experienţă ministerele credinţei au făcut o teorie şi o dogmă. Ea este accesibilă oricui are curajul de a trece dincolo de ficţiunile egotice ale personalităţii liniare, oricui are onestitatea de a se privi dincolo de orice negaţie şi de orice judecată, oricui are puterea de a rămâne transparent în faţa realităţii, în Acceptare. 

De ce în Inimă trebuie căutată experienţa Christică?  Pentru că Inima este spaţiul interior în care se încrucişează două moduri fundamentale de a percepe întreaga realitate: a gândi şi a simţi. Mintea nu poate accepta niciodată, căci natura ei este întrebarea, problematizarea şi dihotomia. Aceasta este gândirea. Alternativa este a simţi realitatea mai curând decât a o gândi. Acesta ste secretul, marea schimbare, marea transformare interioară pe care fiecare poate alege să o facă. Sau nu.

Cât de greu este să linişteşti mintea, pentru a putea simţi realitatea şi a deschide larg uşile percepţiei către conştiinţa Christică? E uşor. Eşti la distanţă de o respiraţie conştientă de marea poartă.

Acum 2000 de ani, cel cunoscut sub numele de Isus în lumea ortodoxă, trăia starea de conştiinţă numită Christos. Era Acela care semăna seminţele marilor transformări pe care le trăim astăzi în conştiinţa întregii umanităţi. Aceste timpuri nu ar fi fost posibile fără acest mare Maestru. A fost un revoluţionar extraordinar, un vizionar neconformist, un neascultător, o adevărată oaie neagră a timpului său. Cuvintele sale izvorâte din experienţa Christică au fost răstălmăcite şi răsucite până când au ajuns ceea ce el înfiera cel mai aspru: literă moartă a fariseilor şi cărturarilor. Dogmă. Cel mai important lucru care a fost omis din credinţa oficială ar putea fi doar o completare aparent neimportantă la celebrul citat: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Şi tu eşti asemenea.” Asta ar fi răsturnat totul. Oamenii ar fi căutat înlăuntrul lor în loc să caute înafară. Puterea ar fi rămas fără obiect.

Şi totuşi Umanitatea, această rasă superbă de îngeri care şi-au asumat experienţa de a fi în trupuri de pământ, ajunge în zilele noastre la o rezoluţie. Conştiinţa Christică erupe de pretutindeni, sub toate formele, în toate manifestările Conştiinţei, schimbând pentru totdeauna istoria Creaţiei. Sistemele puterii se prăbuşesc, doar din cauză că puterea este o iluzie. Frumuseţea, Adevărul, Libertatea erup şi ele din adâncurile acelui spaţiu interior pe care Maestrul umanităţii l-a indicat de atunci: din Inimă. O nouă Identitate, celestă este gata de a fi îmbrăcată de Umanitatea ce-şi recapătă

Conştienţa.

Fiecare dintre voi, cei care citiţi aceste rânduri simţiţi crescând din adâncuri acest adevăr care nu mai poate fi oprit. Altfel aceste rânduri nu ar fi ajuns până la voi. Sunteţi aceia aflaţi în Călătoria Inimii, care nu este altceva decât călătoria Sufletului aflat în experienţa umană, în drumul vostru către o nouă stare de conştienţă a ceea ce sunteţi cu adevărat. Voi sunteţi aceia în care creşte Conştiinţa Christică. Aceasta este marea transformare prin care trece Umanitatea, aceasta este „cea de-a doua venire”, acesta este „sfârşitul timpurilor”, aceasta este „noua conştiinţă şi noua energie”. O puteţi numi Conştiinţa Christică. Sunteţi la o singură respiraţie conştientă de această experienţă aflată dincolo de orice dogmă.


Acesta este subiectul conferinţei la care vă invită subsemnatul Horia Ţurcanu şi Elena Francisc, şi care se va desfăşura la Braşov, joi, 29 martie 2012, orele 18.00. Conferinţa se va desfăşura în sala hotelului Ambient, Bdul Iuliu Maniu nr 27. Această conferinţă se va desfăşura în deschiderea marelui workshop de Respiraţia Inimii-Respiraţie Holotropică care va avea loc cu această ocazie specială: Călătoria Inimii, pentru întâia dată în Braşov.

 

Horia Turcanu

Pentru alte informaţii scrieţi pe attranspersonal@gmail.com sau la telefon 0731.014.257, Alina Hera


Descarcă acest articol ca PDF.

