Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Scris de la 27 octombrie 2015 Articole, Mărturii | 2 comentarii

Maria Lupu: Experiență și ÎmpărtășireSimt din ce in ce mai mult în mine aerul proaspăt, rece și dens al toamnei. O respiratie ca un abur fin și pătrunzătoar mă conectează pe din-lăuntru cu senzatii vii și transparente. Îmi terezește dorința de a mă retrage mai mult către mine însămi și mă ajută să-mi duc tot mai mult atenția către interior. Mă conduce într-un fel blând şi intim către conexiunea cu trupul meu, cu pământul meu.

Culorile palide, lumina blîndă și parfumul stins al naturii mă îmbie la un soi de introspecție interioară, mă îndeamnă să arunc o privire asupra a tot ceea ce am trăit și experimentat în ultima vreme, iar experiențele nu au fost deloc puține. Fiecare trăire fiecare conștientizare a avut rolul său important în procesul meu de permanentă transformare și devenire.

poza 1

În acest context de toamna astrală, când însăși pământul și natura coboară în propriul lor timp de trecere la o altă formă de trăire și exprimare, am fost călăuză pentru Seara de Respirație Holotropică din 10 octombrie de la Iași.

Am creat împreuna cu un grup de oameni dragi, o seară magică, o experiență personală și transpersonală simțită și traită în profunzimi adânci ale fiintei. A fost ocazia să conștientizez din nou că fiecare cerc de experiență aduce vindecare personală și colectivă dincolo de capacitatea minții de a înțelege cum se întâmplă acest lucru și că măsura în care îți dai voie să percepi să simți spațiul interior al propriului tău corp este măsura cu care vei putea înțelege sau intui acest proces de transformare.

Pentru a putea contribui la o vindecare macro a ființei, avem cu adevărat nevoie de experiențe trăite împreună, avem nevoie să ne susținem și să ne simțim dincolo de orice rol pe care îl jucăm în această viață, dincolo de orice proiecție, dincolo de orice judecată.

dupa terminarea „calatoriei” mele… AM SIMTIT, ceea ce pana in acea seara DOAR CREDEAM… suntem mai mult decat jobul nostru, mai mult decăt functiile pe care le avem si mai mult decat conturile noastre bancare…” Ciprian F

Avem nevoie să accedem la stările de conștiință extinsă pentru a putea rupe vălul care ne închide într-o realitate săracă și îngustă. O realitate creată cu precădere de pe palierul spațiului mental. Știm bine însă acum, că noi suntem mult mai mult decăt această experiență care se petrece între cele doua aspecte majore ale dimensiunii liniare naștere/moarte fizică. Înțelegem tot mai mult că este cu neputință să mai rămânem ancorați în crezul dogmelor și al ideologiilor, care ne-au ținut mult prea mult timp în identificare și frică. Simțim tot mai mult in interiorul nostru Bucuria de a trăi în libertate, Libertatea Ființe Divine aflate într-o experiență umană.

poza 2

…cheia trairii unor astfel de experiente si simtiri este sa iti dai voie, sa abandonezi mintea pentru cateva momente si sa te concentrezi asupra a ceea ce simti pe toate palierele …totul incepe sa capete din ce in ce mai mult sens ceea ce suntem cu adevarat si felul in care imi creez singur realitatea. E un lucru extraordinar sa simti adevarata Fiinta ce esti.
In respiratia holotropica, eram perfect constient de tot ce se intampla cu mine, mintea mea era pur si simplu spectator la minunatul spectacol energetic… Ce-am inteles din aceasta experienta este cat de mareata este Fiinta noastra interioara si in acelasi timp cat de usor uitam de ea.
Suntem Creatorii propriei noastre realitati, suntem Vindecatorii propriilor noastre trupuri, suntem tot ce avem nevoie”. Victor

Pășim pe o cale în care învățăm că noi înșine ne cream propria noastră realitate. Mintea nu pare să inteleaga în totalitate cum se petrece acest lucru. Îi este aproape imposibil, întrucât realitatea creată conștient izvorăște din perspectiva larga a Ființei Conștiente de ea însăși pe toate nivelele.

