Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 15 august 2013 Articole, horia francisc țurcanu, maestrul interior, Slideshow | 5 comentarii

Vara Creației Conștiente de Realitate 

Există un loc magic pe care mulți dintre voi îl cunoașteți, undeva, în Platoul Luncanilor, între marile cetăți dacice, care a devenit Centrul Călătoriei Inimii și al Școlii Maestrului Interior. Acest loc este, în primul rând, o Sursă. Este spațiul în care noi ne conectăm cu Pământul. Legături ancestrale între noi și propria noastră creație s-au născut în acest spațiu, asfel încât ne întoarcem mereu acolo, pentru a ne reconecta cu noi înșine. Extraordinarele transformări care s-au petrecut în ultimul timp pentru noi, și pentru cei aflați împreună cu noi în acest act de creație conștientă care poartă numele de Călătoria Inimii, au o legătură profundă cu acest loc. Rolul său este acela de Poartă, sau de Punte între diferitele niveluri ale conștiinței celui care experimentează expansiunea. 

Platoul Luncanilor - un spatiu sacru pentru cei aflati in calatoria constienta a inimii

Platoul Luncanilor – un spatiu sacru pentru cei aflati in calatoria constienta a inimii

Centrul și Sfera

Transformările care au survenit în această vară sunt extraordinare. Cea mai importantă dintre ele este ceea ce noi am numit ”expansiunea Centrului”. Pentru a înțelege cu adevărat ceea ce se petrece este nevoie însă de câteva aduceri aminte.  Călătoria Inimii este tot ceea ce noi suntem și facem: cărți destinate exploratorilor conștiinței și workshop-uri, sau călătorii de conștiință, așa cum le numim noi. Călătoria Inimii îi include pe toți aceia asemenea nouă, care sunt conștienți de natura lor de Creatori de realitate și care sunt pe cale de a explora Adevărul despre anvergura Ființei lor. Călătoria Inimii are astfel aspectul unei comuniuni de exploratori ai propriei Conștiințe.  Vârful Călătoriei Inimii îl constituie Școala Maestrului Interior. Este un program de transformare interioară individuală și colectivă care folosește mijloacele străvechi ale transformării, adică practica Respirației Conștiente și a stării de Prezență pentru a naviga în Conștiință în scopuri de cunoaștere directă, prin experiență, a diferitelor niveluri ale Ființei. Acest tip de explorare conduce la un fel de dez-identificare de tot ceea ce am crezut că suntem, și la asumarea unei identități mai largi. Pe scurt, declanșează un proces de transformare interioară care în cele din urmă implică transformarea completă a paradigmei despre realitate și despre Sine. Dimensiunea liniară și experiența ei se transformă și ea, ca urmare a acestei modificări fundamentale de perspectivă. 

nimfele Calatoriei Inimii

nimfele Calatoriei Inimii

Cei care participă la acest cerc de transformare interioară, articulat precum străvechile Școli de Mistere, sunt cei mai apropiați oameni de noi. A parcurge împreună nenumărate experiențe de conștiință crează legături extraordinar de profunde între noi și dezvăluie de multe ori conexiuni străvechi ale inimii și spiritului, conexiuni între suflete. Întreaga perspectivă a relațiilor umane se transformă, după cum se transformă și perspectiva asupra realității. Ei bine, această comuniune de exploratori ai conștiinței, de terapeuți, de vizionari, numită Călătoria Inimii se schimbă odată cu noi. Și această vară a adus cu sine transformarea extraordinară numită „expansiunea Centrului”.  Înainte de explica puțin această transformare mai sunt necesare câteva precizări. Călătoria Inimii nu este o structură din care să faci parte, nu are funcții, nici lideri,

Dealul Zmeului, locul in care Zeul viseaza lumea. Calatoria Inimii se transforma, atunci cand Centrul se transforma.

