Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Ce este Călătoria Inimii ?Esențe

Suntem Conștiință. Și suntem într-o călătorie a descoperirii de Sine. Am traversat o lungă istorie, veche cât cea a Universului. O istorie a separării. O parte din noi, scufundată în densitatea materiei, a căutat-o pe cealaltă. Acea parte ce părea pierdută, îndepărtată, străină am numit-o Dumnezeu. Sau Sinele. De-a lungul multelor noastre vieți, partea densă, încarnată a Ființei noastre a intuit mereu existența celeilalte jumătăți ale sale, a căutat-o cu disperare, uneori a renegat-o și a hulit-o, alteori a implorat-o sa revină în matcă.

De-a lungul istoriei omenești au fost mulți aceia care au reușit, pentru o clipă sau mai mult, să reunească Ființa. Oamenii i-au numit, iluminați sau sfinți, maeștri sau învățători pe aceia care redobândiseră Adevărul. Toți au vorbit despre Lumină, ca fiind adevărata esență a Ființei și toți au afirmat că drumul către reunificare trece prin spațiul sacru al Inimii. Că Inima este semnul a ceea ce este cu adevărat Umanitatea. Astfel, istoria formidabilă, veche de eoni, a Umanității, este o istorie a Conștiinței care se exprimă prin Inimă, spațiul sacru în care cele două jumătăți ale Ființei s-au putut întâlni, acel centru sacru prin care Lumina ființei omenești se unește cu densitatea materiei. Inima așadar este punctul de intersecție între dimensiunea noastră spirituală și cea care experimentează densitatea.

 

Dealul Zmeului din Podișul Luncanilor, deasupra Sarmizegetusei, spațiul  magic în care noi ne-am reconectat cu sursa și care a devenit teritoriul Călătoriei Inimii și al Școlii Maestrului Interior

Dealul Zmeului din Podișul Luncanilor, deasupra Sarmizegetusei, spațiul magic în care noi ne-am reconectat cu sursa și care a devenit teritoriul Călătoriei Inimii și al Școlii Maestrului Interior

Conștiență înseamnă Percepție

Măsura evoluției noastre nu este altceva decât măsura în care percepem adevărata noastră natură. Credem că suntem doar corpurile noastre? Doar energiile noastre? Emoțiile noastre? Credem că suntem sufletul nostru? Toate acestea la un loc? Povestea credințelor noastre despre noi înșine, este o poveste a Inimii. Este o poveste a unei Umanități cosmice, povestea unor ființe spirituale care decid să experimenteze materia pentru a se cunoaște pe sine, pentru a cunoaște procesele Creației, pentru a deschide drumurile unei Noi Conștiințe. Călătoria astrală a Umanității este astfel o Călătorie a Inimii, după cum experiența umană este o Călătorie a Inimii.

Marea transformare a Conștiinței a început deja. După ce l-am căutat pe Dumnezeu pretutindeni în afara noastră, descoperim, în aceste timpuri xtraordinare pe care ni le-am dăruit, că El a fost permanent înlăuntrul nostru. Maeștrii noștri ne-au spus-o de multe ori, Isus, Budha și alții, dar noi am crezut mereu că e o metaforă, am crezut mereu că trebuie să mergem undeva, să facem ceva pentru a-L găsi. Iar acum descoperim că El a fost mereu aici. Ba mai mult decât atât, că El este un nivel al propriei noastre ființe.

Maestrul Interior

Aceste timpuri s-au sfârșit. Descoperim în noi înșine ceea ce am căutat dintotdeauna. Chiar și scufundați în cea mai deplină uitare a adevăratei noastre identități, am fost întotdeauna Creatorii, mai mult sau mai puțin conștienți ai propriei noastre experiențe. Asta schimbă totul. Experiența umană se transformă în urma acestei extraordinare asumări a realității. Omul se redescoperă ca aspect al Divinului, în orice moment, fără a mai nega dimensiunea sa încarnată. Cu alte cuvinte, conștiența divinului se retrezește, aici, acum, în acest corp, în această existență. Maestrul Interior se naște în mijlocul xperienței umane liniare. Consecințele sunt incalculabile în ceea ce privește transformarea acestei lumi. Este un salt de o importanță enormă nu numai pentru Umanitate, dar pentru întreaga Creație. Aventura noastră a făcut posibilă deschiderea unor potențiale ale Conștiinței inimaginabile până acum.

Maestrul Interior este o stare de conștiență. Nu este o idee, ci o experiență. A trăi în conformitate cu această experiență este întotdeauna o alegere. Realitatea își revelează natura miraculoasă în fața Creatorului conștient.

