Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 21 aprilie 2015 Articole, Eveniment | Niciun comentariu

Tabăra de Vară Călătoria Inimii 2015Tradiția explorărilor interioare în decorul splendid de deasupra Sarmizegetusei continuă: Arta Respirației Conștiente, ShamaniA, Prezența ACUM și workshop-ul Dream Body Work cu Rainer Perwoltz, Tabăra Briza pentru copii și părinți. Plonjează în adâncurile Ființei pentru auto-vindecare și auto-cunoaștere. Maestrul Interior așteaptă în fiecare din noi.

heft luncani panorama

Horia & Elena Francisc Turcanu, alias Agnis & Ammara, vă invită la o nouă și mare serie de explorări ale conștiinței, desfășurate sus, deasupra Sarmizegetusei, în Platoul sacru al Luncanilor, pe Dealul Zmeului. Puritatea acestor locuri, energia și experiența Călătoriei Inimii care este, aici, acasă la ea, crează un spațiu extraordinar pentru explorarea de Conștiință. Vom plonja în adâncuri, ne vom deschide inima, vom trăi Revelația și vom explora împreună felul în care o aducem în viața de fiecare zi. Vom crea împreună, din nou, una dintre acele ”alveole” temporale pe care nu le vom uita niciodată și care au un potențial transformator uriaș.

Tradiția

În verile fierbinți, exploratorii conștiinței își mută explorările sus, în Podișul Luncanilor, acolo unde se află teritoriul Călătoriei Inimii, la peste 1000 de metri altitudine, pe Dealul Zmeului, între pădurile de mesteacăn. Cele mai puternice călătorii de expansiune a conștiinței au loc aici, în aer liber, an de an. Energia locului, aflat între cetățile dacice de la Costești și Blidaru, amplifică procesele de expansiune a Conștiinței și profunzimea experiențelor. Natura neatinsă – căci teritoriul nostru se află în interiorul Parcului Natural Piatra Roșie – Cioclovina, devine mediul perfect pentru cele mai avansate explorări desfășurate sub semnul Căii Maestrului Interior și al Călătoriei Inimii. Nimeni nu a fost vreodată aici și să nu fi trăit o experiență de expansiune a conștiinței profund transformatoare. În aceste vremuri profund tulburate de procese interioare dificile, Călătoria Inimii crează din nou o alveolă de realitate a păcii și înțelepciunii interioare, destinată acelora dintre voi care simt că trăirea directă a Adevărului despre Sine îi va elibera.

Acesta este Dealul Zmeului, locul în care s-au petrecut unele dintre cele mai extraordinare călătorii de Conștiință sub semnul Maestrului Interior. Aici se adună în fiecare vară, aceia care au încredere în propria putere de a desluși meandrele Ființei, care simt că au citit destul în această viață și că a sosit timpul să trăiască propria experiență spirituală, care au căutat o mie de vieți Adevărul și au înțeles, în cele din urmă, că singurul loc în care acesta poate fi găsit, este propria Conștiință.

Acesta este Dealul Zmeului, locul în care s-au petrecut unele dintre cele mai extraordinare călătorii de Conștiință sub semnul Maestrului Interior. Aici se adună în fiecare vară, aceia care au încredere în propria putere de a desluși meandrele Ființei, care simt că au citit destul în această viață și că a sosit timpul să trăiască propria experiență spirituală, care au căutat o mie de vieți Adevărul și au înțeles, în cele din urmă, că singurul loc în care acesta poate fi găsit, este propria Conștiință.

Invitația

Horia & Elena Francisc-Țurcanu, fondatorii Călătoriei Inimii și ai Școlii Maestrului Interior, vă invită să plonjați în profunzimea propriei voastre Ființe, acolo unde Maestrul Interior așteaptă să fie trăit. Cele mai prețioase stări pe care le poate trăi o ființă umană încarnată, nu vi le poate oferi nimeni, decât voi înșivă. Adevărata cunoaștere, adevărata vindecare și cele mai înalte trăiri spirituale sunt în puterile voastre. Vă punem la dispoziție întreaga noastră experiență de lucru că stările extinse ale Conștiinței și un mediu de lucru excepțional. Cele mai avansate abordări ale Căii Maestrului Interior crează un spațiu de explorare de o forță uriașă, amplificată încă și mai mult de energia sacră și de puritatea locului în care vom lucra. Vă promitem o trăire cu un enorm potențial tranformator și o experiență pe care n-o veți uita niciodată.

