Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 8 ianuarie 2013 Eveniment, Workshop | Un comentariu

Respirația Inimii/ Respirație Holotropică, Workshop, Brașov,18-20 ianuarie 2013Horia TURCANUCe urmează după momentul magistral din decembrie 2012, în spațiul interior al Ființei? Horia Țurcanu vă invită să descoperiți singuri, prin experiență directă, tendințele majore ale Conștiinței anului 2013. Va fi o călătorie de expansiune a Conștiinței în care vom folosi instrumentele noastre clasice: Respirația Holotropică pentru a explora dimensiunile transpersonale ale Ființei, Respirația Inimii pentru a integra experiența de Conștiință extinsă în dimensiunea liniară a existenței și, mai ales, Călătoria Inimii, pentru a arunca o privire, aici și acum, în adâncurile percepției despre noi înșine. 

Va fi un workshop transformator, pentru aceia care au mai explorat alături de noi, cât și pentru aceia care îndrăznesc pentru prima dată să privească cu claritate arhitectura interioară a Ființei. Vom explora mecanismele identificărilor și ale rolurilor pe care ni le asumăm în mod inconștient și care ne împiedică să fim noi înșine. Vom explora starea de ZERO, așa cum numim noi, în Școala Maestrului Interior, transparența și echilibrul ce decurg din PREZENȚĂ, și vom exersa modalitățile de a accesa această stare în orice moment al vieții noastre. 

Asumare puterii personale, a fi noi înșine, nu depinde de nimic din exteriorul nostru. Nici de contextul în care trăim, și care nu este altceva decât propria noastră creație, nici de ceilalți. Este o chestiune de alegere conștientă a atitudinilor față de orice ne înconjoară. Nu avem nevoie de nici o doctrină, de nici o carte, de nici un guru, nu avem nevoie de nici un fel de tehnologie a sacrului, nici de plante, substanțe sau terapeut. Avem nevoie doar de Conștiență și de un răspuns adecvat la întrebarea ”cine sunt eu”. Această întreagă Călătorie a Inimii pe care o vom face împreună la Brașov, se va constitui într-un răspuns la această întrebare. 

Una peste alta, subsemnatul Horia Țurcanu vă invită la un plonjeu în profunzimile propriei voastre Conștiințe, într-un moment fundamental: vârful de intensitate al Transformării conștiinței este în plină desfășurare. Crizele interioare care se reflectă în realitatea ”exterioară” devin din ce în ce mai acute. O asemenea călătorie pune la dispoziția exploratorilor conștiinței instrumentele bazice ale Conștienței de sine. Este un proces eliberator. Dictatura gândirii compulsive și a emoțiilor scăpate de sub control s-ar putea sfârși acum. 

ÎNSCRIERE  la workshop-ul din 18-20 ianuarie, AICI

Articole recente referitoare la tema: 

ARTA TRANSFORMĂRII

CRIZA PSIHO-SPIRITUALĂ DE TRANSFORMARE , FORMELE TRANSFORMĂRII INTERIOARE , MOMENTUL ZERO AL CONȘTIINȚEI , CRITERIUL BUCURIEI

Cărți fundamentale referitoare la transformarea Conștiinței : STANISLAV GROF – CAND IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL , ERVIN LASZLO – EXPERIENȚA AKASHICĂ, RICHARD MOSS – MANDALA FIINȚEI


Descarcă acest articol ca PDF.

Un comentariu

  1. Eu am facut rost de „Holotropic Breathwork” a lui Grof si-as avea o intrebare legata de perechile in care se lucreaza. Folosind terminologia de specialitate, cum poate un sitter la fel de incepator ca si breather-ul pe care il asista, sa-i asigure finalizarea experientei (a transei, sa zicem) in mod fericit? Din carte, reiese ca sitter-ul ar trebui sa aiba experienta prealabila in asistarea breather-ului. Sau cum se poate lucra intr-o pereche in care unul are experienta iar celalalt nu? Cum procedeaza sitter-ul fara experienta; cum isi poate ajuta partenerul? Dupa inspiratia de moment, intuitiv sau cum? Mi se pare destul de riscant… In carte scria ca daca experienta nu e finalizata cum trebuie, se pot acutiza anumite stari si rascoli emotii negative. In plus, cum stie un sitter incepator, sa aplice bodywork-ul necesar pentru finalizarea pozitiva a experientei?
    Si cum procedeaza facilitatorul, cand are de-a face cu mai multe situatii violente sau turbulente deodata? Cum le gestioneaza? Am citit ca pot aparea si astfel de cazuri, in care cel care respira, sa se manifeste violent, la un moment dat.
    Una peste alta, reiese ca o sedinta de respiratie holotropica e o experienta extrem de intensa si e foarte important sa fie facuta asa cum scrie la carte, ca sa aiba efectul scontat.
    Pe mine m-ar tenta, dar mi-e foarte frica de cat de tare m-ar zgudui emotional, tocmai pentru ca stiu ca am „issues” serioase de rezolvat… probabil c-as fi unul din cazurile alea, in care se face urat tare!… ;)
    Horia, multumesc pentru lamuriri!

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net