Maestrul Interior este o stare de conștiență. Nu este o idee, ci o experiență. A trăi în conformitate cu această experiență este întotdeauna o alegere. Realitatea își revelează natura miraculoasă în fața Creatorului conștient.

Sunt mulți aceia care simt aceste schimbări în corpul lor, în viața lor, în relațiile lor, în energia lor. Sunt mulți deasemeni care au început să perceapă dimensiunile acestei Noi Conștiințe. Este o Conștiință nouă pentru că nu a mai fost experimentată niciodată până acum, nicăieri, nici măcar în domeniile inefabile ale realității. Spațiul acesta, în care vă aflați acum și pe care l-am numit Călătoria Inimii, este destinat tuturor acelora care știu, pur și simplu, intuitiv, ceva despre această schimbare fundamentală în natura realității. Tuturor acelora care au înțeles că a căuta în exterior este inutil, că totul se află aici, acum, accesibil prin noi înșine, că toate dimensiunile realității nu sunt decât propriile noastre dimensiuni. Tuturor acelora care presimt Maestrul Interior născându-se în propria lor Inimă.

Fiecare dintre noi este un Călător al Inimii și fiecare poartă în interiorul său Poarta către starea de conștiință a Maestrului.

AmmaRa: ” a trăi momente de miracol nu este destul. e nevoie de validare, de încredere, de curaj pentru a face din miracol un fel de a fi”.

AmmaRa: ” a trăi momente de miracol nu este destul. e nevoie de validare, de încredere, de curaj pentru a face din miracol un fel de a fi”.

Maestrul nu este altceva decât ființa umană conștientă, care percepe adâncimea nenumăratelor paliere ale realității și măsura în care acestea se scurg din Sursă, care nu este altceva decât propria Inimă.

Un spațiu al celor care explorează

Este timpul să ne asumăm ceea ce suntem și să avem încredere în Maestrul Interior care se află în fiecare dintre noi. Spațiul acesta este deschis tuturor acelora care simt că Adevărul nu poate fi găsit decât în interior, că nu poate fi decât experimentat pentru a fi cunoscut. Vom vorbi nu despre credință, ci despre încredere în noi înșine și în ceilalți, despre iubire pentru noi înșine și pentru ceilalți, vom vorbi despre experiențele noastre și despre curajul de a fi ceea ce suntem, nu ceea ce ni se spune să fim. Vom vorbi despre noile energii ale umanității și despre puterea ei creatoare de realitate. Vom vorbi despre adevăratele dimensiuni ale propriei noastre conștiințe și despre căile de o experimenta. Călătoria Inimii este o călătorie personală, dar și colectivă, căci inima noastră ne conectează cu marea inimă a Umanității.

Vă aflați deci, aici, într-un spațiu al exploratorilor de conștiință. Un spațiu în care nu este vorba despre teorii, ci despre experiența directă a celor mai rafinate spații ale Conștiinței. Este un spațiu de împărtășire și de susține, de expansiune a conștiinței și de coerență destinat acelora care aleg să experimenteze ei înșiși Adevărul.

Agnis: ” oricine poartă Maestrul înlăuntrul său, dar prea puțini au îndrăzneala de a-L recunoaște și mai puțini încă fac din Maestrul Interior o identitate, căci acest lucru implică a ne ridica în picioare, liberi de orice am crezut că știm despre noi. ”

Agnis: ” oricine poartă Maestrul înlăuntrul său, dar prea puțini au îndrăzneala de a-L recunoaște și mai puțini încă fac din Maestrul Interior o identitate, căci acest lucru implică a ne ridica în picioare, liberi de orice am crezut că știm despre noi. ”

