Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 14 septembrie 2013 Articole, Slideshow | Niciun comentariu

Călătoria Inimii: Cărțile Maestrului Interior 

*O nouă Călătorie Interioară de explorare, vindecare și cunoaștere. *mai mult decât a citi o carte: a o experimenta. *cărțile maeștrilor, Respirația Conștientă și Prezența, sunt instrumentele acestei noi Călătorii a Inimii.

Pe parcursul vieţii noastre, întâlnirile cu cărţile au uneori aceeaşi importanţă ca şi întâlnirile cu oamenii. În decursul devenirii şi desăvârşirii noastre ca fiinţe complete, cărţile, asemenea oamenilor, ne pot fi ghizi şi călăuze prin vastul univers interior şi exterior. Întâlnim, de-a lungul anilor, cărţi pe care le citim din întâmplare, din curiozitate, din obligaţie sau din plăcere. Astfel, parcurgem diferite nivele de iniţiere în tainele vieţii şi ale lumii. Dobândim cunoștințe, ştim mai multe și avem răspunsuri la mai multe întrebări. În afară de una:

„Cine sunt cu adevărat?”

Putem ști totul  despre noi înșine, și totuși nu ne cunoaștem pe noi înșine. Căci adevărata cunoaștere vine din experiență.

În încercările de a compune, din multele şi dispersatele piese de puzzle, tabloul complet al propriei fiinţe, citim plini de nerăbdare şi curiozitate diferite cărţi.

Unele cărţi sunt oglinzi şi ne recunoaştem în destinul  personajelor pe care le conţin. Ca posibile alterego-uri ale noastre, personajele acestor cărţi-oglindă ne pot arăta multe lucruri despre noi şi ne pot da câte un indiciu despre cine sau ce suntem.

Alte cărţi sunt trepte, iar parcurgerea lor ne aduce cu un nivel mai sus în percepţia propriei fiinţe, de unde perspectiva să fie mai amplă şi mai cuprinzătoare.

Alte cărţi sunt porţi, iar pătrunderea în universul lor echivalează cu pătrunderea în propriul univers, care ne poate părea fascinant, necunoscut şi chiar derutant.

Alte cărţi sunt busole, iar faptul că le avem la îndemână este de nepreţuit. Cărţile –busolă sunt acele cărţi care ne orientează, care ne indică direcţia şi ne scot la lumină..

Dar, orice carte, oricât de importantă, se adresează minții și cunoașterii liniare a realității. Diferența între Cunoaștere (mentală) și Înțelepciune o face EXPERIENȚA directă a realității despre care vorbește cartea.

Cărțile Maestrului Interior sunt cărți scrise de maeștri ai EXPERIENȚEI, menite să susțină și să completeze procesele interioare de transformare ale exploratorilor conștiinței. Saltul de la A CITI o carte la A O EXPERIMENTA este unul cuantic.

Călătoria Inimii face acest salt. Cărți importante pentru voi, cărți-oglindă, cărți-trepte, cărți-busolă devin acum accesibile din perspectiva EXPERIENȚEI. Devin CĂRȚI-EXPERIENȚĂ.

CĂRȚILE-EXPERIENȚĂ sunt cărţile celor care

  • Sunt într-o călătorie interioară de explorare, vindecare și cunoaștere, dincolo de barierele conceptuale ale minții.
  • Simt că dincolo de ”a ști” mai există ceva: experimentarea directă a diferitelor niveluri ale propriei Ființe
  • Percep dincolo de întrebarea ”cine sunt?”, dimensiunea mai vastă a lui ”ce sunt?”
  • Simt că ei înșiși sunt aceia care trebuie să-și asume procesul de transformare interioară și doresc să devină creatorii conștienți ai propriei realități.
  • Doresc să meargă dincolo de rolurile prin care îşi trăiesc viaţa pentru a TRĂI cu adevărat, liberi de orice condiționare interioară şi identificare.
  • vor să se vindece prin cunoaşterea directă a Adevărului despre sine și prin EXPERIENȚA celor mai adânci paliere ale propriei Ființe
  • încep să înțeleagă faptul că realitatea ”exterioară” pe care o experimentează în dimensiunea liniară nu este altceva decât reflexia lumii interioare, iar cunoașterea acesteia din urmă este pasul fundamental către Maestrul Interior.

