Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 12 februarie 2013 Arhiva Evenimente | 20 comentarii

Stanislav Grof în România. Conferințe la București și Cluj sub semnul Călătoriei Inimii stanislav grof, unul dintre aceia care au schimbat lumeaUn eveniment excepțional dedicat exploratorilor conștiinței: Călătoria Inimii îl va avea ca invitat pe dr. Stanislav Grof în România, pentru o serie de două conferințe care se vor desfășura la București și la Cluj. Dr. Grof va fi însoțit de Christina Grof, soția și partenera sa de cercetări alături de care, în ultimii 50 de ani, a schimbat complet cartografia conștiinței  umane, introducând ceea ce astăzi numim ”noua paradigmă” în psihologie.

Contribuția sa la evoluția cunoașterii despre adevărata natură a conștiinței și a psihicului uman este enormă, deoarece reintroduce spiritualitatea ca pe un aspect legitim și fundamental al naturii umane. Transformarea de conștiință prin care trece umanitatea acum, ar fi greu de imaginat fără munca de peste 50 de ani a lui Stanislav Grof pe tărâmul psihologiei transpersonale. Lucrul cu stări de conștiință extinsă și accentul pus pe experiența directă a celor mai rafinate niveluri ale ființei au schimbat pentru totdeauna viziunea mecanicistă asupra ființei umane și a relației acesteia cu întreaga Creație. Descoperirile sale au fost o contribuție majoră la creionarea noii paradigme asupra naturii realității.

Luna mai a acestui an pare să se contureze ca un timp excepțional pentru Călătoria Inimii și pentru toți aceia care explorează împreună de noi, subsemnații Horia & Elena Francisc Țurcanu. Mai întâi Richard Moss a confirmat prezența în România, iar acum Stanislav și Christina Grof vor onora cu prezența și energia lor mediul de conștiință și de experiență al Călătoriei Inimii. Pentru noi este o mare bucurie să putem împărtăși cu voi un asemenea eveniment. Deși conexiunile noastre cu Stanislav Grof sunt vechi și profunde, este pentru prima dată când devine posibil contactul direct cu exploratorii conștiinței din România. Nu există întâmplare, ci doar sincronicități. Faptul că acești uriași ai lucrului cu stările de conștiință extinsă vin să aducă aici ceva din energia și experiența lor, este un semn pentru Călătoria Inimii și pentru Școala Maestrului Interior că au ajuns la maturitate. A lucra cu Richard Moss și Stanislav Grof este un racord cu întreaga istorie a procesului de transformare a conștiinței la nivel planetar.

stanislav si christina grof

Fără îndoială că majoritatea dintre voi, ați citit cărțile lui Stanislav Grof aflate la loc de cinste printre Cărțile Maestrului Interior și, deasemeni, mulți dintre voi sunteți conștienți de contribuția enormă pe care acesta a avut-o la extinderea modelului multidimensional despre conștiința umană. Mulți au experimentat Respirația Holotropică alături de noi și cunoașteți forța și eficiența terapeutică și ontologică a acestei abordări. Știți deasemeni că felul în care noi folosim Respirația Holotropică în cadrul abordării mai generale numită Călătoria Inimii, este o evoluție a acesteia, și o adaptare potrivită timpurilor extraordinare pe care le trăim. Astfel, întâlnirile cu Stanislav Grof și opera sa, la București și Cluj, vor avea aerul unui omagiu adus acestuia pentru contribuția la expansiunea conștiinței.

elena francisc alaturi de profesorul ei, stanislav grof, la conferintza eurotas de la milano, in 2009

Cele două conferințe se vor desfășura astfel: pe 21 mai va fi prima conferință, la Cluj. Aceasta va avea tema generică ”Vindecarea traumelor adânci ale psihicului”.