23 comentarii

 1. Pe cand si la Constanta?

 2. Mi-ar face o deosebita plăcere sa va cunosc personal,poate ajunge-ti si pe la Timisoara

 3. Multumesc preafrumosi creatori !!
  Iubesc modul cum ma simt dupa ce citesc si simt cuvitele voastre.
  Iubesc modul in care intreaga umanitate se apropie de starea Cristica .
  Sunt recunoscatoare celui ce a condus umanitatea spre acest nivel de constiinta prin poarta inimii,a iubirii neconditionate.
  Iubesc pentru ca acum simt ca nu mai pot face altceva decat sa iubesc.
  Sper sa programati cat mai curand o vizita si la Piatra Neamt.

 4. Isus intr-o pozitie yoga?:)

 5. Pe cand si la Ploiesti?

 6. Un subiect extraordinar de interesant si plin de cuivinte vii sper sa fie doar introduceorea unui articol mai mare si la fel de deranjant pentru unii si ibucurator pentru noi. Astept
  Continuare

 7. Poate ca din celebrul citat „Eu sint Calea, Adevărul şi Viaţa” nu a fost omis nimic; poate ca „Eu sint” reprezinta „calea, adevarul si viata”, adica doar trairea starii de fiintare din „Eu sint” este de fapt si calea si adevarul si viata. cu accentul de fapt pe „sint” nu pe „eu”

 8. Jenanta teoria!
  Un pic de decenta fatza de credinta daca nu fatza de biserica!

  • ce inseamna pentru tine „jenant”? dar „decentza”? dar „credinta”?
   inteleg in ce sens folosesti cuvantul „biserica”.
   obisnuit fiind cu teoriile, crezi ca acestea toate sunt o teorie. pentru mine sunt lucruri rezultate din experienta directa.
   deci, ce inseamna „decenta” pentru tine? agnis

   • CONSTIINTA CHRISTICA nu este accesibila chiar „orisicui”.. contrazic cu toata stima! (vezi Rudolf Steiner) Horia, tu faci eroarea ce-au facut-o si evreii.. :/ Iisus Hristos este un NUME INITIATIC – Iisus nu este un MAESTRU si nici ILLUMINAT! Iar „Dumnezeul Biblic” nu este „Dumnezeul lui Iiisus”!! (Biserica o stie si-o ascunde – nu comentez „motivele”.) STAREA CHRISTICA n-o cauti.. n-o experimentezi! E „ea” ca intr-o zi, „te cauta pe tine”. P.S. Exista o transformare spirituala la nivel global – dar inca esti la inceput de DRUM. Nu iti contest desigur, experienta: dar intre CONSTIINTA CHRISTICA si LUCIFERICA e doar un pas – atentie la „pasii ce ii faci”! Succces!! O:)

    • ai dreptate marian. toți facem greșeli. de exemplu tu faci greșala înduioșătoare de a crede că dacă ai citit, cunoști. în vreme ce cunoașterea provine exclusiv din experiență.
     în cazul meu, greșala obișnuită este aceea de a crede că experiențele personale pot fi împărtășite cu aceia care nu au nici o experiență, dar au o părere. totuși, spațiul pe care scrii fiind unul al împărtășirii despre stări de expansiune ale conștiinței, opiniile tale sunt permise, căci e de presupus că ai citit un articol și asta a fost pentru tine o experiență importantă. PS. cu singuranță, împărțirea conștiinței în christică și luciferică este o opinie care te recomandă. inshallah, cum ar zice un creștin musulman.

 9. Cand iubirea nu ajunge in inima, avem „decentza”, „credinta” etc.Te rugam , Agnis, continuarea :). Pace si iubire!

 10. Schimbarea celorlalti incepe cu schimbarea proprie. Dar care este scopul final? O numesti Iluminare, altii enlightement. Ce este de fapt??


  Eu cred ca exista 2 tipuri de constienta: 


  – una a sinelui, limitata, finita, care percepe timpul si dimensiunea in 3D, ceea in care ne aflam mai toti de fapt; aceasta constienta a inceput odata cu Adam si Eva; imi place sa privesc lucrurile simplu, si poate e atat de simplu; spune in Biblie, cand au muscat din mar, s-au vazut dintr-o data goi, adica au primit constiinta sinelui, s-au putut observa pe ei insisi si implicit separat de restul (i-a strigat Dumnezeu si vocea Lui i-a luat prin surprindere… deci nu mai erau una cu constiinta lui Dumnezeu). Au devenit constienti de o particica miiiica din infinit.