Am construit acest spațiu pentru lucrul cu Conștiința pe locul unui templu ancestral. Noi îl numim ”Tâmpla”. Locul în care OM visează lumea, iar aceasta se ”în-tâmplă”. Mulți dintre voi îi vor recunoaște energia atunci când îl vor simți. Este spațiul în care se petrec explorările noastre se vară și în care, noi și voi, aceia care rezonați cu energia Maestrului Interior, lucrăm cu cele mai adânci conținuturi ale Conștiinței.

Am construit acest spațiu pentru lucrul cu Conștiința pe locul unui templu ancestral. Noi îl numim ”Tâmpla”. Locul în care OM visează lumea, iar aceasta se ”în-tâmplă”. Mulți dintre voi îi vor recunoaște energia atunci când îl vor simți. Este spațiul în care se petrec explorările noastre de vară și în care, noi și voi, aceia care rezonați cu energia Maestrului Interior, lucrăm cu cele mai adânci conținuturi ale Conștiinței.

Călătoriile

ShamaniA – Cele patru temeiuri ale Firii

Este o călătorie de explorare a marilor arhetipuri care alcătuiesc harta interioară a ființei, forjată în interiorul experienței Călătoriei Inimii și adusă la gradul de artă de către Elena Francisc- Țurcanu alias AmmaRa. Este o explorare care repoziționează străvechea cunoaștere shamanică în contextul Noii Conștiințe și a paradigmei sferice asupra Ființei.

AmmaRa.

AmmaRa.

Este o direcție care reunifică acea cunoaștere ancestrală, imemorială, care a însoțit întreaga istorie a umanității și o duce pe un nou palier de Conștiență. Este o călătorie în care se îmbină atribute de cunoaștere, de lucru terapeutic cu cele mai profunde conținuturi ale Conștiinței și o repoziționare a propriei identități într-un context cosmic. (mai multe despre ShamaniA)

AmmaRa și exploratorii Conștiinței la ShamaniA, în puținele momente când Călătoria are loc în interior. În rest suntem afară, în pădure, în natură. Bucuria este unul dintre atributele Maestrului interior.

AmmaRa și exploratorii Conștiinței la ShamaniA, în puținele momente când Călătoria are loc în interior. În rest suntem afară, în pădure, în natură. Bucuria este unul dintre atributele Maestrului interior.

Arta Respirației Conștiente

Dacă nivelurile bazice ale Respirației Inimii tind să alinieze diferitele dimensiuni ale Ființei într-un continuum armonic, cu efecte benefice pentru corp, minte și spirit, Arta Respirației Conștiente reprezintă nivelul avansat de lucru cu Respirația Conștientă. La acest nivel respirația devine un instrument de explorare a teritoriilor adânci ale inconștientului personal, colectiv și arhetipal, de aducere în Conștiență a conținuturilor trans-generaționale și karmice care, de cele mai multe ori ne conduc viața din umbră. În esență, Arta Respirației Conștiente este o aplicație avansată a Căii Maestrului Interior în care exersăm capacitatea de a naviga în orice spațiu al vastului ocean al Conștiinței și de a lucra cu diferitele energii și conținuturi.

Agnis: ”Nu există spațiu al Conștiinței care să nu fie accesibil OMului, căci acesta reflexia Divinului în densitatea materiei. Suntem aici, pe această planetă superbă, nu pentru că am fost condamnați, ci pentru că am avut încredere în noi înșine și pentru că am ales să  regăsim Conștiența Divinului în noi înșine, aici, în mijlocul densității.”