nici o doctrină, nu este și nu a fost niciodată înghețată în concept. Nu are o ”metodă” și nici o strategie de expansiune spirituală. Calea Maestrului Interior, care se află în centrul Călătoriei Inimii,  este o abordare care presupune asumarea integrală a responsabilității transformării interioare. Maestrul Interior este un spațiu al propriei conștiințe. Un spațiu larg, care depășește orice identificare. A trăi starea Maestrului Interior înseamnă a-ți asuma Centrul propriei vieți, a percepe faptul că întreaga realitate este o reflexie a propriului interior. Cu alte cuvinte a-ți asuma statutul de Creator Conștient al propriei realități și experiențe. Nimeni nu poate face asta pentru tine. Doar tu însuți. Respirația Conștientă și practica stării de Prezență sunt instrumentele Maestrului Interior. Sunt instrumente nu doar pentru un workshop, ci pentru viață în dimensiunea liniară a existenței. În ultimă instanță este vorba despre practica Conștienței și a Percepției lărgite, permanentă. Călătoria Inimii este, astfel, doar un spațiu în care cei aflați în transformare interioară explorează împreună, liber.  Fiecare dintre cei aflați în acest proces devine un Centru al propriei realități. Un Creator Conștient. În același fel noi, eu și Elena, suntem un Centru de realitate conștientă. Creația noastră se numește Călătoria Inimii. Tot ceea ce se petrece în această sferă de realitate are un Centru conștient, bipolar, feminin/masculin. Gradul nostru de conștiență crează un mediu în care cei aflați în Călătorii Inimii explorează și devin, în cele din urmă, Creatori Conștienți ai propriei lor realități experimentate. 

tacerea

tacerea

Marea transformare se petrece, pentru noi, Acum

Abia în acest punct poate deveni mai clară transformarea prin care trecem noi și Călătoria Inimii. Expansiunea Centrului. Realitatea creată de noi, Horia și Elena Francisc- Țurcanu, nu mai este acum doar creația noastră, ci devine o creație colectivă, splendidă, fabuloasă. Primii dintre aceia care au parcurs Școala Maestrului Interior sunt gata să-și asume Centrul realității lor. Un proces foarte dificil și de multe ori dureros, de transformare interioară, a ajuns în punctul în care se transferă în realitatea liniară. Cu alte cuvinte acești oameni extraordinar de curajoși, își schimbă viața. Întreaga experiență a realității lor se transformă. Străvechile idealuri, Iubire, Adevăr, Libertate, Creație, Frumusețe, Bucurie, nu mai sunt doar niște concepte, ci stări care curg din ceea ce Suntem, nu din ceea ce gândim despre noi înșine și despre lume. Ruperea de rolurile noastre, de identificările interioare cu diferite aspecte, dezvăluie stări înale ale Ființei care pot fi aduse în mod liber în această realitate. Spiritualitatea nu mai este un cuvânt găunos, ci o experiență, pacea interioară nu mai este un ideal de neatins, ci o stare ce poate fi incorporată în mod conștient. Maestrul Interior coboară în lume. 

elena

elena

Consecințele acestei transformări a Călătoriei Inimii sunt incalculabile la nivel personal, transpersonal, metafizic, la nivelul cunoașterii și al experienței, la nivelul echilibrului mental, emoțional și corporal. Dar, mai ales, la nivelul Creației Conștiente de realitate. A trăi Maestrul Interior înseamnă a avea acces la marile resurse ale Ființei, ca parte din aceasta. Cunoașterea, vindecarea, arta de a naviga în oceanul conștiinței, de a te scufunda în adâncurile până mai ieri înspăimântătoare ale inconștientului, și de a reveni cu noi perspective în Zero, în echilibru, toate acestea și multe altele încă, devin accesibile acestor oameni extraordinari. Ei sunt gata să creeze conștient Călătoria propriei lor Inimi. Nu mai este vorba despre o realitate creată în adâncul inimii noastre, al meu și al Elenei, ci al unei mari inimi colective. este un moment pe care l-am visat dintotdeauna, pe care l-am anticipat, pe care l-am așteptat din timpuri imemoriale, și care se întâmplă acum. Identitatea liniară, personalitatea structurată proprie dimensiunii umane 3D, se cutremură din adâncuri, lăsând loc unei noi dimensiuni a experienței umane. Centrul nu mai suntem doar noi, ci mai mulți. 

rotunjimile pamantului undeva, spre miazazi.

rotunjimile pamantului undeva, spre miazazi.