Este momentul să mă întreb cu toată sinceritatea, cât sunt de pregătit, cât sunt de hotărât cât sunt de deschis, să mă despart de vechile roluri și atașamente, cât sunt de dornic să abandonez așteptările și validările celorlați pentru a putea cu adevărat să îmi creez propria mea realitate.

poza 3

am plonjat in cele mai adanci si intunecate parti ale mele pe care niciodata nu am putut sa le accept si le-am ascuns din rasputeri din frica de a nu-i pierde pe cei dragi… pentru o clipa am simtit ca exist, ca sunt perfecta asa cum sunt si ca nimic din exterior nu poate sa ma aduca la starea asta”. Bianca

Intuim deja că adevărata putere este în interiorul nostru, că ceilalți nu sunt decat aspectele noastre care ne pot oferi conținere și susținere dar nu pot face și nu pot decide sau acționa în locul nostru. Avem nevoie să cultivam Încrederea în ceea ce am început deja să simtim, iar pentru asta putem alege cercuri de experiență unde întâlnim persoane care trec prin situații similare cu ale noastre. Cercuri care îți oferă un spațiu de experiență, în care poți fi ghidat și susținut în această călătoria către tine însuți, un loc în care poți împărtăși ceea ce şimţi, în care poți fi ascultat și conținut.

exprim recunostinta pentru caldura si sustinerea voastra fara de care nu as fi avut experienta vindecatoare din seara de sambata. Aceasta experienta continua si chiar daca mintea mea nu reuseste sa catalogheze evenimentul, inima mea calda si parca mai mare si corpul meu plin de energie imi amintesc de un anumit moment cand m-am simtit in centrul universului… muzica, imi va aminti de voi, de cercul de experienta si de tot ce am trait”. Diana

Din scurtele împărtășiri de la seara de RH, inserate în acest text, izvorăşte nevoia Fiinţei aflate în experienţă umană de a se reconecta la sursă, la propria-i esenţă. Fiecare cerc de experiență îți aduce întotdeauna o multitudine de înțelesuri. Unele survin în timpul experienței altele însă vor curge în timp. Cu fiecare zi poți conștientiza tot mai mult mecanismele în care funcționezi și cât de incomodă și îngustă a devenit ”cămașa ” veche pe care o îmbraci zi de zi. Acest fapt te va impulsiona să-ți continui drumul transformării tale un drum care te va duce către întâlnirea cu tine însuţi te va călăuzi catre descoperirea propriei tale Măreţii și te va susţine la crearea unei noi Realități.

poza 4

Pentru a deveni însă pe deplin conștient e nevoie de o practică zilnică, prin care să hrănesc continuu ceea ce s-a trezit în interior. Fără o conexiune conștientă cu propriul meu corp nu poț accede la o adevărată transformare, fără o Atenție vie la senzațiile care se nasc și curg prin mine nu poț trăi adevărata stare de Prezență, fără să învăţ a mă Asculta cu adevărat nu voi ști niciodată cum este să acționezi din inimă.

Ruby Gibson. Scrie în cartea sa Trupul meu Pamantul meu “Lucrează la modificarea respiraţiei tale, astfel încât să respiri pe deplin şi conştient, cât mai frecvent posibil, observând când respiraţia ezită să se extindă în corp. Respiraţia este vehiculul conştientizării tale: acolo unde se duce respiraţia, într-acolo se îndreaptă şi conştiinţa ta.”

Să ne reamintim mereu că fiecare experiență personală sau de grup, fiecare conexiune conştientă cu o altă ființă aflată în propriul său proces de transformare contribuie la vindecarea și transformarea conștiinței întregii umanități.

poza 5

Mulțumesc celor care au participat la seara de RH din 10 oct la Iași, pentru Împărtășire, pentru Energia, Deschiderea, Curajul și Încrederea adusă în cerc, ÎMPREUNĂ am trăit o vindecătoare experiență ! Împreună creem o nouă Realitate!

 

Maria

Vă aștep cu Bucurie la următoarele noastre evenimente!

Pentru a fi mereu la curent consultati Calendarul evenimentelor


Descarcă acest articol ca PDF.

2 comentarii

  1. ma intereseaza cursurile dvs.trimiteti cand aveti in bucuresti
    multumesc

  2. si pe mine mă interesează cursurile dumneavoastră. când veniți la brasov???

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Descarcă acest articol ca PDF.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net