Stanislav Grof ne va conduce pe urmele cercetărilor sale și vom explora harta celor mai profunde teritorii ale conștiinței umane din perspectiva vindecării interioare cu ajutorul stărilor de conștiință extinsă. În vreme ce psihologia mainstream pleacă de la premisa că sursa oricărei ”probleme” interioare aparținei biografiei noastre post-natale, Stanislav Grof arată cum, de fapt conținuturile adânci ale inconștientului colectiv ne influențează trans-biografic și karmic. Astfel,  lucrul cu stările de conștiință extinsă este un instrument excepțional pentru adevărata vindecare a acestor conținuturi ce depășesc cu mult cadrul strâmt al perspectivei clasice despre psihicul uman.

Cea de-a doua conferință va avea loc în după-amiaza zilei de 23 mai, la București. Tema acesteia va fi  ”Stări de conștiință extinsă. Noua paradigmă în psihologie și spiritualitate.” ce implică revizuirea completă a tot ceea ce s-a crezut până acum despre natura conștiinței. Această nouă perspectivă, care s-a creionat după zeci de ani de explorare directă a conștiinței, schimbă radical abordările în psihologie, psihiatrie și psihoterapia modernă. Implicațiile ontologice ale acestei schimbări sunt enorme, punând în discuție relația dintre spirit și materie și natura conștiinței însăși. Spiritualitatea apare din această perspectivă ca o chestiune de experiență a propriei conștiințe lărgite și devine un atribut fundamental al psihicului uman și al întregii existențe.

stanislav grof in dialog cu horia turcanu

stanislav grof in dialog cu horia turcanu

Așadar, două teme fundamentale pentru toți aceia care au explorat vreodată spațiul interior, și care se potrivesc perfect cu tot ceea ce facem și suntem în Călătoria Inimii. Locațiile în care se vor desfășura evenimentele, la Cluj și la București, vor fi anunțate ulterior. Procedura de inscriere la aceste evenimente va fi aceeași ca la toate workshop-urile și conferințele noastre, prin intermediul siteului ATT, www.transpersonal.ro. Locurile vor fi limitate.

În perioada care urmează veți putea urmări pe Călătoria Inimii prezentări, interviuri și alte lucruri interesante în perspectiva evenimentelor din mai 2013.

AICI – CARȚILE LUI STANISLAV GROF

ÎNSCRIERE CONFERINȚĂ  BUCUREȘTI

ÎNSCRIERE CONFERINȚĂ CLUJ

 

Sponsor unic al evenimentului: TIRIAC AUTO

Tiriac Auto

Tiriac Auto

Land Rover Romania

Land Rover Romania

Hyundai Romania

Hyundai Romania

 

 

 

 

 

 

 


Descarcă acest articol ca PDF.

20 comentarii

 1. Wow de cand asteptam!! Cand incep inscrierile??

  Multumesc!Va doresc o zi minunata!!

 2. Care va fi durata conferintei? Se va traduce?

 3. „The Cosmic Game” („Jocul cosmic”, Editura ANTET, 2005, traducere de Mihnea Columbeanu): o carte care îti schimba viata!
  Atât din acest motiv, cât si în calitate de traducator, voi participa la conferinta. M-am înscris, astept e-mail-ul cu instructiuni, pentru a achita suma necesara.

 4. Ma bucur ca organizati acest eveniment; am insa o problema majora cu faptul ca alegeti sa functionati prin plata la negru. nu inteleg de ce nu eliberati chitanta/ factura pentru orice participant, fie persoana fizica sau firma. tipul asta de atitudine este extrem de pagubos si incorect. pana la urma ATT este un ONG, deci trebuie sa fie responsabil si transparent dpdv financiar. altfel, degeaba suntem fiinte aromonizate si spirituale daca nu suntem si etice.

  • draga andreea, nu numai ca nu este nimic la negru, dar inscrierile se pot face exclusiv pe site, prin inregistrare, iar plata se poate face exclusiv prin cont bancar sau card. iata linkul cu conditiile de participare si modul in care poti avea chitanta sau factura. http://www.transpersonal.ro/ro/Workshop/Conditii-participare
   se pare ca ai o problema majora cu altceva. nu-i asa?