Principala aptitudine pe care o cultivă Școala Maestrului Interior și Călătoria Inimii este arta de a fi în Zero, acel punct de echilibru, transparență și mai ales Încredere care permite asumarea centrului propriei Realități. Singurul criteriu pentru noi, la capătul parcursului de transformare interioară numit Școala Maestrului Interior, după care evaluăm dacă unul sau altul pot deveni centre de realitate conștientă, este această capacitate de a accesa starea de Zero, sau a Maestrului Interior. Miracolul s-a petrecut. Ei sunt gata să preia din responsabilitățile Centrului și o fac deja. Crează spații de conștiință și experiență în care, la rândul lor, alte ființe umane să se poată explora și regăsi la adevăratele lor dimensiuni.  Înainte, Școala Maestrului Interior s-a numit un timp ”programul de formare în terapii transpersonale”. Părea că e vorba doar despre ”vindecare”. Dar Vindecătorul nu este decât un aspect al Maestrului Interior, așa cum este și Vizionarul, sau Magicianul sau alte mari trăiri arhetipale. Maestrul Interior, în ultimă instanță, se definește prin conștiența despre sine care poate fi formulată cam așa: Totul și Nimic. Cunoașterea, vindecarea, transparența, viziunea, percepția largă, dincolo de simțurile liniare, intuiția profundă asupra realității și a ființei, toate sunt atribute ale Maestrului Interior. Prețul pentru a trăi Totul, este renunțarea la orice identitate parțială, care trece prin Nimic. Pentru a avea acces la Întreg, trebuie să depășim spaima de a deveni Nimic. Vi se pare ușor? Sau greu? 

intre cer si pamant, ammara

intre cer si pamant, ammara

Expansiunea Călătoriei Inimii

Călătoria Inimii devine deci o creație conștientă colectivă. Care sunt primele consecințe în dimensiunea liniară? Ei bine, călătoriile noastre de conștiință devin mai largi. Direcții noi devin posibile. Până în acest moment au existat ca direcții principale de explorare RIRH (Respirația Inimii/Respirație Holotropică), călătoria numită ”Prezența.ACUM” și direcția, mai nouă, inaugurată de Elena, numită ”Dansul Inimii”. Toate își au rădăcina în practica Respirației Conștiente și a stării de Prezență, la fel ca întreaga Cale a Maestrului Interior. Mai există și extraordinara călătorie de Astrologie Arhetipală Experiențială, născută din conținuturile fundamentale survenite în timpul expedițiilor noastre inițiatice la antipozi. Toate acestea vor rămâne active și se vor extinde, căci noi centre de experiență intră in joc. Adică ghizii excepționali ai Școlii Maestrului Interior. Am convingerea că unii dintre voi au nevoie să audă adevărul așa cum îl rostesc ei, și nu eu sau Elena. Fiecare centru are propria sa articulare a conștiinței, propria sa notă, căci toți suntem ființe unice. Ceea ce ne unește, dincolo de diferențe, este Arta lui Zero, sau calea Maestrului Interior.  Iată și noutățile care vor surveni pe rând începând din septembrie până spre sfârșitul acestui an extraordinar. În primul rând două abordări fundamentale ale Călătoriei Inimii, care vor deveni atracții principale pentru mulți. Prima este TEATRUL ARHETIPAL. Acest tip de călătorie de conștiință presupune mai întâi intrarea în starea de Zero prin intermediul Respirației Conștiente și al prezenței, apoi încorporarea diferitelor dimensiuni arhetipale ale experienței umane în scopuri de vindecare și de cunoaștere directă, prin experiență. Teatrul Arhetipal este o abordare de nivel eXpert, adică destinată acelora care au deja o anumită experiență în călătoria de conștiință, și este menit să consolideze Arta navigării în spațiile interioare. Va fi una dintre cele mai grozave abordări ale Călătoriei Inimii. 

