Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Respirația InimiiCalea Maestrului Interior

Procesul de Conștiință și de Conștiență prin care noi am străbătut meandrele iluziei până la completa readucere aminte a adevăratei noastre identități se numește Calea Maestrului Interior. Este o cale a experienței directe a dimensiunilor interioare ale Ființei. Cu alte cuvinte este o cale a cunoașterii prin revelație, prin explorare interioară. Calea Maestrului Interior nu este o doctrină, o filozofie sau un sistem de idei, ci o experiență accesibilă oricui alege să o trăiască.

Maestrul Interior este o dimensiune a propriei noastre Ființe. O dimensiune mai largă, mai cuprinzătoare decât structurile egotice articulate mintal cu care suntem obișnuiți să ne identificăm. Maestrul Interior există în fiecare dintre noi. Este înțelepciunea interioară, personală, colectivă și arhetipală, este dimensiunea noastră care acces la marea cunoaștere, care operează cu intuiția profundă și care are acces la imensele resurse de putere creatoare ale Întregului.

Maestrul Interior este o stare a Conștiinței care poate fi trăită în fiecare zi, în această lume, în această viață, în acest moment, o stare de claritate, de transparență, de prezență alertă care oferă acces la dimensiunile profunde ale existenței. Nu este nevoie să ne retragem în vârfuri de munți, în mânăstiri sau în deșerturi pentru a o trăi. Ea este disponibilă în orice moment alegem să o trăim și schimbă complet percepțiile și modul în care interacționăm cu această lume. În ultimă instanță, schimbă complet paradigma noastră despre noi înșine și despre tot ce ne înconjoară.

Călătoria Inimii pune la îndemâna tuturor mijloacele simple pentru a integra Maestrul Interior în dimensiunea liniară a existenței. În acest sens este o comuniune și o comunitate a acelora care aleg să manifeste potențialele lor maxime în această lume și să trăiască la nivelul Maestrului.

AmmaRa într-o sesiune de Respirație a Inimii

AmmaRa într-o sesiune de Respirație a Inimii

Respirația Inimii

Respiraţia Inimii s-a născut din experienţele noastre de conştiinţă extinsă, în Călătoria Inimii. Este emanația experienței noastre, Horia & Elena Francisc- Turcanu și este contribuția noastră la instrumentele fundamentale ale transformării interioare. Este punctul de plecare în Artele Respirației Conștiente și ale Stării de Prezență și reprezintă baza practică a expansiunii de conștiință. Reprezintă o cale rapidă de a alinia diferitele paliere ale ființei, corp, energie, emoție, minte și de deschidere către spațiile rafinate ale acesteia. Este o chintesență a artelor străvechi ale respirației și mișcării, care au însoțit întreaga istorie a umanității, transferate într-o tehnologie a sacrului simplă, eficientă, accesibilă oricui, în orice moment.

Respirația Inimii este o abordare care evoluează încontinuu și care nu poate fi sudată într-un sistem definitv, căci este replica vieții însăși. Este cea mai bazică și mai generoasă abordare meditativă în mișcare și, în același timp, în fazele ei evoluate, cea mai avansată metodă de a naviga în spațiile largi ale ale Conștiinței. Este, de pildă, baza practică Școlii Maestrului Interior și a cursului avansat de Arta Respirației Conștiente, dar elemente ale acestei practici pot fi regăsite în toate Călătoriile noastre de expansiune a Conștiinței: Dansul Sferic al Inimii, Prezența ACUM, Teatru Arhetipal și altele.  Respirația Inimii este de pildă cheia Atingerii Vindecătoare a Inimii – o aplicație practică în care oricine poate învăța să lucreze cu fluxurile energiilor interioare și să moduleze energia inimii în scopuri terapeutice.

 Este un mod de a respira, de a te mişca, de a te simţi, de a te conecta cu cele mai subtile niveluri ale propriei Fiinţe şi în acelaşi timp de a-ţi alinia Corpul de Conştiinţă la marile fluxuri de energie universală. Este un mod de a intra în starea de Prezenţă și de a modifica parametrul fundamental al percepției numit Conștiență. Este o abordare originală  cristalizata în decursul anilor de experimentare impreuna de catre noi, HEFT, împreună cu voi, toți aceia care ați călătorit vreodată în ceea ce numim Călătoria Inimii. Ca toate abordările care-şi au originea direct în trăirea stărilor de conştiinţă extinsă, are elemente comune cu străvechi tradiţii spirituale ale lumii, adaptate acestui moment al conștiinței globale, dar abordări care nu au fost posibile niciodată până în timpurile noastre.

Respirația Inimii este un mod de a ne conecta cu propria noastră ființă, cu sursa ei, de a intra acolo unde noi comunicăm cu restul Universului. Această poartă sacră este spațiul miraculos al Inimii, locul prin care Conștiința izvorăște în realitatea tridimensională, densă, a încarnării. Din această perspectivă, Respirația Inimii este un instrument de explorare interioară, de cunoaștere, de auto-vindecare și un instrument spiritual în sensul reconectării cu cele mai rafinate spații ale propriei ființe. 