 5. Probabil are o problemă cu faptul că vindeți spititualitate, energie universală, sau oricum vreți să o numiți, pe sume exorbitante. Nu știu pe cine vreți să luminați, informați sau ce credeți voi că faceți, dar o faceți foarte selectiv și e păcat de mesajul transmis. E ușor să fi luminat, cu sumele enorme pe care le adunați de la naivi. Hai cu niște workshopuri sau călătorii, cum îi place lui Horia să zică, gratuite sau la jumătate de preț, sau oricum fiți rezonabili. Clar avem drumuri separe și concepții foarte diferite despre ce înseamnă spiritualitate și ajutor. Baftă în continuare.

  • crezi ca vindem spiritualitate pentru ca esti in cautarea unei spiritualitati de vanzare.
   seamana cu spiritualitatea, dar nu e.
   crezi deasemeni ca daca ai avea niste sume enorme, ti-ar fi usor sa fii luminată. nu ti-ar fi. nu depinde de bani.
   draga dan adriana cristina, ceea ce vindem sunt cartile noastre si, in cazul workshop-urilor, timpul nostru. scump. trei zile de calatorie, cam cat o pereche de adidasi de care porti tu. dar merita, pentru ca experienta este nepretuita.
   e mai usor sa arunci noroi in ceva despre care nu ai nici o idee, decat sa ceri o reducere, nu-i asa? mr.a :)

 6. Domnule Horia Turcanu o sa te cred ca traiesti adevarata experenta hristica atunci cand o sa tii prelegeri si cand o sa conduci experienta de stare extinsa a constintei in puscarii, printre oamenii saraci, in camine de copii abandonati(orfanilor si angajatilor), in orasele in care rata somajului este peste 50%, in spitale cu bolnavi fara nici o speranta, in scoli, in biserici acolo unde omul disperat vine cu nadejde si cu bani pentru o singura lumanare, printre oamenii strazii etc. Atata timp cat tii word shop-uri in sali de conferinta luxoase si pe bani grei dati de la cei ce dispun te banuiesc(si pe buna dreptate) de inavutire. Asa ca in emisiunile lui Oreste nu-i mai acuza pe cei ce tin secret anumite tehnici. Iisus Hristos a propovaduit printre cei oropsiti. A umblat El printre oameni si nu a stat picior peste picior in fotoliu la tv facandu-si reclama pentru ce conferinta minutata va fi la Bucuresti si la Cluj. Pentru ca inca nu ti sa dezvoltat simtul de a darui fratilor tai te banuiesca doar de infatuare. Te voi crede atunci cand vei preda tehnici de respiratie la tv si cand vei darui oamenilor de pe strada. Greu! Nu-i asa? Voi, acestia, traiti o exprienta cuantica dar asta nu inseamna ca l-ati intalnit pe Hristos in inima voastra. Voi va vindeti cunoasterea pe bani, indiferent cat ar fi, putini sau multi. Niciodata nu am inteles biserica cu toate ca m-am straduit dar cel mai de neinteles sunteti voi initiatii in tehnici de spiritualitate. Ce ne vorbiti despre dragostea fratelui nostru si dragostea de Dumnezeu si ne dati din cunosterea voastra doar pe bani. Aproape ca sunteti de neatins pe soclurile voastre. Dati-va jos de pe piedestal. Vorbiti cu atata infatuare despre Iisus, va rog sa-L exprimati prin fapte.
  Semnat, o frustrata. Haha