exploratori si constiintei intr-un moment de respiro, imprejurul elenei

exploratori si constiintei intr-un moment de respiro, imprejurul elenei

O altă direcție, de data aceasta deschisă exploratorilor de orice nivel, este ATINGEREA INIMII. Este o disciplină care-și are sursa în Școala Maestrului Interior și care acum devine accesibilă tuturor. Este despre a lucra împreună cu cineva, pe toate nivelurile, în scopuri terapeutice. Mulți cred că atingerea de tip terapeutic și lucrul cu energiile subtile ale corpului este un har pe care îl au doar unii, și alții nu. Această abordare tinde să descopere terapeutul din fiecare. Cu toți avem acest talent, pentru că face parte din natura noastră profundă. Suntem deja energie, pe multe niveluri, de la corpul fizic până la cele mai rafinate paliere ale ființei, dar majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de structura interioară a propriei lor ființe, și nici nu știu cum să lucreze cu diferitele niveluri de energie. Acest tip de călătorie la care vă invităm deschide larg porțile lucrului cu energia. Pentru a avea acces la aceasta, desigur, este nevoie de experiența stării de Zero și de o viziune completă asupra adevăratei naturi a ceea ce suntem. Structurat pe mai multe niveluri de experiență, acest workshop va fi o poartă către vindecare, auto-vindecare și o deschidere către practica spirituală integrală a Căii Maestrului Interior. Orice durere și orice boală nu sunt decât distorsiuni ale câmpului complex al ființei, generate în spațiul mental sau preluate pe linie transgenerațională și karmică. Atingerea Inimii presupune lucrul pe toate nivelele dense, fizic, energetic, emoțional, și mental și pleacă de la o imagine dragă nouă: ”totul se petrece în Inima mea”. Așadar, totul îmi este accesibil și la îndemână, căci oriunde aș privi, nu sunt decât aspecte ale propriei mele Ființe. 

"adanc in padurea de fagi, curge o apa care cere doar atat, sa fie ascultata. o ascult"

„adanc in padurea de fagi, curge o apa care cere doar atat, sa fie ascultata. o ascult”

Tot la nivel de călătorie macro, care durează cel puțin trei zile, Elena și Teodora pregătesc o abordare fulminantă. Un spațiu în care se întâlnesc străvechea artă a tarotului, astrologia arhetipală și dansul ca mod de a încorpora și exprima conținuturile adânci ale ființei. La limita între artele experiențiale ale divinației, călătoria de expansiune a conștiinței și știința astrologiei aplicate, această călătorie vizează explorarea interioară, auto-cunoașterea, experiența spirituală și auto-vindecarea prin accesarea dimensiunilor arhetipale.  Serile X vor avea deasemeni o direcție nouă. Vom păstra Respirația Holotropică, Respirația Inimii, Dansul Inimii și serile de explorare a feminității, dar vom avea în plus seri eXpert de lucru cu Respirația Conștientă destinate celor avansați. Vor fi seri tematice, de lucru pe niveluri de densitate ale ființei, în grupuri mici și închise, deasemeni destinate acelora care vor să-și consolideze arta navigării în oceanul conștiinței. Vor avea un profund aspect terapeutic și de explorare interioară. 

sus

sus

Explorările magice din Platoul Luncanilor

Am început această dare de seamă despre transformările Călătoriei Inimii cu pomenirea colinelor rotunde ale tărâmului nostru din Podișul Luncanilor, afirmând că, pentru noi, acel spațiu este un Centru și o Sursă. Acolo, între ruinele cetăților dacice și Poiana Omului, între Godeanu și Retezat, între Sarmizegetusa și peștera Cioclovina, s-au petrecut cele mai importante descoperiri și transformări. Toți aceia dintre voi care ați pășit pe Dealul Zmeului și ați stat la foc pe Colina Lunii, ați putut simți forța inspiratoare și transformatoare a acestui loc atemporal. Cele mai importante două evenimente ale acestei veri, pentru noi, s-au petrecut acolo. Mai întâi a fost modulul 6 al Școlii Maestrului Interior, locomotiva întregului proces de transformare. Revelații extraordinare au survenit pentru noi toți aceia care am participat la acest punct de cotitură pentru Călătoria Inimii, și acestea nu ar fi fost posibile în alt loc.