Călătoriile de conștiință cu ajutorul Cărților Maestrului Interior deschid larg porțile experienței interioare, căci fiecare carte are propriile sale direcții și paliere de investigație. Toate vor fi însă Călătorii ale Inimii, vor folosi instrumentele clasice de expansiune a Conștiinței, Respirația Conștientă și starea de Prezență, dar și dansul, muzica, pictura, povestea și poezia…

Primele patru cărţi ale Maestrului Interior cu care vom porni în această călătorie interioară de explorare, vindecare şi cunoaştere ne pun la îndemână instrumente de lucru diferite, dar fiecare în parte porneşte de la acelaşi adevăr: putem trăi cu adevărat starea de Prezenţă şi ne putem bucura de integralitatea fiinţei noastre doar atunci când ne vindecăm de trecut, când încetăm să mai fim prizonierii propriilor poveşti, când renunţăm, conştient, la rolurile şi aspectele care ne fac să repetăm la infinit tipare de existenţă. Abia atunci când orice urmă de alterare a nivelului nostru fizic, energetic, emoţional si psihic va fi înlăturată, fiinţa noastră va cunoaşte stare de întregire şi va trăi mereu şi mereu experienţa lui Aici şi Acum.

Cărţile – experienţă cu care vom porni Călătoria sunt:

1. Trupul meu, pământul meu – Ruby Gibson

Postulând unitatea dintre Spirit şi Materie, Ruby Gibson ne face să ne întoarcem la propriul corp şi să-i redescoperim uriaşul potenţial în procesul vindecării. Pământul din care suntem făcuţi ascunde în adâncurile lui toate acele experienţe ale încarnării pe care le-am trăit inconştient şi pe care nu le-am integrat, transformându-le în boală, dependenţă ori tipare repetitive. Toată această încărcătură  transgeneraţională aşteaptă să fie scoasă la lumina conştienţei şi eliberată.

Tehnica pe care ne-o pune la dispoziţie Ruby Gibson este arheologia somatică, iar ea presupune tehnici de respiraţie, mişcare şi aromaterapie.

2. Am nevoie de iubirea ta – Katie Byron

„Nu problema provoacă suferinţă, ci gândurile noastre legate de problemă”, spune Byron Katie, iar acest lucru este valabil inclusiv atunci când vine vorba despre iubire. Trăind în identificare şi actualizând nenumărate roluri, ideea noastră despre iubire este, de cele mai multe ori, dictată de ego. Aşteptăm mereu dovezi de iubire de la ceilalţi, iar fericirea noastră depinde de aceste dovezi.

Aplicând instrumentul de lucru propus de Byron Katie- numit Lucrarea – deprindem procesul de interogare a propriilor gânduri şi convingeri, ajungând în cele din urmă să înţelegem că iubirea, respectul şi compasiunea, pe care le căutăm în exterior, sunt mereu prezente în noi înşine. Iar această revelaţie va aduce cu sine reconsiderarea relaţiei, nu doar cu sine, ci şi cu ceilalţi, aşezând-o pe alte temeiuri decât cel ale dependenţei.

3. Suflet nemărginit – Byron Brown

Viaţa fiecăruia dintre noi este în mod dramatic influenţată de judecătorul interior ( de cele mai multe ori fără ca măcar să fim conştienţi de existenţa lui). Această instanţă interioară creează standardele după care trăim, trasează tiparele după care ne raportăm la viaţă, ne impune opiniile, judecăţile şi credinţele lui, devine, de foarte timpuriu, identificarea noastră cea mai dură.

Calea dezidentificării de propriul judecător interior propusă de Byron Brown este pe cât de simplă, pe atât de eficientă, secretul ei principal constând în conştientizarea proceselor interioare şi revenirea în momentul prezent, pentru a evita recăderile succesive în bucla identificărilor. Partea practică a acestei cărţi este necesară oricărei persoane care vrea să recupereze atributul pierdut al sufletului: nemărginirea.

4. Mandala fiinţei – Richard Moss

Orice mandală are un centru, iar centrul Mandalei Fiinţei este momentul Acum. A fi în momentul Acum, spune Richard Moss, înseamnă să fim într-o relaţie conştientă directă cu sentimentele şi gândirea noastră, iar nu victima acestora. Orice deviere de la centru, orice părăsire a lui Acum, în direcţia trecutului, a viitorului, a judecăţilor despre noi înşine ori a judecăţilor despre ceilalţi ne aruncă în identificare şi separare.

Mandala Fiinţei pe care ne-o pune la îndemână Richard Moss este un instrument de lucru menit să ne ajute să ne câştigăm şi să ne păstrăm cel mai înalt nivel energetic pe care îl poate atinge o fiinţă umană. „Vitalitatea radicală” cum o numeşte Moss, este acea formă de a trăi în plină autenticitate, debordând de energie şi bucurie.

 

 

 

 

În centrul acestor călătorii se vor afla Raluca Ardelean și Laura Ungureanu, două exploratoare ale conștiinței din familia Călătoriei Inimii.

Mai multe detalii despre date și înscrieri, pe www.transpersonal.ro.


Descarcă acest articol ca PDF.

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net