  • draga peggy, fiecare, orice ar spune, despre orice, vorbeste despre sine.
   oamenii de pe strada nu au si nu avut niciodata nevoie de asemenea lucruri. nu dau doi bani pe ele. ei sunt ocupati, asemenea tie, sa salveze lumea, delfinii, puscariasii etc. nu pe ei insisi. tot ceea ce vorbesc eu se refera la aceia care pot percepe adevarul ca lumea nu este decat o reflexie a celui care o priveste. ceea tu vezi in lume, ete propria ta imagine. esi chiar tu.
   explorarile de constiinta sunt pentru aceia care incep sa inteleaga ca pentru a schimba lumea, trebuie sa se schimbe ei insisi si capacitatea lor de a privi.
   majoritatea oamenilor cred ca lumea e asa cum e, rea, urata, saraca etc, si ca nu ei au responsabilitatea pentru asta. cred ca sunt niste victime ale unei divinitati dusmanoase. ei nu pot vedea divinitatea interioara si nici nu vor asta. prefera sa se lupte pentru a schimba lumea, dar vor refuza cu indarjire sa se schimbe pe ei. sunt aceia pentru care aceasta lume este ideala pentru ca le ofera posiblititatea unei cauze oarecare. e si cazul tau.
   ceea ce spun si ceea ce fac este destinat acelora care sunt pe cale sa perceapa aceste adevaruri. puscariasii si oropsitii nu vor asemenea lucruri.
   pe scurt, toate acestea nu sunt pentru tine. esti prea ocupata sa faci dreptate in aceasta lumne. aici este un spatiu pentru aceia care se ocupa de ei insisi. asta este calea maestrului interior.
   cat despre frustrare, „haha”, du-te la biserica, la un psiholog, sau gaseste-ti un guru, o organizatie care salveaza ceva, intra intr-un partid. vei trai astfel iluzia ca faci ceva pentru salvarea acestei lumi. a

 7. Nu va iubiti tara.
  Voi puteti contribuii in cea mai mare masura la ridicarea Romaniei din mocirla in care se zbate, dar pentru asta va rog impartasiti tot ce stiti.
  Ati lacrimat vreodata la emisiunile de stiri? Sunt convinsa ca NU. Ati fost vreodata impresionati, macar putin de necazurile romanilor aflati la limita neputintei? Va-ti deplasat vreodata la capataiul unui batran, bolnav, amarat, si sa-i redati nadejdea predandu-i unul dintre secretele voastre? Romania si romanii au nevoie de voi daca intradevar L-ati cunoscut pe Hristos. Sunt convinsa ca o sa faceti ceva pentru a ne ridica din fundul mocirlei, sau voi sunteti convinsi ca politicienii vor scoate tara la liman. Iubiti-va tara si daruiti pentru ca puteti, ca aveti cu ce. E taramul pe care vor creste copii si nepotii vostri. A! dar mai bine ii trimiteti afara, pentru ca aici nu au nici o sansa sa se realizeze!! Oare la judecata de dincolo o sa va auto-felicitati? Prezicerile spun ca spirtualitatea va atinge cele mai inalte nivele in Romania.
  GATA CU FRUSTARILE.
  Sa va povestesc cum as face eu. As pregati sarguincios un numar mare de initiati pe care i-as trimite in toate zonele tarii, care la randul lor sa pregateasca alt numar mare de initiati ce s-ar imprastia acolo unde este durerea mai mare si foarte important sa nu uitam pregatirea copiilor in scoli. Doar asa romanii nu vor mai fi huliti pe tot globul. Tanjesc ca Romania sa-si dobandeasca respectul. Eu chiar cred ca sunteti unica salvare. Va rog din suflet pentru toata suflarea romaneasca.

