Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 28 februarie 2014 Articole, Eveniment, Slideshow | 5 comentarii

Elena Francisc-Țurcanu: 10 ani de CreațieUn moment de reverie. Primăvara din mijlocul iernii. Renașterea. A simți, a asculta, a fi. Nimic nu se sfârșește vreodată, fiecare clipă este un nou început. Unul dintre numele Divinului este Surpriză! Aniversarea unei întrupări: 44. Călăuzele Conștiinței. Respiră-respiră-respiră! Vindecarea prin expansiune. A crea conștient, împreună. E timpul pentru o Călătorie a Inimii.

AmmaRa

Elena Francisc-Țurcanu

Sporovăiala vrăbiuțelor aflate în bradul din fața casei, sforăiturile pe diferite voci ale membrilor familiei noastre patrupede care, după lunga plimbare prin pădure,  zăceau alături de mine pe terasă și, mai ales, mângâierea caldă a unui soare ce aducea, mai degrabă, a primăvară decât a mijloc de lună ianuarie, m-au transpus într-o stare de conștiință extinsă în care am simțit cum tot ce am trăit până în acel moment, cum energiile diferitelor momente, contexte și relații au condus toate către a crea fecunda ocazie de a iniția această creație conștientă colectivă – Festivalul Călătoria Inimii. Am auzit, în acele câteva momente, care au condensat în ele mii de vieți, îndemnul soarelui de a asculta freamătul pregătitor al renașterii deja întâmplându-se chiar atunci, sub mine, în adâncurile mamei pământ. Am ascultat, cu atenție, și am putut simți cum această creație, la care te invită acum prin mine, vocea sufletului tău, a fost deja adusă întru manifestare cu mult înaintea nașterii asociației noastre (Asociația de Terapii Transpersonale).  Asociația, împreună cu sora ei, Editura Elena Francisc, doar a așteptat, cuminte și răbdătoare, să împlinească 10 ani de existență în această dimensiune pentru ca ea să poate începe a naște, la rândul ei, creații colective precum aceasta – Festivalul Călătoria Inimii. Cu siguranță ai trăit o stare de conștiință extinsă și poți înțelege cât de greu, aproape imposibil uneori, este să descrii în limbaj liniar acea trăire. Dar am să încerc, invitându-te însă acum,  să închizi ochii și să te conectezi cu respirația în mod conștient. Să-ți dai voie s-o simți cum curge în tine, această respirație profundă și caldă. Și, cu ajutorul ei, să te asculți pe dinăuntru. Să-ți dai voie, decât să înțelegi, mai degrabă să simți vibrația energetică a acestei creații. Decât să încerci să o înțelegi, te invit să-ți dai voie să o simți în inima ta.

Am continuat a asculta, cu o atenție rafinată cu fiecare respirație conștientă, în acea zi neașteptat de caldă din mijloc de ianuarie, șoaptele inimii mamei pământ.  Îmi șoptea despre începuturi. Începuturi care, percepeam în acele clipe, au nevoie și ele de o lungă pregătire. Și am înțeles că, deși această creație colectivă începea, la modul concret abia atunci, de fapt, ea își avea rădăcinile înfipte adânc în străvechi începuturi. În timp ce dimensiunea mea macro se conecta cu începuturi ancestrale, mintea mi-a fugit, pentru câteva clipe, la ceva ce părea a fi un final într-o relație cu cineva drag mie din echipa editurii. Și din nou, ascultând, am înțeles cum sporii unui nou început pot fi descoperiți în orice sfârșit. Am putut simți întreaga gamă de noi posibilități înmagazinată deja în ceea ce mintea putea percepe a fi un final, un sfârșit. Și, da, mi-am dat seama că, împreună cu ființa energetică a Asociației și a Editurii și eu însămi mă simțeam pregătită pentru un nou început, neștiind cum se vor desfășura lucrurile cu această creație colectivă, care era în formă incipientă în acele momente, dar încrezătoare în viziunea mea.

Continuam să respir și să simt energia pământului sub mine și razele calde ale soarelui învăluindu-mă. Mă lăsam tot mai adânc în acea stare care permitea acum să conștientizez că, într-un fel, aceste începuturi sunt porți către surpriză. Mi-am adus aminte de ce ne-a spus Brother David: un alt nume pentru Dumnezeu este Surpriza! Dacă aceste noi începuturi erau chiar acele porți care se deschideau tot mai larg pentru a-mi permite să pășesc, acum la 44 de ani, cât mai aproape de Dumnezeu? Ascultam strigarea acestor noi orizonturi care se cereau a fi văzute.