  – Constiinta lui Dumnezeu, unde se aflau Adam si Eva inainte sa muste din mar, adica erau constienti de infinit ca fiind una, nu erau constienti de ei insisi ca fiind separati.

Putem urmari asta si in Biblie, Iisus a fost initial om apoi a devenit una cu Tatal, a primit constiinta unitatii, a lui Dumnezeu.  Acum, teoria mea este ca, daca Adam si Eva au adus o constiita finita, intr-un corp uman care era una cu constiinta lui Dumnezeu, era nemuritor, atunci, pentru salvarea oamenilor, mentru ca ei sa fie capabili sa se intoarca inapoi in constiinta lui Dumnezeu, cineva trebuia sa faca reversul.

  Acesta a fost Iisus, este parerea mea ca intradevar, nu a fost doar un profet, doar un om. A fost Dumnezeu, a adus constiinta Sa, infinita inapoi intr-un corp uman (care intre timp a devenit muritor), l-a trecut prin moarte si a adus un corp inapoi in constiinta lui Dumnezeu, in Iubirea pura si infinita. Este exact reversul a ceea ce au facut Adam si Eva.
  Pentru necredinciosi a lasat si o dovada, (dati google search pt Tourin Shroud – giulgiul de la Tourin). 

  De aceea, Iisus spune: eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Dumnezeu a trebuit sa aduca intai El constiinta Sa inapoi in lumea noastra finita pentru a putea ca noi sa trecem prin aceasta poarta deschisa de El noua.
  Acest potential, de a duce constiinta lui Dumnezeu inapoi in corp, s-a nascut in fiecare dintre noi, in momentul Invierii, din moment ce universul este holografic; o modificare in cea mai mica parte a lui este reflectata in intreg.  Acum, care este procesul de a ajunge „acasa”? Iisus spune ca singura cale este doar prin El. M-am gandit si eu la asta mult timp… am zis, ce faci cu cei din India, cu cei care spun ca au gasit Nirvana deja?

  • Nico, te apropii mult de ADEVAR. (y) Dar faci EROAREA ce o fac si altii: Suntem SPIRITE invesmantate in TRUPURI animate de un SUFLET / DUH! Nu suntem doar UMANI ce au SPIRIT si un SUFLET.. OMUL este o „crisalidra” pentru SPIRIT. (In engleza HOST!) Noi n-am fost creati de Dumnezeul Biblic – doar modificati de catre „acesta”.. adaptati la „viata tridimensionala”. O:)NOTA: Iisus e OMUL, iar Hristos – DIVINUL! Mult succes!! (y)

 11. De ce numai prin Iisus? Daca, doar privesc lucrurile „la rece”, cu o minte de matematician, inteleg ca, din punct de vedere matematic, noi suntem intr-o lume finita si implicit exista o constienta, adica, cineva este constient, observa aceasta lume finita, adica noi, cu mintea umana.
  Tot din punct de vedere pur matematic, exista notiunea de infinit (plus minus sau infinit de mic sau de mare); in momentul in care presupunem ca acest infinit exista (nu il putem cuprinde sau intelege cu mintea care este construita doar sa inteleaga finitul), in moment in care sustinem ca infinitul exista, inseamna ca implicit exista o constienta, un „observator” al infinitului. Eu o numesc constiinta lui Dumnezeu.

  Se pare ca de fapt, creierul uman este construit special pentru a fi capabil de ambele constiinte. Suntem in creierul drept mare parte din timp si in cel stang cand ne oprim gandurile si suntem in momentul prezent.
  Dar… atentia in momentul prezent, poate fi FINITA (adica e tot omul care pur si simplu observa, fara sa aibe nici un gand)… si asta deja o fac multi, doar ca se opresc aici…
  Sau… atentia poate fi in prezent, dar poate fi INFINITA (adica in inima ta este prezent Dumnezeu si priveste prin tine ceea ce e in jur, si atunci simti o bucurie imensa, ca si cand intreaga Creatie a culminat cu acel moment unic de perfectiune).