  • tu vezi o tara, eu vad, umanitatea, tu vezi mocirla, eu pot vedea felul in care aceasta umanitate se ridica in picioare, fara sa mai astepte ajutor de la nimeni, prin propriile sale puteri, tu lacrimezi la stiri si nu poti vedea ca stirile sunt facute pentru ca tu sa lacrimezi si sa nu poti iesi din mocirla interioara pe care o hranesti cu obstinatie, tu vezi o lume de de batrani, bolnavi si amarati care-si pun nadejdea in tot felul de secrete, pentru ca in interiorul tau traieste un batran bolnav si amarat care asteapta salvarea de la cineva, oricine. ai vrea ca acest cineva sa te ridice din mocirla, dar acestlucru nu se va intampla, pentru ca a iesi din mocirla interioara depinde doar de tine, de nimeni altcineva. ai vrea sa daruiesti ceva, pentru ca de fapt astepti un dar, insa ceea ce vrei tu nu poate fi daruit de nimenista doar in puterile tale. pretinzi ca te intereseaza copii si nepotii, dar nu faci decat sa le transmiti, prin felul in care gandesti, aceeasi mocirla. in loc sa vada ca puterea e in ei, vor astepta la randul lor salvarea in timp ce vor lacrima la stiri. gata cu frustrarile? nu e gata, pentru ca in secret, a fi frustrata e un mod de a trai pe aceasta lume, iti ofera pretextul perfect de a te ocupa de altii nu de tine. fa tu draga peggy ceea ce imi sugerezi mie. pregateste initiatii. dar pentru asta ar trebui ca tu insati sa gasesti in tine adevarul, pentru a-l putea da altora. ai descoperi ca acest adevar nu poate fi dat. poate fi trait doar personal. tu crezi ca romanii sunt huliti pe tot globul pentru ca pentru tine globul e un televizor. tanjesti dupa redobandirea respectului, da, dar nu pentru ceilalti, asa cum pretinzi. e o proiectie. tanjesti pentru respectul pentru tine insati. ai vrea ca altii sa-ti arate respect, pentru ca tu insati nu ai pic de respect pentru tine. te judeci aspru si asta te face sa judeci lumea. eu nu sunt o salvare pentru nimeni draga peggy. nimeni nu e. cine pretinde ca este o salvare pentru ceilalti este fie naiv, fie mincinos. inshallah, peggy! agnis

 8. Am scris mult. Scriind realizam ca nu imi doresc sa continuam aceasta polemica. Nici unul nu ar fi aratat un gram de intelepciune. Am sters tot si inchei asa:
  Imi pare rau.
  Va rog sa ma iertati.
  Va multumesc.
  Va iubesc(ca pe mine insumni).
  Va binecuvantez.

  • draga peggy, nu exista nici o polemica, caci nu e vorba despre argumente pro si contra. tu emiti pareri. adica judeci experienta altora, neavand tu insati o experienta in acest sens. asta fac majoritatea oamenilor, isi dau cu parerea. cred ca parerea lor ii reprezinta intr-un fel sau altul, ca spune ceva despre ei. da, spune. in acest sens, orice cuvant pe care il pronuntam este despre noi insine. judecata asupra lumii nu este decat o judecata de sine, proiectata. de aceea, nu o sa gasesti in acest site decat articole care se refera la EXPERIENTA PERSONALA. nu pareri despre experientele altora. nici citate din carti. nici polemici. experienta personala este subiectiva si ne-supusa argumentelor. noi vorbim despre ceea ce traim. tu iti dai cu parerea despre acelasi lucru.
   te invit sa privesti cu sinceritate spatiile interioare din care izvorasc parerile tale „de bun simt”. constientza inseamna perceptie. cat de constienta esti? cat percepi din ceea ce esti cu adevarat? esti mult mai mult decat o suma de pareri mai mult sau mai putin comune. spatiul Calatoriei Inimii este destinat acelora aflati pe drumul constientei de Sine. nu este un spatiu de polemica, nici de argumentatie intelectuala, ci de impartasire a EXPERIENTEI. tu ai impartasit experienta ta. aceea de a lacrima la stiri pentru mocirla in care se afla planeta. sper ca intalnirea cu Calatoria Inimii sa clinteasca ceva din suficientza perspectivei tale si sa te determine sa explorezi cu adevarat in adancul tau. in rest, cum ne place noua sa spunem, ADEVARUL VINE INTOTDEAUNA INAINTEA IUBIRII. altfel nu e iubire. o reverentza politicoasa si eleganta, agnis.

 9. Buna ziua
  Urmaresc de mult site-ul dvs ,va admir activitatea si de fiecare data cand organizati ceva ma intrebam de ce nu ajungeti si pe la Cluj.
  Acum am niste intrebari legate de eveniment ,la care v-as ruga sa=mi raspundeti in timp util, pt ca vreau sa rezerv locurile la conferinta de la Cluj:
  1As vrea sa stiu daca pe langa sau in timpul conferintei se va si „lucra” cu publicul ,adica meditatii,respiratie etc.
  pt ca vreau sa vin cu baiatul meu care e student , un baiat minunat si sensibil, dar care s-a cam pierdut la un moment dat printre prieteni nepotriviti ,alcool si uneori droguri „usoare”. Acum e vegetarian convins , face sport si incearca sa-si gaseasca calea ,rostul.
  As vrea sa stiu daca il va ajuta in vre-un fel aceasta conferinta, Nu a mai participat la nimik de acest fel, nu a citit nimik de genul. Participa doar pt ca l-am rugat eu (eu stiind de participarea si subiectul Christinei Grof) si as vrea sa stiu daca asta e potrivit pt el.
  2 Eu imi doresc ffff mult sa particip si eu alaturi de fiul meu si va rog sa-mi spuneti daca puteti sa-mi oferiti si mie o reducere . Multumesc Namaste