ef in desert

Ascultam și-mi dădeam voie să simt firele energetice care mă uneau cu voi toți cei ce veți alege a da curs invitație Inimii voastre de a participa la această creație colectivă. Simțeam, de asemenea, firele energetice care mă uneau pe mine și pe Horia cu dorințele fiecăruia dintre cei care ne vor fi alături formând o comuniune de călăuze deschise a vă însoți. Simțeam dorințele acestora cum se aflau, parcă, în inima creativității colective, și cum se întâlneau acum într-un vas alchimic, într-un loc al genezei în care din tăcere se năștea fiecare cuvânt, din invizibil se năștea fiecare formă.  Iar acum, din fiecare respirație conștientă a ta, se va naște filtrul prin care vei primi toate acestea. Respiră! Respiră! Respiră! Soarele continua să îmbete vrăbiuțele, aruncându-le în bradul chipeș din fața casei, și să ne țină aruncați în brațele mamei pământ pe mine și pe cei trei câini plus două pisici: Crișan, Shanti, Tzo, Hara și Wicky. Continuă să respiri profund și rămâi cu ochii închiși, îmi șoptea o voce lăuntrică. Coboară-te și mai adânc în tine. Simte momentul prezent pe care ți-l oferi chiar acum, cu fiecare respirație. Simte dorința creatoare care nu este nimic altceva decât îndemnul inimii către schimbare. De obicei, în mijloc de iarnă e greu de imaginat primăvara…dar nu și în acea zi caldă de 10 ianuarie când calitatea absolută a acestui sezon străvechi, iarna, îmi permitea să simt miracolul, în pregătire, al renașterii pe care fiecare primăvară îl aduce și îmi dădea voie să simt miracolul renașterii pe care Asociația și Editura noastră îl germina pentru tine, prieten drag al Călătoriei Inimii noastre. Puteam percepe gălăgia vrăbiuțelor precum o simfonie a noilor și ireversibilelor începuturi. Noi începuturi și, totuși, nimic nou. Precum mama natură își ia timpul de care are nevoie pentru a pregăti orice schimbare, ne grăbindu-se, înțelegeam abia atunci de ce Editurii noastre i-a luat 10 ani până să publice o creație născută din inima inimii ei. În curând vei putea simți chiar tu vibrația transformatoare a acestei creații despre care scriu acum.

Înțelegeam abia atunci de ce Asociației noastre i-a luat 10 ani până să creeze un asemenea Festival la care te îndeamnă acum inima ta.  De fapt, în tot acest timp, creația colectiva a continuat a crește în diferite alte forme, sub aripa Călătoriei Inimii, iar schimbarea inevitabilă a Editurii a rămas cumva fidelă ei însăși respectându-și propriul ritm. Abia acum puteam înțelege mărețul vis al inimii Editurii noastre. Acela de a oferii creații născute din experiențe ale stărilor de conștiință extinsă, din trăirile conștiente, colective. Și abia acum puteam înțelege mărețul vis al inimii Asociației noastre. Acela de a oferii spații largi  în care să putem experimenta, împreună, în număr mare, stări de conștiință extinsă. Și, astfel, să putem grăbi procesul de vindecare, de transformare și de întregire la care ne invită pe toți energia timpurilor pe care le trăim acum. Dar această creație colectivă aduce cu sine responsabilitatea fiecăruia implicat de a alege schimbarea. Iar schimbarea este dificilă de cele mai multe ori. Optăm, mai degrabă, a continua cu comportamente și credințe vechi în loc de a ne asuma riscul unei schimbări. A face, a crede și, mai ales, a fi altfel decât până acum, poate fi chiar periculos! Respiră-ne, continuau a-mi șopti mama pământ și tatăl cer unite fiind în mine, în timp ce soarele cald își învăluia razele-i calde în jurul trupului meu scufundat în acea stare de conștiință extinsă care-mi oferea înțelesuri și revelații.