Agnis: ”Nu există spațiu al Conștiinței care să nu fie accesibil OMului, căci acesta reflexia Divinului în densitatea materiei. Suntem aici, pe această planetă superbă, nu pentru că am fost condamnați, ci pentru că am avut încredere în noi înșine și pentru că am ales să regăsim Conștiența Divinului în noi înșine, aici, în mijlocul densității. Am știut că o putem face, și o facem. Împreună. Asta schimbă totul. ”

Horia Francisc- Țurcanu vă invită la o Călătorie a Inimii care creează un mediu excepțional de lucru terapeutic pe toate nivelurile ființei, mental, emoțional, energetic și fizic, ca și pe nivelurile cele mai rafinate ale experienței spirituale. Arta de a naviga liber în oceanul conștiinței, de a accesa orice palier de experiență sau informație, utilizând exclusiv mijloacele Respirației Conștiente și ale Stării de Prezență, face din ARC vârful Călătoriei Inimii și aduce în spațiul călătoriilor regulare experiențe accesibile în general doar studenților Școlii Maestrului Interior. (mai multe despre ARC)

Focul cel mare, înaintea unei ceremonii de seară. Finalurile zilei se petrec pe Colina Lunii, un loc de împărtășire, de cântec și de frumusețe sub cerurile    adânci de deasupra Sarmizegetusei.

Focul cel mare, înaintea unei ceremonii de seară. Finalurile zilei se petrec pe Colina Lunii, un loc de împărtășire, de cântec și de frumusețe sub cerurile adânci de deasupra Sarmizegetusei.

Dream Body Work

rainer perwoltzRainer Perwoltz și Elena AmmaRa vă propun o călătorie excepțională, către trăirea spațiilor interioare în care se manifestă înțelepciunea și cunoașterea profundă a Visătorului, un alt nume pentru Maestrul Interior. Corpul de Vis devenit celebru prin scrierile lui Castaneda, nu este o teorie, ci o experiență accesibilă oricui alege să o trăiască. Dincolo de mintea consensuală ce crează realitatea orizontală, se află sursa acesteia, un spațiu ce pare aparține visării, dar care este izvorul oricărei experiențe fizice. Dream Body Work este o călătorie despre visarea conștientă care oferă acces la cele mai profunde niveluri ale Conștiinței și oferă mijloacele de a folosi cunoașterea profundă ce izvorăște din aceasta, pentru a găsi răspunsuri la întrebările vieții de fiecare zi.

Rainer Perwoltz (Germania), invitatul special al Călătoriei Inimii la Tabăra de Vară,  este psiholog si psihoterapeut cu practica privata in Wittnau-Freibug, specializat in Gestalt si Psihoterapie Corporala. Este co-fondatorul Scolii Superioare de Psihologie si Psihoterapie Transpersonala si a Institutului de Studii in Psihologie Transcendenta din Freiburg. (mai multe despre Dream Body Work & Rainer Perwoltz)

Prezența ACUM

Starea de Prezență și capacitatea de a rămâne în ACUM nu este numai punctul de plecare în orice explorare de Conștiință extinsă, ci un instrument neprețuit în viața de fiecare zi. Este baza transparenței în fața diferitelor stări emoționale, a stresului, a tendințelor compulsive ale minții liniare, instrumentul fundamental pentru lucrul cu diferitele conținuturi adânci provenite din dimensiunile transpersonale și transgeneraționale ale Ființei. Această Călătorie, oferită de Horia Francisc- Țurcanu are menirea de a pune la îndemâna oricui aceste instrumente fundamentale de auto-cunoaștere și auto-vindecare, și se constituie într-un pas enorm către cultivarea unei stări permanente de Conștiență. Este Călătoria bazică a Școlii Maestrului Interior, ce deschide porțile explorării personale pentru toți aceia care simt că sunt pregătiți să-și asume, singuri, responsabilitatea transformării interioare  și a propriei vieți. (mai multe despre Prezența ACUM)

Finalurile zilei pe Colina Lunii. A trăi împreună experiența marii conștiențe crează legături profunde între oameni. Nu pare că au  trecut doar câteva zile, ci vieți întregi. Redescoperim străvechi legături între noi, emoții profunde ies la suprafață, au loc recunoașteri și reîntâlniri la nivelul sufletului. la marile focuri de sub cer, se cântă și se practică momente de sinceritate eliberatoare.