soimul de deasupra dealului zmeului

soimul de deasupra dealului zmeului

 

Nu doar pentru că noi suntem conectați cu locul acela, ci pentru că aveam nevoie de legătura directă cu pământul și cu cerul, cu pădurile dimprejur și cu izvoarele, pentru a coborâ în noi înșine așa cum am făcut-o. În esență, acest modul 6 al Școlii Maestrului Interior este unul extrem de dificil, pentru că pune în discuție și în experiență cele mai adânci identificări ale noastre ca ființe umane. cele mai străvechi traume și convingeri, cele mai dure mecanisme de apărare, cele aspre identități ale noastre ies la suprafață pentru a se vindeca, zguduind întreaga noastră viață. Aceste transformări se manifestă în primul rând în polaritatea fundamentală feminin/masculin și presupun o reconfigurare a relațiilor noastre și o revizuire completă a paradigmei prin intermediul căreia vedem lumea și pe noi înșine. Dar, pentru că Școala Maestrului Interior și explorările sale sunt deschise unui număr mic de participanți, nu voi mai insista asupra acestui eveniment. Mă voi limita să spun aici că modulul 6 a generat un val excepțional al transformării, o intensitate și o amplitudine extraordinară a procesului, de care au beneficiat evenimentele ulterioare.  Și cel mai a important, după modul a fost Tabăra Șamanică așa cum am numit-o noi, pentru ultima dată. Căci de la anul, această călătorie esențială va purta

Colina Lunii

Colina Lunii

adevăratul să său nume, și va dura nu 3 zile, ci o săptămână. Aproape 40 de exploratori ai conștiinței, majoritatea dintre ei având deja experiență în călătoriile de expansiune, s-au scufundat în magia locurilor din Platoul Luncanilor. Am lucrat cu respirația, cu încorporarea diferitelor arhetipuri și în cele din urmă am făcut marele ritual al sweatlodge-ului. Dar nu pentru a vă descrie experiența taberei șamanice pomenesc despre asta. Mai curând i-aș invita pe aceia care au participat să împărtășească din revelațiile lor. De fapt, spun toate acestea și pomenesc despre acest loc extraordinar din munții dacilor pentru a vă spune că de la anul, pe întreaga perioadă de vară, noi vom lucra acolo, în mijlocul naturii și al energiilor vitale ale acestui loc. Tabăra Șamanică se transformă în ediția de vară, de o săptămână, a Școlii Maestrului Interior și va fi deschisă în două runde. Toate workshop-urile verii anului 2014 se vor desfășura acolo, și nu vor fi puține. Un nou timp se deschide pentru Călătoria Inimii și pentru toți aceia aflați în călătoria lor personală, alături de noi.  În încheiere, nu-mi rămâne decât să vă invit să experimentați împreună cu noi noua energie a acestei experiențe numită Călătoria Inimii, și să fiți împreună cu noi în explorările acestei toamne. În septembrie, subsemnatul Horia Francisc Țurcanu, pentru mulți dintre voi …. Agnis :) , vă invit la Cluj și la Iași unde vom experimenta cu mijloacele noastre clasice, Respirația și Prezența. Energia Elenei Francisc Țurcanu, sau AMaRa dacă preferați, va ține centrul călătoriilor noastre la București și Targu Mureș. mai jos găsiți linkurile acestor evenimente.  Vom avea deasemeni conferințe fulminante, vom lansa oficial extraordinara carte Școala Zeilor, la București, Cluj și Iași, cu ocazia conferințelor pe care le vom susține împreună cu voi. 