Călătoria Inimii în dimensiunea orizontală

Mai întâi, noi, Horia & Elena Francisc – Țurcanu, am numit Călătoria Inimii propria noastră experiență de expansiune a conștienței și a identității. Am descoperit foarte repede, odată ce ne-am reîntâlnit în această viață, că iubirea între doi oameni are foarte multe niveluri de experiență, și că are darul de a ne transforma identitatea. Deschizându-ne unul față de celălalt, am descoperit ceea ce ne unea, deasupra personalității liniare. O străveche experiență în lucrul cu stările de expansiune ale conștiinței a ieșit la suprafață. Am redescoperit în noi înșine o cunoaștere ancestrală, extrem de experiențială, care a început să-și facă loc în viața noastră. Am redescoperit bazele lucrului cu Respirația Conștientă și practica stării de Prezență, porțile mari ale expansiunii de conștiință. Apoi am descoperit că această cunoaștere prin experiență poate fi împărătășită, în scoperi de explorare interioară și vindecare, cu ceilalți asemenea nouă. Am descoperit că odată ce noi puteam intra în stări extinse de conștiență și de percepție, devenea posibil să conducem grupuri de oameni în aceste stări. Am descoperit unul dintre atributele fundamentale ale Conștiinței: Rezonanța. Puteam lucra deja cu grupuri de oameni care, prin Rezonanță, deveneau ființe colective. Marile adevăruri interioare, clarviziunea, percepția despre profunzimile ființei deveniseră accesibile oricui alegea acest lucru.

Am descoperit deasemeni că natura fundamentală a ceea ce suntem poate fi explorată, cunoscută și transformată cu beneficii uriașe pentru aceia care reușesc să integreze în dimensiunea orizontală ceea ce trăiesc în stările extinse ale conștiinței. Am ales să împărtășim cu ceilalți experiențele noastre și cunoașterea dobândită prin experiență, așa cum am făcut-o de multe ori în lunga noastră experiență umană. Astfel, Călătoria Inimii a devenit numele unei experiențe colective.

 

Elena Francisc - Turcanu (AmmaRa) împreună cu Stianislav & Christina Grof, în timpul uneia dintre vizitele acestora în România, ca oaspeți ai Călătoriei Inimii

Elena Francisc – Turcanu (AmmaRa) împreună cu Stianislav & Christina Grof, în timpul uneia dintre vizitele acestora în România, ca oaspeți ai Călătoriei Inimii

Călătoria Inimii este comunitate de exploratori ai conștiinței care practică artele străvechi ale transformării interioare și ale vindecării prin Conștiență. Instrumentele acestei comunități de exploratori, vindecători și vizionari sunt aceleași care au stat la baza tuturor sistemelor mistice ale lumii, ale oricărei trăiri mistice. Starea de Prezență și modularea Respirației Conștiente  sunt instrumente de navigare în marele ocean al Conștiinței, între dimensiunile acesteia, de la cele personale la cele transgeneraționale, transpersonale și arhetipale.

Ansamblul de cunoștințe și revelații ale marii explorări pe care am numit-o Călătoria Inimii le-am grupat într-o abordare numită Calea Maestrului Interior, menită să-i ghideze și pe alții în propria lor explorare interioară, și să se constituie într-un set de repere în vastele și mișcătoarele teriotorii ale conștiinței extinse. Într-o bună zi ne-am dat seama că tot ceea ce făceam se constituise deja într-un fel de Școală a Ființei, o școală a Conștienței, a transformării și a asumării personale, care deschidea porțile revelației interioare. Experiența noastră devenise accesibilă unui mare număr de oameni, abordările noastre se dovedeau aplicabile oricui alegea acest lucru, iar spectrul de experiență și aplicațiile acestora se dovedeau nenumărate. Așa s-a născut Școala Maestrului Interior, care nu este altceva decât ansamblul abordărilor noastre experiențiale și a corolarelor teoretice ale acestora.

Călătoria Inimii include deci în această dimensiune liniară a existenței, o aripă practică, experiențială, adică toate workshop-urile și călătoriile noastre de expansiune a conștiinței. Toate acestea sunt derulate de o structură organizațională numită Asociația de Terapii TranspersonaleATT este aspectul ”încarnat” al ființei colective numite Călătoria Inimii, care organizează și aduce în îndeplinire viziunile, ideile, și pasiunea acesteia.

Horia Francisc Țurcanu, Christina & Stanislav Grof între două conferințe desfășurate în 2013

Horia Francisc Țurcanu, Christina & Stanislav Grof între două conferințe desfășurate în 2013

O dimensiune importantă a Călătoriei Inimii este editura Cărțile Maestrului Interior – Elena FranciscEste aripa teoretică a Călătoriei Inimii, prin intermediul căreia împărtășim cu exploratorii conștiinței marile cărți ale transformării interioare. Cărțile Maestrului Interior selectează lecturi menite să sprijine procesele interioare ale celor aflați în procese de descoperire de sine, scrise în primul rând de practicieni ai stărilor de expansiune ale conștiinței.

