Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 16 iunie 2012 Briza | Niciun comentariu

Tabara de vara BRIZA. Prezenta, Respiratie, CreativitateÎntre 28 august şi 2 septembrie, BRIZA, programul pentru copii (şi părinţi), va fi în Apuseni, pe Valea Arieşului, într-o tabără de vară cum n-a mai fost alta. În mijlocul naturii şi al elementelor, copiii vor explora textura Creaţiei şi a universului interior. Axele centrale ale acestei călătorii vor fi exercitiul Prezenţei şi Respiraţia pentru a descătuşa izvoarele Creativităţii, ale Imaginaţiei şi ale Increderii în sine. Poveştile vor curge râuri şi micii Creatori le vor elibera în lume prin intermediul desenului, al modelajului, al gestului. Părinţii sunt invitaţi deasemeni să fie martori ai acestei Aventuri.

– Mă ajuţi, te rog  frumos,  să fac o bună dispoziţie?

– Sigur! Dar ce trebuie să fac? întrebă trandafirul.

– Trebuie numai să zici parola trandafirilor pe care o ştii dintotdeauna, răspunse buburuza. Buna dispoziţie nu  o putem face singuri!

Dacă, într-adevăr, aşa cum ne spune Tania în povestea ei, lucrurile se pot schimba aproape instantaneu accesând ceva ce ştii dintotdeauna? Dacă totul depinde de felul în care priveşti lumea (nu doar trandafirii)? Dacă am căuta răspunsurile simple la întrebările complicate întorcându-ne câtre copii?

Respiraţie, Prezentă, Creativitate şi Expresie sunt cuvintele cheie care definesc BRIZA, programul care dă şansa copiilor de a exprima bogaţia sufletului lor, de a experimeta variate trăiri şi mai ales de a exprima această experienţă.

BRIZA este un spaţiu în care copiii devin conştienţi de perfecţiunea naturală cu care sunt înzestraţi, de felul în care este alcătuită realitatea interioară şi în care învaţă încrederea în această realitate. A exprima este un act sacru pe care copiii îl fac în mod natural, dar care de multe ori este suprimat în lumea modernă. BRIZA este o întoarce la natura interioară, creatoare, a cărei bucurie curge din libertatea exprimării.

Vorbim mult despre Iubire, dar rareori conştientizăm adevărata ei natură. A crea, a fi deschis, a fi liber, a rupe barierele convenţiilor şi ale fricii, a primi tot ceea ce viaţa are de oferit şi a dărui la rândul tău propriile tale poveşti şi viziuni interioare, a te lăsa dus de marele flux al existenţei, aceasta este adevărata natură a Iubirii. Copiii au acces în mod natural la această stare însă, sistemele pe care adulţii le cred potrivite pentru ei constrâng încetul cu încetul această splendidă libertate. Tabăra Briza este un cadru destinat

deschiderii şi explorării acestor comori ale inimii.

Ce este inima?

– este organul cu care iubesti

– este cutia in care iti tii sentimentele

– in inima pastrezi tot felul de lucruri si de vietuitoare pe care le iubesti

– este o figura geometrica

Ca un aer ce bate dinspre mare, apoi dinspre uscat, BRIZA este mediul care îi conduce pe copii să ia contact cu fiinţa lor deplină prin menţinerea conexiunii continue dintre interior şi exterior şi îi face să înţeleagă jocul dintre afară şi înăuntru care se numeşte viaţa.  BRIZA îi leagă cu lumea într-un fel nou, creativ, neaşteptat, şi totuşi perfect natural, caci aceasta conexiune este natura adâncă a fiinţei umane.

„Se uita pe cer, la fluturii dansatori… Ce frumoşi erau! Toată lumea avea o calitate: menta mirosea încântător, fluturii erau frumoşi şi pe deasupra mai şi zburau, pârâiele susurau poveşti nenumărate de le stătea răsuflarea în loc, greierele cânta, păianjenul ţesea haine, melcul făcea plimbări nesfârşite cu casa în spinare, până şi râma bea stropi de rouă din poalelel frunzelor.”