În loc de Epilog

Una peste alta, dragii noștri exploratori ai conștiinței, un nou timp se deschide acum pentru Călătoria Inimii. Un nou palier de experiență, de descoperire. O nouă

apusul vazut de pe Dealul Zmeului

apusul vazut de pe Dealul Zmeului

lume. Consacrarea ultimă a Călătoriei Inimii este aceea de a aduce în dimensiunea liniară a existenței, cele mai rafinate niveluri ale percepției, de a aduce Conștiența și astfel de a participa la transformarea lumii în care trăim, văzută ca propria noastră Creație, ca propria noastră Inimă. Aceasta nu este o metaforă, ci Adevărul așa cum îl experimentăm noi. Această lume este o creație colectivă, iar transformarea ei este o chestiune de transformare personală a fiecăruia. Călătoria Inimii rămâne o comunitate de exploratori, de vizionari, de terapeuți, de ghizi în spațiile vaste ale Conștiinței, rămâne un spațiu al adevăratei eliberări interioare, cea de iluzie,rămâne un spațiu al Clarității și al percepției lărgite despre realitate și despre Sine. Doar că de-acum, nu mai este doar creația noastră, a subsemnatului HFT și al Elenei, ci devine cu adevărat o creație colectivă. În centrul Călătoriilor noastre, Calea către trăirea Maestrului Interior va fi deschisă, în sfârșit, și de către aceia care și-au asumat, împreună cu noi, aceeași consacrare. 

apusul nu este decat cealalta parte a rasaritului

apusul nu este decat cealalta parte a rasaritului

Toți aceia dintre voi care rezonați cu adevărul Maestrului Interior, aveți o conexiune cu acest Centru de Realitate Conștientă și sunteți pe calea de a dobândi propria voastră capacitate de a crea, dincolo de condiționările lumii liniare. Poate că unii dintre voi, într-o bună zi, se vor afla deasemeni în centrul unor Călătorii ale Inimii, contribuind prin voi înșivă la transformarea conștiinței umane în ansamblu. Îndrăzniți să visați. Este sămânța oricărei realități. 

heft

heft

agnis & ammara

linkurile Calatoriilor Inimii din septembrie:

Chemarea Strabunilor. Dansul Inimii/Respirație Holotropică – cu Elena Francisc Turcanu

Respiratia Inimii/Respiratie Holotropica – Cluj – cu Horia Francisc Turcanu

Prezența. ACUM – Practica Respirației Conștiente și a stării de Prezență, Iași, cu Horia Francisc Țurcanu

Conferința ”Maestrul Interior. Arta Creației Conștiente de Realitate” va avea loc în Cluj,joi 5 septembrie, București, vineri 13 septembrie, și Iași, joi 26 septembrie 2012. Cu ocazia Conferinței vom lansa oficial și Școala Zeilor, ultima apărută dintre Cărțile Maestrului Interior – Elena Francisc

 

 

 


Descarcă acest articol ca PDF.

5 comentarii

 1. Tărâmul Luncanilor….sau reîntoarcerea Acasă

  După o lungă călătorie în liniaritate….iată-mă și în fața drumului ce avea să mă aducă în sfârșit și în forma fizică Acasă. Un drum deloc prietenos de altfel. Un drum pe care numai un temerar căutător al adevăratei sale naturi, se putea încumeta să-l urce fără vreun gând potrivnic. O încredere imensă în propriile abilități dobândite din alte numeroase experiențe îmi era călăuză. Depășisem fără nicio ezitare ceva ce-mi impunea un alt ritm decât cel ce venea din propria-mi simțire. Mă observam că făcusem asta fără să mă judec. Trecând peste ceea ce „ar fi trebuit”…”s-ar fi cuvenit”…”ar fi dat bine”. Pur și simplu ceva din mine striga de bucurie că făcusem „un nefăcut”. O da și era un drum pe care nu-l cunoșteam….ci pe care doar îl intuiam. Intuiam prăpastia, intuiam hăul, dar numai că alegeam să am încredere că indiferent de adâncimile în care unul dintre aspectele mele avea să cadă, să se prăbușescă, sau doar să se suspende, un alt aspect avea atunci să-și arate și să-și dezvolte abilitățile de a acționa. Spaima, frica….trăiri milenare. O plonjare conștientă în ele era necesară se pare pentru acel moment al călătoriei. Și da, m-am aruncat! Suspendată pe un nivel… intram în frică cu totul.O lăsam să mă învăluie.Observam mecanismul interior care se activa.Piciorul care tremura!Vocea! Ce putea fi mai rău?! Este oare ceva rău?! Ce este oare bine?! Hei?! ce poveste îți spui acum?! Și da! Chiar atunci, acolo, în frică, am găsit o pace adâncă, o încredere nebună că totul, dar totul …are un sens. No Da …și bucuria, în mijlocul fricii stăpânea neclintită bucuria de a experimenta. Și dacă dau drumul la frână?! Dacă fac asta?! Mai stau puțin totuși! Și zâmbetul ăsta tâmp!
  Am realizat atunci cât de mult m-am înfrânat în viața de zi cu zi, câte obstacole mi-am pus în calea naturaleții exprimării, numai de frica de a nu fi judecată sau de a nu ofensa. Cât de mult am încercat să mă încadrez în standardele stabilite de ceilalți. Respir adânc și dau drumul la frână, cu încredere că mi-am creat exact ceea ce corespunde actualului palier de explorare.