  Pentru aceasta trebuie sa Il inviti pe El, sa vina si sa fie acolo, prezent in acel moment, sa se bucure de acea clipa, de perfectiunea Creatiei din acel punct in timp si spatiu. Pentru asta trebuie sa te predai Lui…

  Ca sa te predai Lui, nu cred ca este un proces atat de simplu, in care pur si simplu ne oprim gandurile, meditam cateva ore pe zi si gata, am rezolvat problema; cred ca este un proces care trebuie in primul rand sa-l aibe ca partener pe Dumnezeu; este un proces anevoios de introspectie sincera a sinelui, in a descoperi credintele gresite despre Dumnezeu; este un proces prin care observam, suntem prezenti la ceea ce se intampla in exteriorul nostru si in acelasi timp meditam si purtam un dialog sincer cu Dumnezeu, cu scopul de a afla ce reflecta exteriorul nostru, evenimentele din viata noastra despre felul cum suntem noi in interior; pentru asta trebuie sa fim extrem de sinceri cu noi insine…

  Eu folosesc o logica simpla, daca metoda ar fi fost atat de simpla, noi meditam si ne oprim mintea si am gasit solutia la nemurire, acelasi lucru ar fi facut si Iisus: venind printre noi, ar fi ignorat totul, ar fi spus ca totul e o himera, ne-ar fi invatat sa ne oprim mintea si sa meditam… Dar El nu a facut asta.
  El si-a folosit atat partea stanga cat si partea dreapta a creierului, intr-un proces care ne demonstra ce inseamna Iubirea pura in actiune. Constiinta lui Dumnezeu inseamna Iubire pura… Iubirea pura inseamna acceptarea tuturor posibilitatilor, nu ignorarea lor, nici respingerea lor…

 12. „De ce numai prin Iisus?” …dintr-o eroare de interpretare. corect spus ar fi numai prin christ. adica esenta noastra divina. sinele nostru universal, constiinta noastra extinsa pana la nivelul care ne permite sa nu mai ignoram esenta creatiei noastre. ceva totusi greu de descris in cuvinte, mai degraba de trait.
  eroarea provine din faptul ca cei care au actualizat povestea christului au adaugat si data la nume(esenta) adica „iisus”- provenind de la ichtus- peste in limba greaca dar fara sa lase si motivatia/traducerea acestei sintagme. prin urmare iisus christos ar fi de fapt tradus christul din epoca pestilor. acest lucru era cunoscut mai demult, probabil si de catre cei care au studiat mai mult. dar acum, nici biserica nu o mai lamureste, pastrand confuzia si indepartand mare parte din oameni care nu inteleg cum un singur individ ar fi responsabil de soarta tuturor…

 13. Ai dreptate indio. Este minunat cum Dumnezeu lucreza prin noi .

 14. Noi intelegem gresit. Iisus nu este responsabil de soarta tuturor; fiecare este responsabil pe deplin de soarta sa, ca efect al alegerilor pe care le facem; de aceea avem acest liber arbitru… o mare responsabilitate dealtfel.

  Fara sa fiu dogmatica, cred insa ca intradevar, El nu a fost doar un profet, doar un om. A fost Dumnezeu, a adus constiinta Sa, infinita inapoi intr-un corp uman (care intre timp a devenit muritor), l-a trecut prin moarte si a adus un corp inapoi in constiinta lui Dumnezeu, in Iubirea pura si infinita. Este exact reversul a ceea ce au facut Adam si Eva (cititi primul comentariu pe care l-am postat). Este o parere a mea doar…
  Este o usa care ne-a fost deschisa, dar nu El este responsabil de alegerea noastra daca alegem sa deschidem usa si sa si intram, sa facem pasul, sau nu.

 15. HRISTOS ESTE IN NOI INSINE SI NOI SUNTEM IN HRISTOS SI NOI SUNTEM HRISTOS!

  • DA!

 16. Fariseii au întrebat pe Isus când va veni Împărăţia lui Dumnezeu. Drept răspuns, El le-a zis: „Împărăţia lui Dumnezeu nu vine în aşa fel ca să izbească privirile. Nu se va zice: „Uite-o aici!” sau: „Uite-o acolo!” Căci iată că Împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru (Luca 7:20,21)

 17. Singura solutie pentru a ne redescoperi esenta eterna,este sa traim absolut in momentul prezent,si,deci,sa ne detasam de trecut si viitor.Fiindca doar momentul prezent exista.Toata viata pe care am trait-o pana acum s-a derulat in acest moment.Deci,doar momentul acum este cel care ne va releva identitatea divina,atemporala.Timpul si mintea sunt sinonime…Sper ca am putut sa fiu de ajutor.

 18. Singura solutie pentru a ne redescoperi esenta eterna,este sa traim absolut in momentul prezent,si,deci,sa ne detasam de trecut si viitor.Fiindca doar momentul prezent exista.Toata viata pe care am trait-o pana acum s-a derulat in acest moment.Deci,doar momentul acum este cel care ne va releva identitatea divina,atemporala.Timpul si mintea sunt sinonime…Sper ca am putut sa fiu de ajutor.

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net