Finalurile zilei pe Colina Lunii. A trăi împreună experiența marii conștiențe crează legături profunde între oameni. Nu pare că au trecut doar câteva zile, ci vieți întregi. Redescoperim străvechi legături între noi, emoții profunde ies la suprafață, au loc recunoașteri și reîntâlniri la nivelul sufletului. La marile focuri de sub cer, se cântă și se practică momente de sinceritate eliberatoare.

BRIZA de Vară – o tabără pentru copii și părinții lor

BRIZA de Vară înseamnă 4 zile de explorare a naturii, a propriei Ființe, a relațiilor cu ceilalți, 4 zile într-un cadru în care Bucuria, Curiozitatea, Spontaneitatea, Imaginația, Intuiția vor fi atributele fiecărui moment. Copiii vor învăța să se conecteze cu ritmul lor interior și ritmul naturii, să-și exploreze și gestioneze trăirile, emoțiile, gândirea, vor învăța să acceseze resursele creativității și exprimării, ale intuiției și ale încrederii în sine, prin joc, exerciții de centrare, respirație și ascultare conștientă, exerciții de creativitate, desen, jocuri de rol, prin puterea poveștilor, desen, pictură, și drumeții.

BRIZA de Vară este un spațiu in care educația se conjugă cu descoperirea marilor valori interioare, despre care școala nu pomenește nimic: încredere în sine, iubirea, bucuria, intuiția și valoarea originalității. Se cultivă atenția, conștiența, ascultarea, frumusețea relaționării armonioase, creativitatea și cunoașterea de sine. Prin joacă.

BRIZA de Vară este un spațiu in care educația se conjugă cu descoperirea marilor valori interioare, despre care școala nu pomenește nimic: încredere în sine, iubirea, bucuria, intuiția și valoarea originalității. Se cultivă atenția, conștiența, ascultarea, frumusețea relaționării armonioase, creativitatea și cunoașterea de sine. Prin joacă.

În acest răstimp, părinții se vor bucura de propria lor explorare, în direcții fundamentale: practica Prezenței, a atenției și ascultării în relația cu copilul, arta comunicării cu acesta și cu sine, relaționarea conștientă și cultivarea echilibrului și a transparenței față de acesta, administrarea emoțiilor și a stărilor dificile. Briza de Vară va fi și ocazia lucrului în tandem, într-un cadru destinat să adâncească profunzimea relației părinte-copil.

Uneori, mari Maeștri se ascund în trupuri de copil. Iar școala încearcă să-i educe pentru a deveni slujbași mărunți și ascultători. Marile vocații ale acestor suflete sunt îngropate, geniul, iubirea, creativitatea, încrederea devin slăbiciuni, în vreme ce frica, furia, frustrarea izvorâte din competiție devin obișnuință, și odată cu ele, nefericirea. Briza reașează sistemele de valori interioare și repune relația cu sine, cu părinții și cu întreaga Creație în ordinea ei naturală. O ordine a bucuriei și a succesului izvorât din așezarea și cunoașterea interioară.

Uneori, mari Maeștri se ascund în trupuri de copil. Iar școala încearcă să-i educe pentru a deveni slujbași mărunți și ascultători. Marile vocații ale acestor suflete sunt îngropate, geniul, iubirea, creativitatea, încrederea devin slăbiciuni, în vreme ce frica, furia, frustrarea izvorâte din competiție devin obișnuință, și odată cu ele, nefericirea. Briza reașează sistemele de valori interioare și repune relația cu sine, cu părinții și cu întreaga Creație în ordinea ei naturală. O ordine a bucuriei și a succesului izvorât din așezarea și cunoașterea interioară.