Călătoria Inimii este o ființă sferică, asemenea unei ființe umane. Are o dimensiune fizică, încarnată, un trup, o dimensiune energetică, emoțională, mentală și una spirituală, o viziune și o metafizică a ei. Fiecare dintre aceia care fac parte din Călătoria Inimii sunt un aspect al acesteia, la fel de important și de viu. Asemenea unui om, Călătoria Inimii are un Centru. O inimă. Suntem noi, Horia & Elena, dar nu numai. Pe măsură ce din ce în ce mai mulți asemenea nouă descoperă Maestrul Interior, acest centru se extinde.

Călătoria Inimii înseamnă Călăuzele, aceia care și-au asumat să fie centrul unor călătorii de conștiință, înseamnă toți aceia care au participat vreodată la vreo călătorie de conștiință, toți aceia care au fost atinși de vreuna din Cărțile maestrului Interior, toți aceia care au schimbat ceva în viața lor în urma unei revelații trăite într-o Respirație a Inimii.

Elena Francisc -Țurcanu (AmmaRa) împreună cu Brother david Steindl Rast, Călătoria Inimii 2011

Elena Francisc -Țurcanu (AmmaRa) împreună cu Brother david Steindl Rast, Călătoria Inimii 2011

Călătoria Inimii este despre experiență lăuntrică, despre revelație, și despre integrarea acesteia în viața de fiecare zi. este despre cunoaștere directă și despre vindecare pe toate palierele ființei. Este despre transformarea viziunii asupra sinelui și asupra lumii, despre o nouă paradigmă în care umanul și divinul sunt una. Este despre a trăi conștient nu în deșerturi, în peșteri și în mânăstiri, ci aici, în această lume, printre oameni, lucruri și tehnologii.

Călătoria Inimii reprezintă cumva umanitatea și procesul acesteia de a-și redobândi conștiența.

Recunoașterea

Deasemeni fac parte din Călătoria Inimii aceia care recunosc în interiorul lor acea vibrație, acea rezonanță cu Adevărul lor interior. Sunt aceia care simt că acesta nu poate fi niciodată dictat din afară, nici învățat din cărți. El poate fi doar descoperit prin experiența interioară, validat și adus în viața de fiecare zi. Deasemeni sunt mulți oameni care au avut o conexiune cu acest spațiu de Conștiință în alte timpuri și alte locuri, aceia care recunosc acel ”ceva” inefabil, familiar, apropiat. cei care re-cunosc Calea Maestrului Interior pentru că se află adânc îngropată în ei înșiși prin experiență. Și tot prin experiență o pot dezgropa.

Consacrarea 

O consacrare este răspunsul la întrebarea ”care este scopul, destinația finală, pentru ce trăiesc ceea ce trăiesc? ce doresc în ultimă instanță de la această experiență de viață?”

Pentru noi, cei aflați într-o călătorie conștientă a inimii, consacrarea finală este integrarea aici, acum, în această dimensiune densă, în această viață și în acest moment, a întregii cunoașteri, experiențe și conștiențe a Maestrului Interior. Este, simplu, a trăi conștient. Călătoria Inimii nu este despre o spiritualitate dezcarnată, care exclude aspectele umane ale existenței, ci dimpotrivă, despre integrarea lor. A trăi ”iluminarea” într-o peșteră este ușor atunci când am exersat îndeajuns practicile Respirației Conștiente și ale Prezenței, când am exercițiul navigării în cele mai vaste spații ale conștiinței. Dar a rămâne conștient de toate heft portraitacestea în mijlocul cilizației moderne, al acestei lumi, exact așa cum este ea, ei bine, asta este o artă. A trăi la nivelul de conștiență al Maestrului, a face alegeri în propria viață în acest fel, este o supremă formă de libertate, care nu ar asemănare.

Consacrarea Călătoriei Inimii este aceea de a schimba lumea devenind noi înșine transformarea pe care o așteptăm, asumându-ne Centrul propriei noastre vieți și realități. Este despre a crea conștient realitate, înlăuntrul și înafara noastră.
Horia & Elena

Francisc – Țurcanu


12 comentarii

 1. Buna ziua,
  Va urmaresc activitatea de ceva timp si sincera sa fiu sunt fascinata de povestirile d-voastra.
  Am si eu o intrebare, cum as putea intra in posesia cartii „Ahuyasca”.. unde ar trebui sa o comand?

 2. o gasest la librarie, eu de exemplu am cumparat-o de la Carturesti, daca nu esti din Bucuresti o poti lua de aici: http://www.divin.ro/?53t4l&v7f2k=3798 sau de oriunde vrei tu mai ieftin. O zi minunata!

