Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 16 iunie 2012 Arhiva Evenimente, Briza, Eveniment | Niciun comentariu

Prezentare a Programului BRIZA care se desfasoara la TimisoaraPrezentare a Programului care se desfasoara la Timisoara

Este un program pentru aceia dintre părinţi care simt că un copil nu este doar un ego care trebuie creat după chipul şi asemănarea limitată a societăţii în care trăim, şi care au intuiţia adevărului mai profund în ceea ce priveşte natura fiinţei umane. Deasemeni pentru acei părinţi care simt natura profundă a transformărilor la care, cu toţii,  luăm parte.

Este un program este destinat copiilor „speciali”, care ies din normele „acceptabile” din perspectiva convenţională. Aceşti copii sunt Suflete care au ales aceste timpuri ale transformării pentru experienţa lor umană. Unii dintre ei sunt fiinţe cu o vibraţie elevată, alţii sunt adevăraţi Maeştri ascensionaţi, iar alţii sunt fiinţe pure aflate la începuturile experienţei umane. Oricum ar fi, sunt mult mai mult decât nişte copii aşa cum îi privesc sistemele liniare şi au nevoie de un mediu în care să descopere adevărata lor natură astfel încât să se scufunde complet în Maya, în Iluzia densităţii.

Uneori aceşti copii spun lucruri ciudate pentru o grădiniţă normală, fac lucruri ciudate, au intuiţii incredibile, alteori par să aibă chiar probleme din perspectiva liniară, care în realitate nu sunt decât manifestări ale fiinţei lor multidimensionale. În orice caz, tuturor copiilor, de orice natură, le va folosi arta respiraţiei conştiente şi jocul de a valida realităţile interioare.

(Horia Ţurcanu)

Programul BRIZA este articulat pe 4 module care se desfasoara in 4 date diferite.

Fiecare modul conţine 2 etape ( etapele 2a şi 2b sunt simultane) :

 

  1. Respiraţia Inimii este un mod de a ne conecta cu propria fiinţă, de a intra în cutia în care Eu rezonează cu tot restul Universul. Inima, spaţiul miraculos al fiecăruia dintre noi, ascunde izvorul sacru, transformat prin respiraţie în materia densă a corpului.  În inimă începe şi se sfârşeşte firul nevăzut al infinitului, în inimă cerul se întâlneşte cu pământul şi de aceea „a fi în inimă”, conştient de fiecare inspiraţie şi expiraţie, înseamnă a fi în centrul fiinţei tale, a fi acasă şi a fi prezent.
  1. a. Expresia – Atelier de creaţie: exprimarea creativă a propriei poveşti. Tot ce se ştie este că această poveste stă ascunsă într-o inimă şi ca aşteaptă să fie eliberată. Şi se mai ştie că fiecare om, mai devreme sau mai târziu, pleacă pe cărarea propriei inimi în căutarea acelei poveşti nescrise.

2.  b. Grup de suport pentru părinţi şi copii special (sau „cum se descoperă comorile”)

Are ca scop împărtăşirea experienţei de părinte pentru un copil special.

Formatul grupului nu este unul standard, se pot propune teme diferite – de la art-terapie – până la jocuri de autocunoaştere. Importante sunt constientizare emoţiilor şi sentimentelor proprii  acestor copii şi acceptarea lor.

Grupul de suport este un ghid pentru părinţi, ajutandu-i să-şi înţeleagă copilul care trebuie să facă faţă atâtor provocări.

Trebuie să recunoaştem că suntem depăşiţi de înţelepciunea copiilor noştri şi avem nevoie de multă disponibilitate şi răbadre pentru ca relaţia cu ei să funcţioneze simplu şi firesc. De multe ori soluţiile le găsim împărtăşind experienţe de viaţă, vorbind deschis şi sincer depre lucruri care ni se par dificile, sau cerând pur şi simplu un sfat, o părere. Iar aceste lucruri chiar ne sunt la îndemână!

 

MODULUL I – 14.07. 2012

Respiraţia inimii – conectare cu propria fiinţă
Expersia – Atelier de creaţie şi expresie
– Grup de suport (pentru părinţii copiilor cu nevoi speciale)

MODULUL II – 15.07. 2012

Respiraţia inimii – conectare cu propria fiinţă
Expersia – Atelier de creaţie şi expresie
– Grup de suport (pentru părinţii copiilor cu nevoi speciale)

MODULUL III – 28.07.2012

Respiraţia inimii – conectare cu propria fiinţă
Expersia – Atelier de creaţie şi expresie
– Grup de suport (pentru părinţii copiilor cu nevoi speciale)

MODULUL IV – 29.07.2012

Respiraţia inimii – conectare cu propria fiinţă
Expersia – Atelier de creaţie şi expresie
– Grup de suport (pentru părinţii copiilor cu nevoi speciale)

http://www.calatoriainimii.net/2012/06/tabara-de-vara-briza-prezenta-respiratie-creativitate/
http://www.calatoriainimii.net/2012/06/cand-il-atingi-cerul-e-albastru/

Înscrieri
Se pot înscrie copii cu vârste cuprinse între 5- 12 ani
Un copil poate participa şi cu unul sau cu ambii părinţi
Un părinte poate participa cu unul sau mai mulţi copii

Inscrieri:
Alina Hera 0731.014.257 – Asociatia de Terapii Transpersonale
Email-office@transpersonal.ro
www.calatoriainimii.net

Facilitatori:
Andrada Toma
Raluca Ardelean


Descarcă acest articol ca PDF.

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net