Tabăra de vară BRIZA este o chemare adresată părinţilor care vor să păstreze vie şi trează în inima propriilor copiilor scânteia luminii, bucuria experimentării vieţii şi curajul creaţiei. Într-o lume în care copii sunt învăţaţi conformismul, căile bătute şi obedienţa faţă de locul comun, BRIZA păstrează aprinsă flacăra originalităţii, a expresiei nealterate, a autenticităţii şi asumarea lumii interioare şi a propriei creaţii.

BRIZA este o succesiune de contexte create special pentru ca cei mici să devină conştienţi de efervescenţa,validitatea şi pulsaţia acestei lumi interioare, de înţelepciunea lor, pentru a o turna apoi, prin cuvinte, sunte şi culoare în infinite forme de expresie. În atelierele BRIZEI, copiii vor oscila între a observa şi a exprima, devenind când exploratori, când magicieni, capabili să descopere şi să SE descopere, să găsească şi să înţeleagă, ca apoi, prin actul primordial de creaţiei, să dea formă şi contur acestor experienţe. Deci, nu vor fi învăţaţi nimic! BRIZA nu face decât să permită ieşirea la suprafaţă a comorilor care sunt deja acolo, în adâncurile Inimii.

Fiecare atelier va fi inedit, iar ieşirea din cotidian, din confortul punctului de vedere unic, va fi asigurată de neaşteptate provocări. BRIZA este o continuă surpriză, asemenea fluxului Vieţii. A naviga în acest flux nu este o ştiinţă şi nu poate fi învăţat. Este mai curând o artă care se naşte din conştienţă şi încredere în sine, din atenţia orientată către interior, din percepţie şi din joacă.

– Ce-ar fi să alegi pentru fiecare emoţie câte o culoare, apoi seara să-ţi colorezi jurnalul?

– Ai încercat vreodată să asculţi ce-ţi spune apa unui râu sau să-i spui la rândul tău râului o poveste?

– Cum e să stai tăcut ca o piatră şi să te asculţi pe tine însuţi?

– Cum însufleţeşti o marionetă?

– Dacă ai putea să fii orice pe lumea asta, ce ai alege să fii?

–  Te-ai avântat vrodată în labirintul pădurii?

–  Ai stat vreodată ghemuit în sufletul unui stejar?

“Stau ghemuită în sufletul unui stejar. Prin ochii lui am văzut copilăria. Un cântec  brăzdează tăcerea. Aud vântul şi-i simt aroma. Cuvintele îmi cad ca nişte stropi rotunzi şi se preling pe obrazul cerului. Lumina se agaţă de mine şi-mi încarcă mâinile cu timp. În jur, ceaţa se ţese pe orizont. A dispărut cântecul. Acum a rămas tăcere şi cerul copilăriei….” (Sonia)

Această vacanţă ar putea fi una transformatoare! Lângă un râu de sub un munte, desprinşi de zilnice tabieturi ale civilizaţiei şi conectaţi la alt ritm al vieţii, scoşi din rolul omuleţului deja cantonat în rutină şi transformaţi miraculos în mici exploratori ai Creaţiei, copiii îşi pot descoperi şi păstra  propria natură. Deprinzând ritmul BRIZEI, mişcarea ei blândă din afară înăuntru şi invers, cei mici vor deprinde armonia, calmul şi atenţia, încrederea în viziunea interioară şi curajul de a o exprima liber şi autentic. Cu alte cuvinte vor deprinde adevărata natură a Vieţii şi a Fiinţei interioare care este BUCURIA.

Media de varsta a copiilor:  între 6,5/ 7 ani şi 12 ani. Locuri limitate. 

Tabara se va desfăşura  în perioada  28 august – 2 septembrie în Apuseni, pe Valea Arieşului, Albac.

Costul 950 Ron/ copil –  pensiune completă, transportul nu este inclus.

Părinţii care doresc să se afle în preajmă pot opta pentru cazare în proximitate.

Info şi înscrieri pe  office@transpersonal.ro, sau la tel 0731.014.257, Alina Hera

 

Vă aşeptăm cu drag!

(Raluca Ardelean- Coordonator Program BRIZA)


Descarcă acest articol ca PDF.

Niciun comentariu

Trackback-uri

  1. Prezentare a Programului BRIZA care se desfasoara la Timisoara – Calatoria Inimii - [...] Tabara de vara BRIZA. Prezenta, Respiratie, Creativitate 16 iunie 2012 [...]

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net