Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 4 iunie 2012 Arhiva Evenimente, Eveniment | Niciun comentariu

Eveniment Calatoria Inimii: Aseaza-te si mergi!Horia Ţurcanu şi Elena Francisc vă invită la un eveniment Călătoria Inimii, de excepţie. De fapt, trei evenimente într-unul singur, dedicate exploratorilor conştiinţei: conferinţă, lansare de carte şi expoziţie de grafică semnată de artista Ana Adam. Totul sub umbrela sintagmei aparent paradoxale „Aşează-te şi mergi!” Acest „totul” include şi o sesiune experienţială de extindere a conştiinţei, aşa cum v-aţi obişnuit deja la evenimentele noastre. Căci, până la urmă, ceea ce contează este eXperienţa!

Conferinţa

Momentul ales pentru această întâlnire nu este unul obişnuit. Traversăm una dintre cele mai tensionate perioade ale acestui an. Procesul de transformare a conştiinţei umanităţii a atins cote înalte care fac realitatea liniară să arate ca un câmp de război. Tensiunile de tot felul, interioare şi exterioare, capătă aspecte uneori teribile. Transformare înseamnă, întotdeauna, „criză”. Nimic nu se naşte fără ca ceva vechi să moară, sau, cu alte cuvinte, să se transforme. Dacă viaţa voastră pare a o fi luat razna, dacă mediul în care vă aflaţi pare să fie mai tulbure ca niciodată, dacă mintea şi toate strategiile sale par să nu mai funcţioneze, dacă toate mijloacele pe care cunoşteaţi pentru a „regla” situaţiile conflictuale din viaţa voastră par să nu mai dea rezultate, atunci vă aflaţi în plină turbulenţă a crizei voastre de transformare. Nici măcar refugiul în vechea „spiritualitate” nu pare să aducă vreo uşurare, pur şi simplu, pentru că vechile căi se închid. o nouă lume se naşte, chiar în aceste momente, o nouă conştiinţă, o nouă realitate. Energiile acestor timpuri sunt neutre. Nici bune, nici rele. Iar voi, creatorii conştienţi (sau mai degrabă :) ) inconştienţi, turnaţi această energie în orice situaţie a vieţii voastre.  Dacă e o situaţie conflictuală, atunci conflictul va atinge praguri incandescente. Dacă e o situaţie de transformare a vechiului, atunci noua energie disponibilă în aceste vremuri pe planetă va spulbera trecutul într-o clip. Orice realitate atinge intensităţi enorme. Toţi aceia care se află în procese de transformare interioară simt acest lucru pe propria lor piele.

Şi atunci, ce e de făcut?

„Aşează-te şi mergi!” Este titlul cărţii lui Jean Yves Leloup pe care o lansăm pe data de 13 iunie şi în acelaşi timp titlul conferinţei. Pare paradoxal pentru mintea liniară, dar ilustrează perfect o atitudine interioară în faţa realităţii în transformare care oferă singura cale spre echilibru. Este o atitudine pe care toţi aceia care au practicat vreodată alături de noi Respiraţia Inimii, o cunosc. Este atitudinea de a rămâne în ZERO, în transparenţă faţă de orice eveniment exterior şi interior, în observare, în Prezenţă, în transparenţă.

„Aşează-te” nu înseamnă altceva decât „nu te lăsa dus” de valurile iluziei, ale evenimentelor, ale dramei umane. Pare că această dramă te implică, dar în Adevăr nu e vorba despre tine cel care eşti cu adevărat, ci despre aspectele tale, despre rolurile tale. Ele sunt acelea care participă la dramă. TU cel adevărat eşti înafara jocului, un observator atent şi detaşat. Cheia este atitudinea interioară. „Aşează-te” este îndemnul de a fi stabil, transparent, încrezător în sine şi în realitate, conştient că totul este aici să te servească. Poţi sta liniştit. Tu eşti adevăratul Creator al acestei realităţi conştiente.