 3. Buna seara,
  Imi pare nespus de rau ca nu mai veniti in constanta. Nu stiu ce s-a intamplat. Imi puneam mari sperante in aceasta intalnire, in special pt eliberarea sufletului meu. Imi place f mult ceea ce faceti, deoarece va preocupati f mult de suflet. Eu simt ca am sufletul inchis intr-o cusca de aceea au cred f mult in putea vindecatoare a acestui curs, nu mai spus ca visez si eu la o excursie in peru. Sper ca in viata asta sa si reusesc. Numai bine si sa speram ca ne vom intalni candva!

  • georgy, ne vom vedea cand ne vom vedea. ar putea fi si maine. nu fii trista. intalnirea de la constantza e doar amanata. dar poate ca vei veni tu la bucuresti. nu e greu. e un pret mic pentru ceea ce ai putea dobandi: accesul la tine insati. cu drag, h

 4. Asa este Horea!
  toti il cautam pe D-zeu,dar acum stim ca e in noi si pretutindeni !
  pace interioara!

 5. In sfarsit ….gasesc pe cineva care gandeste ca mine….Eu iti multumesc ca ai acceptat prietenia pe facebook si ii multumesc Celui care imi lasa intuitia sa gasesc ce caut….

 6. Pai cine sa vina la Constanta k lumea nu vine nici pe gratis dar pai pe atitia bani. Sa sti ca astfel de chestii nu se cumpara .Cine da atitia bani pentru astfel de cursuri ? Ce impresie imi lasa ? Ce sa cred despre acestea? Ce ar fi daca ar cere si biserica bani la intrare?

 7. Chiar aşa, Ady, ce impresie îţi poate lăsa ceva despre care nu-ţi poţi face nici o impresie atâta vreme cât nu experimentezi?
  Dacă aduci în discuţie preţul, îmi permit să-ţi sugerez să porţi o discutie doar cu tine însuţi despre asta, pentru că e vorba de o alegere personală; nimeni nu te obligă să faci într-un fel sau altul, e doar problema ta. Ar fi păcat ca în loc să împărtăşim aici experienţe, trăiri şi idei legate de „călătoria inimii”, să rămânem cantonaţi înr-o zonă ce ţine de contabilitatea bugetelor noastre. Dacă îţi doreşti cu adevărat, vei găsi toate resursele de care ai nevoie. Dacă nu, unde-i „problema”? Numai bine!

 8. Bun gasit Horia si Elena oameni atit de dragi sufletului meu. Si eu simt de ceva vreme in mine vantul schimbarii si de cand v_am cunoscut am primit raspunsuri si confirmarea multor lucruri pe care sufletul meu le stia dar le tinea ascunde intr_un sertaras. Ard de nerabdarea de a va intalni personal si nutresc convingerea ca poate o data o sa gasesc curajul sa o fac si sa vin. Inca ma ascund de lume si de toti dragi mie in rolul pe care cu devotament si bucurie il joc de mama, sotie, dar in interiorul meu am o sete nebuna sa vin cu voi in lume si sa ma caut pe mine cea autentica si adevarata. Am atat de multe sa va spun…sper sa o fac candva ….imi place mult iubirea voastra am vazut asta in privirea ta Horia ,iar ea imi place pentru delicatetea ei si sensibilitatea subtila.

Trackback-uri

 1. 2015 - Conștiență și Compasiune - Calatoria Inimii | Calatoria Inimii - […] Călătoria Inimii […]
 2. Festival Calatoria Inimii 2015 - Timpul Renașterii | Calatoria Inimii - […] Vieții însăși din care își trage rădăcinile, Călătoria Inimii nu se lasă prinsă în tipare și sudată în forme …
 3. AmmaRa: Noi Începuturi - Calatoria Inimii- Calea Maestrului Interior | Calatoria Inimii- Calea Maestrului Interior - […] emoții pe care le simt în jurul meu la cei cu care, împreună cu Horia, împărtășim energia Călătoriei Inimii. …
 4. Tabăra de Vară Călătoria Inimii - Calea Maestrului Interior | Calatoria Inimii- Calea Maestrului Interior - […] profund transformatoare. În aceste vremuri profund tulburate de procese interioare dificile, Călătoria Inimii crează din nou o alveolă de …
 5. AmmaRa: Binecuvântez trecutul, trăiesc conștient Prezentul - Calatoria Inimii- Calea Maestrului Interior | Calatoria Inimii- Calea Maestrului Interior - […] este ceea ce putem controla. Și o viață trăită în conștiență este consacrarea noastră în Călătoria Inimii. Tot ceea …

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net