O noutate absolută la Briza de Vară: Astrologia Arhetipală, una dintre abordările cheie ale Călătoriei Inimii, va folosi ca instrument de explorare adâncă a adevăratei naturi a copilului.

Astrologia este instrumentul care ne călăuzeşte pentru a ne înţelege copiii ca individualităţi în devenire, cu memoria tuturor experienţelor pe care le-au trăit vreodată şi potenţialurile devenirii pe care şi-au asumat-o acum. Ei nu sunt nicidecum o pagină albă pe care ne putem întipări convingerile, judecăţile şi prejudecăţile pe care noi, la rândul nostru, le-am moştenit sau le-am dobândit. Personalitatea lor este complexă, forma lor de expresie şi manifestare este unică,  nevoile lor emoţionale pot fi atât de diferite de ale noastre.

briza drawing

În loc să încercăm să fim un părinte perfect, încercând să creăm un copil perfect, avem nevoie să recunoaștem şi să susţinem potenţialul copiilor noștri de a fi ei însişi, minunați creatori de realitate.

IMG_0209

Copiii noştri chiar vin pe lume cu „instrucţiuni de folosire”, iar astrologia ne oferă un instrument simbolic inestimabil de descifrare a direcţiilor posibile de evoluţie interioară Împreună. (mai multe despre Briza de Vară – pentru copii și părinți)

Instrumentele

Toate explorările noastre au la bază Practica Respirației Conștiente și a Stării de Prezență. Este o cale rapidă și eficientă de expansiune a Conștienței, constituită din diferite exerciții, meditații statice sau dinamice. Conștiența este tot una cu Percepția. A percepe mai mult din Sine și din întreaga Creație conduce către schimbarea perspectivei asupra propriei identități asumate și astfel se constituie într-un instrument de vindecare și de cunoaștere prin trăire directă a diferitelor niveluri ale propriei Ființe.

capite pe dealul zmeului

Capacitatea de a modifica și menține anumite grade de Conștiență este calea de a explora dincolo de percepția liniară, în adâncimea nivelurilor inconștiente, la nivel biografic, trans-biografic și transgenerațional, de a lucra cu conținuturi corporale, energetice, emoționale și mentale și de a vindeca traume vechi și de a transforma energia vitală sudată în structuri osificate, în energie creativă, nouă.

Deasemeni permite explorarea celor mai rafinate paliere ale Conștiinței, lucrul cu dimensiunile transpersonale și arhetipale ale propriei Ființe. Oricare din Călătoriile Inimii este oportunitatea trăirii Revelației interioare și a dobândirii unei noi clarități asupra propriei vieți.

Miza

Calea Maestrului Interior este o cale a Conștienței, a asumării propriului destin, a propriilor alegeri, a descoperirii adevăratelor potențiale care sunt adormite în fiecare dintre noi. Călătoriile noastre nu sunt ”trip-uri”, ci incursiuni în propria Ființă, care au drept scop dobândirea unor noi perspective asupra propriei Ființe și a vieții noastre, a unei noi clarități și a unor răspunsuri referitoare la noi înșine.

Întreaga noastră experiență umană este un ”workshop” pentru Maestrul Interior. Redobândirea perspectivei Maestrului și trăirea ei directă schimbă complet modul în care ne privim pe noi înșine, în care relaționăm cu ceilalți și cu întreaga existență. Aceasta este miza întregii Școli a Maestrului Interior și a acestei excursiuni de vară pe dealurile mistice ale Platoului Luncanilor. Este o Călătorie pentru acasă, pentru viața de fiecare zi. Fiecare explorator al conștiinței va lua cu el un set de cunoștințe, revelații personale și instrumente de călătorie care îi vor transforma viața.

heft dealul zmeului

Una dntre cele mai revelatoare trăiri ale acestor călătorii de conștiință este aceea că toată puterea, toată mijloacele de a ne schimba viața și pe noi înșine sunt în mâinile noastre și așa a fost dintotdeauna. Nu avem nevoie de nimeni să ne ofere cunoașterea, nici vindecarea, și nici nu este posibil acest lucru. Instrumentele cunoașterii și ale vindecării au fost întotdeauna la îndemâna noastră. Iar acum, în aceste timpuri ale transformării, a venit momentul să ne servim de ele.