elena in desertul alb

  Puteam deschide ochii în orice clipă dar mă temeam să rup magia acelei stări care-mi permitea acum să mă simt, din nou, în fața unui prag important pe care poate l-am intuit dar nu l-am anticipat a fi in felul acesta. Soarele parcă îmi permitea să simt cum e căldura din inima iernii care, în adâncuri, dincolo de suprafața pe care ne trăim viețile, schimbări colosale se petrec.  Precum în versurile cântecului: ”…just remember, in the winter, far beneath the bitter snows, lies the seed that with the Sun’s light, in the spring becomes… the Rose”. Noi începuturi dincolo de aceste praguri. Le trec? Ce-mi strigă orizonturile? Doar să le văd. Atât. Le pot vedea oare așa cum ele sunt? „Renunță la a mai vrea ca lucrurile să fie într-un anumit fel! Ele întotdeauna se întâmplă de 400 de ori mai…tare decât își poate imagina mintea ta.” La Grande Madre, gracias că-mi aduci aminte. Da, puteam acum înțelege tendința mea de a negocia provocările, cele mai multe doar închipuite, la fiecare prag important din trecut. Vedeam cum vastitatea potențialelor se deschidea odată cu alegerea de a avea încredere. Simțeam angajamentul plin de pasiune al inimii în fața acestui nou prag pe care-l aveam în față. O schimbare, conștientă, în direcția Editurii care împlinește 10 ani. O schimbare conștientă în direcția Asociației care, la rândul ei, împlinește 10 ani. Aducerea întru manifestare a trăirilor din numeroasele stări de conștiință extinsă într-o creație colectivă. Și, în ciuda alegerii de a avea încredere în această schimbare, un complex de emoții m-au năpădit atunci: îndoială, frică, confuzie…chiar și puțină tristețe. Respiră adânc, aud strigându-se dinlăuntrul meu, și ai încredere! Alege să treci conștientă acest prag. Încredere. Încredere. Încredere. Încredere în orice va veni știind că totul este deja prezent. Cum ar fi să aleg ca de acum înainte fiecare prag pe care-l voi avea de trecut să-l primesc ca pe o invitație pe care viața mi-o oferă și nicicum ca pe o amenințare, ca pe o provocare. O invitație și o promisiune de a continua Călătoria Inimii mele în încredere, creativitate, compasiune, bucurie, conștiență. Fiecare schimbare mi-a transformat viața, într-un fel sau altul. De când schimbările sunt însă alegeri conștiente întreaga realitate a luat forma unei creații conștiente! Pentru mine a fost un mare privilegiu să fiu moașă la schimbările, transformările tuturor celor care au ales să contribuie la această creație conștientă: Teodora Muth, Mariana Toader, Bogdan Grigoraș, Raluca Ardelean, Cristina Srour, Dana Iordache, Laura Ungureanu, Alina Hera și toți ceilalți care vor face parte din echipa Festivalului Călătoria Inimii. Și o mare onoare să pot avea alături de mine, în propriul meu proces de transformare, în ultimii 10 ani, oameni precum Stan și Christina Grof, Richard Moss, John Welwood, Brother David Stendl-Rast, Monique Tiberghien, Rainer Pervoltz, cărora, din inimă, le mulțumesc pentru tot ce am învățat de la ei și împreună cu ei. Iar lui Mark Seelig și marilor spiritelor sacre care ne-au adus împreună, profundă recunoștință pentru toate experiențele noastre si, mai ales pentru că a spus un mare și entuziast DA acestei creații colective. Nu rata acest concert extraordinar pe care ni-l pregătește, cu flautul său fermecat, Vrăjitorul Mark. Iar ție, dragă prieten al Călătoriei Inimii, îți mulțumesc pentru drumul parcurs împreună până la nașterea acestui Festival la care m-aș bucura să alegi a veni și gusta energia comuniunii de inimi pe care o vom crea. Și ție cititor al Editurii noastre, îți mulțumesc pentru încrederea pe care investit-o în toți acești ani. Cartea aniversară pe care în curând o vei simți în mâinile tale este încrederea mea, pe care, la rândul meu, ți-o ofer.

hheader elena

Fie ca acest Festival al Călătoriei Inimilor noastre să ne aducă mai aproape de umanitatea noastră. Fie ca această carte aniversară să te conducă acasă…acolo unde îți este inima…în centrul ființei tale. Pentru mine asta înseamnă adevărata spiritualitate: arta de a mă întoarce acasă. Fie ca această creație colectivă, Festivalul Călătoria Inimii,  să se alăture cărții despre viața ta pe care deja o porți în inimă. Fie ca această creație colectivă să-ți aducă mereu aminte de sublima ta sensibilitate și creativitate. Fie ca această creație colectivă să-ți deschidă ochiul viziunii care poate să vadă ceea ce mintea ta, de cele mai multe ori, nu poate vedea. Fie ca această creație colectivă să-ți arate că viziunile tale sunt precum mesagerii unor vieți netrăite care îți cer atenție și acțiune, invitându-te a explora acolo unde încă o poți face. Fie ca această creație colectivă să te motiveze să scoți la suprafață comorile tale pe care să ai curajul a le împărtășii cu cei asemenea ție aflați în Aventura Călătoriei Inimii noastre. În inima Călătoriei Inimii am descoperit locul în care frumusețea spiritului uman se trezește la viață. Profundă recunoștință tuturor celor care mi-au dezvăluit această frumusețe. Iar ție, Berbec Țurcan nebun, în formă de om cu numele de Horia, și-n formă de Zeu cu numele de Agnis, pentru tot ce am creat împreună, îți mulțumesc și te iubesc.  Elena Francisc-Țurcanu (AmmaRa)    


Descarcă acest articol ca PDF.

5 comentarii

 1. Minunat!Esti Minunata!Sunteti Minunati!Va multumesc din suflet ca m-ati ajutat sa vad ca la randul meu ,sunt Minunata,ca orice Minune este o creatie constienta venita din centrul Fiintei,din Inima,bazata pe Incredere!
  „La multi ani!”Calatoria Inimii.

 2. La Mulţi Ani! Călătoria Inimii. Mulţumesc.

 3. Iubirea misca si cele mai impietrite inimi dar cum inima este iubire va multumesc ca impartasiti cu noi IUBIREA .
  Va iubim AmmaRa si Agnis !
  La multi ani Calatoria Inimii !

 4. Iubirea misca si cele mai impietrite inimi dar cum inima este iubire va multumesc ca impartasiti cu noi IUBIREA .
  Va iubim AmmaRa si Agnis !
  La multi ani Calatoria Inimii !

 5. Iubirea misca si cele mai impietrite inimi dar cum inima este iubire va multumesc ca impartasiti cu noi IUBIREA .
  Va iubim AmmaRa si Agnis !
  La multi ani Calatoria Inimii !

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net