„Mergi” este echivalent cu „nu te lăsa osificat în vechile obiceiuri”, „ieşi din obişnuinţă, din confortul de a fi mereu acelaşi”, „nu te lăsa asimilat poveştilor pe care ţi le spui despre tine, şi mai ales poveştilor pe care ţi le spun alţii”. Este un îndemn de a descoperi în orice moment o nouă cale, de a conştientiza în fiecare clipă că trecutul s-a terminat şi că tu nu eşti trecutul tău, ci mult mai mult. Este îndemnul de a pluti odată cu viaţa, de a te lăsa dus şi condus, mai degrabă decât de a înota împotriva curentului. Un alt nume ale divinităţii, zicea Brother David Steindl Rast, este „surpriză”. Lasă-te surprins de capacitatea magnifică a fiinţei tale de a pluti în realitate, mai degrabă decât de a o controla. Este singura cale de a deveni una cu aceasta întreagă realitate.

Jean Yves Leloup este un mare maestru al timpurilor noastre. L-am cunoscut cândva, acum aproape 20 de ani în Franţa. Era celebru pentru felul în care trecuse din ordinul său călugăresc, catolic, la ortodoxie. Înfiinţase pe-atunci un schit ortodox undeva în Alpi. Scrierile sale mistice, filosofice şi metafizice dar mai ales trăirile sale şi experienţa vorbesc de la sine. Cuvintele „Aşează-te şi mergi!” i-au fost spuse acestuia la Athos, de către unul din cei mai mari mistici ai vremurilor moderne, părintele Serafim. Nu întâmplător acest îndemn care are darul de a amuţi pălăvrăgeala minţii ca un koan, se potriveşte perfect cu ceea ce facem noi. Cu Respiraţia Inimii în special şi tot ce înseamnă a lucra cu propria Conştiinţă. Dar, mai ales, cu acest moment de vârf al transformării interioare.

Pentru marea masă de oameni care continuă să alerge în iluzie ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla, care aşteaptă să fie salvaţi de noroc, de guvern sau de extratereştrii, mântuiţi de un Christos exterior care să vină cu o sabie în mână şi să taie lanţul păcatelor, această sintagmă nu înseamnă nimic. pentru Jean Yves Leloup, ca şi pentru toţi aceia care au început să perceapă faptul că Christos se află în propria inimă, aceste cuvinte sunt o cheie care poate deschide marea poartă.

Aşadar, o conferinţă despre Conştiinţă, transformare interioară şi atitudinea în faţa provocărilor acestor timpuri. Şi, de fapt, mai mult decât o conferinţă, căci unele realităţi despre care vom vorbi, vor deveni accesibile pentru a fi simţite. prin intermediul Respiraţiei Conştiente şi a Respiraţiei Inimii.

Inimile Anei Adam

Pereţii, de jur împrejur, vor fi acoperiţi cu lucrările acestei artiste din Timişoara care este, de fapt, un explorator al Conştiinţei la fel ca şi voi. Doar că ea are curajul de a exprima ceea ce vede, ceea ce simte, ceea ce trăieşte, cu culor, pe pânză. Am invitat-o să fie alături de noi la acest eveniment, pur şi simplu, pentru că ceea ce exprimă vine din acele spaţii pe care mulţi dintre voi le cunoaşteţi foarte bine deja. Stări de conştiinţă extinsă. Inspiraţia în sine, nu este decât o stare de conştiinţă extinsă în care aspectul uman al fiinţei noastre se află în conexiune cu niveluri mai subtile. În conexiune cu Sufletul. Spuneam la una dintre conferinţele noastre anterioare, că priorităţile Sufletului sunt complet diferite de cele ale aspectului uman. Umanul vrea confort, Sufletul vrea eXplorare, eXperienţă cu orice chip. Umanul vrea plăcere, Sufletul vrea eXpresie de sine, creaţie, eXprimare,chiar dacă aceasta conduce la pierderea confortului. Umanul vrea constanţă, repetitivitate, drumuri bătute, siguranţă, Sufletul vrea eXpansiune, cărări nebătute, experienţe complet noi. Ana Adam este unul dintre acei exploratori ai conştiinţei care a avut curajul uneori să-şi asculte Sufletul. Poate veţi găsi printre lucrările ei una care să vă inspire în propria voastră Călătorie a Inimii.

Aşadar, una peste alta, pe 13 iunie 2012, într-un context astrologic, astronomic şi de conştiinţă foarte special, un eveniment Călătoria Inimii care ar putea să se constituie într-un salt interior. Dacă doriţi să participaţi, nu uitaţi să vă înregistraţi la adresa de mail attranspersonal@gmail.com sau tel 0731.014.258. Desi participarea este gratuita, numarul de locuri in sala este limitat.

horia turcanu, in numele meu si al elenei francisc

 


Descarcă acest articol ca PDF.

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net