Călăuzele

Centrul acestei mari Călătorii de Conștiință care este Tabăra de Vară Călătoria Inimii suntem noi Horia & Elena Francisc – Țurcanu, alias Agnis & AmmaRa. Consacrarea noastră, a tot ceea ce suntem și facem, este aceea de a împărtăși cu voi Conștiența dobândită prin experiență directă, cu convingerea că transformarea interioară și revelația sunt în puterea oricărei ființe umane, iar transformarea fiecăruia schimbă, cu adevărat, lumea în care trăim.

Bogdan Grigoraș, Laura Ungureanu, AstroDENISE, Andrada Toma, Cristina Srour, Maria Lupu

Bogdan Grigoraș, Laura Ungureanu, AstroDENISE, Andrada Toma, Cristina Srour, Maria Lupu

Călăuzele care vă vor însoți în explorările voastre în afară de noi, sunt, fără excepție, oameni care au parcurs toate meandrele experiențiale ale Școlii Maestrului Interior și au o imensă experiență de lucru cu stările de expansiune ale conștiinței. Și, mai mult decât, sunt oameni care au reușit să transforme viziunea interioară și revelația personală în moduri noi de a trăi. O revelație nu e suficientă dacă viața noastră nu se transformă conform acesteia. Iar pentru a trăi conform celor mai înalte viziuni ale noastre e nevoie de curaj. Călăuzele Călătoriei Inimii au avut acest curaj.

Invitatul nostru special este Rainer Perwoltz de această dată, unul dintre cei mai extraordinari psiho-terapeuți transpersonali pe care i-am cunoscut, un om de a cărui prezență, până nu demult, beneficiau numai cei mai avansați studenți ai Școlii. Anvergura sa este una internațională, căci susține workshop-uri în toată lumea. Însă ceea ce-l face prețios în ochii noștri este modul în care încorporează în ceea ce face, cele mai străvechi cu cele mai avansate abordări terapeutice, ca și potrivirea de … paradigmă în care se desfășoară lucrarea sa.

Locul

Dealul Zmeului din Platoul Luncanilor este un loc cu o energie extraordinară, care amplifică și catalizează procesele de Conștiință. Este plasat între cetățile dacice de la Costești și Blidaru, la mică distanță de Poiana Omului, peștera Cioclovina și cetatea Piatra Roșie. Valea Costeștilor și Sarmizegetusa Regia se află dedesubtul acestui platou care rezonează profund cu toți aceia care au o conexiune cu istoria magică și spirituală a acestor locuri. Spațiul în care se desfășoară explorările noastre este unul privat și exclusiv, izolat, înconjurat de păduri de mesteacăn și fag, plin de animale sălbatice și păsări, în care, pur și simplu, timpul are altă măsură.

dealul zmeului

Conexiunea cu pământul, cerul și natura explozivă a acestor locuri, energia puternică și transformatoare, dar și liniștea absolută a acestui teritoriu, constituie un mediu impecabil pentru ceea ce își propune Călătoria Inimii. În plus acest loc, pentru mulți dintre voi, va constitui un fel de poartă Conștiinței, care vă va conecta cu trăiri și emoții străvechi. Nimeni nu ajunge în aceste locuri întâmplător, și, dintotdeauna, acest loc a fost semnificativ pentru aceia care îi aparțin. Istoria acestui loc coboară la originile umanității pe această planetă. Nu locurile aparțin oamenilor, ci oamenii aparțin locurilor. Ce simțiți în corp citind aceste cuvinte?

Ar putea fi chemarea acestei mari experiențe de expansiune a conștiinței, călătoria inimii voastre pe anul 2015?

A&A

Înscrierile la Tabăra de Vară Călătoria Inimii se fac AICI

 

 

 

 

 


Descarcă acest articol ca PDF.

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net