  Colina Lunii,Focul Sacru, cântecul tobei (…), Dealul Zmeului, șoimul, pârâul, mestecenii, covorul de mușchi, mușuroiul…..apusul….Acasă, mă așteptau în brațele lor nevăzute.
  Și Copilul de pământ se ridică. Muntele se ridică. Uriașul se urnește cu greu din greutatea corpului său, numai pentru a păși conștient că fiecare mișcare a sa creează o undă, o refexie.

  Pasărea, oooo minunea!….să fii pasărea! Să zbori înalt, să privești tot, să fii ușor, ușor, ușor….să cuprinzi sub aripile tale necuprinsul. Să fii! Doar să fii….și atât… Pe rând, Vindecătorul…. Războinicul….și Bucuria…..o DAAAAAA!!! Bucuria draga de ea! Dansul și voia bună. Acolo e acasă pentru mine. În dans. În cerc, dansul acesta sacru….dansul infinit. Creatorul dansează cu toate aspectele sale interioare și exterioare, și inima mea este recunoscătoare pentru asta. Pentru că am ajuns aici și pentru calea pe care am creat-o indiferent de cum poate părea.Eu sunt Calea.

  ….și Mama, cu brațele deschise, cu sufletul deschis, care sub aripile-i protectoare primește copilul acasă, primește copilul nou, nenăscutul. Pe cel care urmează să se nască în mod conștient, pe deplin. Da, este nevoie de o moarte pentru o nouă naștere, da este nevoie să plângi, și da este nevoie să ierți, să te ierți, să te accepți, să te cuprinzi în brațe, să te mângâi, să te adori, să te cânți, să te lași cuprins, respirat, mângâiat, Da, este ok să-ți dai voie să te percepi prin ceilalți și să le dai un spațiu în spațiul tău. Mulțumesc dragă AmMaRa!
  Mulțumesc Mamei Pământ pentru renaștere! Daaa!Sunt veșnică! Da, îmi asum orice clipă, orice gest..și pe cele mai puțin feminine și pe cele mai scabroase…da, este purificare sub toate formele ei, da, este acceptare a tot ceea ce simt și a tot ceea ce mi se revelează și da,și ce dacă a fost cândva așa, altceva?! Acum, aici….doar ESTE, mereu curge, mereu se creează pe sine.
  Acum pot vorbi din adâncurile cele mai neatinse,din burta mea de femeie, cu iubire, cu bucurie. Stau alături de ceilalți și doar că Sunt. Mă lăs privită așa cum sunt….eu cea care sunt….AȘA cum Sunt.

  Mulțumesc Agnis pentru acest spațiu….!

  PS. „….” – doar pentru simțit :)

 2. Draga Horea,ceea ce imi place nespus la voi este ca nu impuneti nimic!lasati liber inimile,de aceea va sunt alaturi asa cum pot! sper sa ajungem macar la conferinta la Cluj. …constiinte extinse va iubim…

 3. coroana copacului care se profilează pe discul soarelui la apus, are forma unor aripi; parcă ar fi un înger tăcut și solitar, aflat în contemplare, gata să apună și el, odată cu soarele
  asta înseamnă, pentru mine, Călătoria Inimii: A fi Aici, în momentul Acum, ca o ploaie de vară, ca un mesteacăn care dansează cu vântul, ca un copil care se joacă
  Călătoria continuă, cu bucurie, dans, poezie, respirație și prezență!
  T