  • ajungem deseori la cluj, unde sunt programate workshop-uri si alte evenimente.
   conferintza lui Stanislav grof nu este un workshop. daca doriti experienta, atunci veniti la una dintre calatoriile noastre de la cluj. toate sunt experientiale.
   singurul lucru care il va ajuta pe baiatul dvs este propria sa alegere de a face o schimbare, de a lucra cu constienta. regret faptul ca participa doar pentru ca l-ati rugat. nu-i va folosi la nimic. nu o face pentru ca doreste, ci doar ca sa va faca pe plac. timp pierdut. nimic nu este potrivit pentru el, daca nu vine de la el, ci de la dvs.
   aceata este una dintre dramele obisnuite ale vietii: credem ca stim ce este bine pentru ceilalti, inclusiv pentru cei pe care ii iubim. este o eroare.
   experientele cele mai dramatice pe care ni le alegem, inclusiv ratacirile noastre, conduc in cele din urma la ADEVARUL DESPRE NOI INSINE. numai ca e nevoie ca alegerile sa ne apartina.
   nu exista experienta „negativa”. doar experienta in sine. ea poate fi folosita intotdeauna, oricum ar fi, pentru a intelege ceva despre noi insine. agnis

 10. Multumesc pt promtitudinea si sinceritatea raspunsului. Banuiesc ca nu m-am facut bine inteleasa , nu doream sa-mi faca mie pe plac ci sa-i ofer ocazia sa guste si altceva ,sa vada ca si alti oameni cauta raspunsuri ..Nu-mi doream decat sa-l ajut sa-si recastige increderea in sine. in fine. Multumesc si tot respectul pt ceea ce faceti .

 11. sunt profund recunoscatoare ptr munca dvs.! ce imagine de apogeu dvs horia si stanislav!studiile lui stanislav si cristina grof publicate in cartile de la editura elena francisc, m-au ajutat in masive constientizari cu fiinta mea launtrica,in munca cu mine insumi.Este o comoara, prezanta si oportunitatea de ai avea printre noi,in Romania,aceste fiinte divine!multumesc.

  • multumim alina pentru aprecieri, desi sunt pe un ton cam umflat :)
   ceea ce facem noi, horia si elena, nu este decat a expansiona un spatiu de constiinta pe care l-am descoperit personal, si a-l impartasi cu ceilalti, prin carti, calatorii de constiinta, conferinte si tot ceea ce mai putem sa facem.
   cuvantul cheie aici este IMPARTASIRE. aceia care simt ca rezoneaza cu ceva din toate acestea, in cele din urma ajung sa experiemnteze singuri aceste stari de expansiune, la inceput ca niste experiente izolate, dar in cele din urma, daca au suficient curaj, sa le integreze in dimensiunea liniara a vietii lor. acest lucru le schimba complet viata si mai ales perspectiva asupra lor insile si a realitatii in general.
   deci, daca rezonezi cu ceea ce facem noi pe-aici, iti mai trebuie doar experienta si curajul de a aduce in viata ta. hough! agnis

 12. UN RASPUNS PE CARE IL ASTEPTAM DE CEVA TIMP.APRECIERI SI MULTUMIRI

Trackback-uri

 1. Stanislav Grof din nou în România. Workshop & Conferință - Calatoria Inimii | Calatoria Inimii - […] 1. Stanislav Grof în România. Conferințe la București și Cluj sub semnul Călătoriei Inimii […]

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net