 4. Alearga! Canta! Danseaza! Zambeste! Striga! Saruta! Imbratiseaza! Iubeste! Daruieste! Pretuieste!
  Alerg…prin ploaia de vara rece, prin ploaia de toamna fierbinte; prin parc sau prin paduri desculta; printre cuvinte si oameni; printre mine si tine; prin vise si realitate; prin Aici si Acum….Sunt viu!
  Cant…cand nu ma vede nimeni, cand ma vezi tu, cand apa se prelinge pe corpul meu sub dusul asta sau cand Danutza arunca pe mine din singura sticla incalzita la soare din izvorul – miracol al Luncanilor; cand piciorul apasa mai tare acceleratia, cand simt iarba fina sub talpile fierbinti de atata alergatura, cand ma inteapa ghimpele si cand e soare; cand ploua si ploaia canta o data cu mine; cand urletul de pe Colina Lunii devine una cu mine; cand simt si mi-ascult chemarea…Sunt vie!
  Dansez…printre soapte, cu muzica sau fara muzica; cu mine, pe nisipul marii, printre scoici si perle; cu tine, in lumina si intuneric deopotriva; cu umbrele si dunele din Sahara ochilor tai; in livingul asta prafuit de timp; in liniste si zumzet de albine; in bataia tobelor si trilurile noptilor; cu dragele fete si draga Amma Ra la luna noua; cu baiatul din mine si cu fata din mine…Sunt vii!
  Zambesc si strig, si iata: bucuria saruta pamantul in urma mea! Si iata: bucuria imbratiseaza fiecare fiinta ce-mi binecuvinteaza viata cu prezenta!
  Si simt! Iubirea se desavarseste daruind! Daruiesc din mine, pe mine, ma…Ma daruiesc Mamei de Pamant si Tatalui de Cer si ploii ce se prelinge acum pe taramul asta londonez. Si daruiesc din mine copacilor si fluturilor, si muntilor ce-mi poarta dorul. Si daruiesc zborului, privirea de vultur! Si prin intrebare daruiesc zilei Luna, si noptii Soarele! Cum ar putea fi oare Soare ziua, daca Luna n-ar fi daruita zilei? Da, da: zilei! Cand rasare luna in cel mai inalt punct al emisferei, ce te face sa crezi ca nu este cea mai sacra zi? Si cand Soarele arde-n Sahara, ce te face sa crezi ca acolo nu este cea mai adanca noapte?
  Si toate daruite ca sa fii! Doar ca sa fii!
  Priveste omule si vezi cu cate ai fost daruit! Si pretuieste, fii recunoscator si simte! Daruind din tine, te intregesti. Fiind recunoscator, te redescoperi.
  Cand deschizi ochii dimineata, intelegi ce dar maret este Soarele si lumina? Si cand iti misti corpul de pamant, intelegi ce dar sublim este sa simti, sa mirosi, sa gusti, sa vezi, sa atingi, sa poti vorbi?
  Si cand pasul tau atinge podeaua, percepi ce dar minunat este Pamantul? Planeta Pamant, acest de-acum ACASA! Pretuiesti tu oare darurile sale? Apele, muntii, padurile, hrana ta de fiecare zi…
  Si toate daruite tie si pentru tine OMULE!
  DA, toate daruite tie ca sa fii viu! Doar ca sa fii!

 5. TARAMUL LUNCANILOR ,

  Acolo este proiectia mea din vis, sa pasesc impreuna cu exploratorii maestrului interior intr-un vortex de energie unde zeii mor si devin oameni.
  Acolo, urletul capului de lup si corp de sarpe este vuietul sferei de strabuni daci , este vantul care iubeste planeta albastra .
  Acolo unde totul se petrece doar in inima si poiana omului este portalul catre inima umanitatii de transformare in spatiul unui alt ciclu cosmic.
  Imi este inima de bucurie plansa ca visul meu este intreg cu maestrii de calatori de pe ” TARAMUL LUNCANILOR „.

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net