Respirația Inimii se bazeaza pe doua instrumente esentiale: Respiratia Conştientă, ca mod de a ne conecta cu spaţiul sacru al inimii şi de a intra în starea de Prezenţă, si tehnici de deschidere a inimii ca centru energetic fundamental al fiintei. Aceste tehnici de deschidere a inimii, la randul lor, pot fi clasificate în tehnici de lucru cu energia pe de-o parte, si  Călătoria Inimii, un mod avansat de a explora dimensiunile şi conţinuturile Conştiinţei.

Am structurat Respirația Inimii în trei etape care decurg una din alta şi accesează niveluri succesive ale Fiinţei. Prima etapă am numit-o Integrarea Nivelurilor Conștiinței, a doua este Practica Spațiului Sacru iar a treia numită Practica Maestrului Interior sau, simplu Eu Sunt. În toate cele trei etape se lucrează cu respirația, cu introspecția și cu tehnici meditative pe diferite niveluri.

Nivelul întâi, care este cel mai accesibil și pe care îl puteți experimenta împreună cu noi în workshop-urile noastre de Respiraţia Inimii-Respiraţie Holotropică, este un nivel în care lucrăm la conștientizarea și integrarea diferitelor niveluri ale ființei interioare: fizic, energetic, emoțional și mental, cu nivelurile spirituale. Este un nivel foarte corporal, foarte dinamic, care ne racordează pe de-o parte la fluxurile cosmice, universale ale Conștiinței, prin încorporarea acestora. Pe de-altă parte ne ajută să vedem cu claritate diferitele straturi ale alcătuirii noastre interioare, și astfel să ne dezvoltăm capacitatea de a ieşi din identificarea inconştientă cu acestea. Noi nu suntem exclusiv corpul nostru, nici energia noastră, nici emoția noastră, și mai ales nu suntem doar mintea noastră. Toate acestea sunt doar niveluri interioare, iar ceea ce suntem cuprinde toate aceste niveluri și în plus, este racordat la marile fluxuri universale. Aceasta este conștientizarea pe care și-o propune etapa numită Integrarea Nivelurilor Conștiinței.

AmmaRa - Respirația Inimii

AmmaRa – Respirația Inimii

Al doilea nivel este unul de explorare a spaţiului sacru al inimii, nivelul la care putem alege între cele două moduri de a ne raporta la realitate: a o gândi, sau a o simţi. Este nivelul Acceptării, al non-judecăţii faţă de sine şi faţă de întreaga realitate experimentată, al compasiunii. Intrarea în acest spaţiu interior se face cu ajutorul respiraţiei conştiente într-o călătorie ghidată.  Spațiul Sacru al Inimii devine în mod conștient centrul locuit al ființei noastre, al tuturor nivelurilor ”interioare” ale Conștiinței. Este un nivel la care exersăm Prezența completă în ceea ce noi numim Punctul Zero și la care conștientizăm că trecutul și viitorul nu sunt decât niște ficțiuni care se petrec Acum. Respiraţia conştientă la acest nivel devine un instrument care permite ”navigarea” în apele conștiinței, și sunt aplicabile în viața de zi cu zi, în măsura în care Respirația Inimii devine o practică.

Al treilea nivel, cel al Maestrului Interior sau Eu Sunt este un nivel în care devin accesibile stări transpersonale și arhetipale ale Conștiinței, în care ne putem acorda cu cele mai elevate vibrații ale Ființei noastre Universale. Devin accesibile deasemeni stări mistice și trăiri care, uneori, ne schimbă viața. Maestrul Interior devine un nivel activ al Ființei noastre. Descoperim cine suntem noi înșine. Este nivelul Maestrului în care ne descoperim că noi înșine suntem Acela pe care l-am căutat dintotdeauna.

Dacă primul și elemente din cel de-al doilea nivel al Respirației Inimii pot fi experimentate pe parcursul unui workshop, nivelul Maestrului Interior necesită practică personală și deocamdată este accesibil numai în cadrul Școlii Maestrului Interior pe care îl desfășurăm prin ATT (Asociația de Terapii Transpersonale) și în programe individuale.

Cele experimentate în timpul workshop-urilor noastre pot fi folosite acasă, în mediul privat și constituie chei fundamentale pentru auto-cunoaștere și pentru lărgirea orizontului de conștiință. Expansiunea de conştiinţă pe care o numim generic ”Călătoria Inimii” și tehnicile de centrare bazate pe diferite tipuri de respirație au aplicabilitate în orice moment al vieții. Daca procedeele de respiratie au drept scop depasirea si integrarea straturilor mentale ale fiintei, cele de deschidere a inimii ca centru energetic major sunt menite sa conduca la experimentarea adevaratei noastre realitati: aceea că suntem una cu intregul univers. Acest lucru face din Respiratia Inimii o experienta vindecatoare in planuri multiple, conducand la reasezarea intregii noastre realităti: mentale, emotionale si fizice.

Respirația Inimii - Obeliscul (AmmaRa)

Respirația Inimii – Obeliscul (AmmaRa)

Dar cel mai important lucru la care poate servi Respirația Inimii este sprijinul pe care îl aduce în contextul enormelor transformări de conștiință la care luăm cu toții parte, pentru că oferă un mijloc relativ simplu pentru administrarea și înțelegerea stărilor interioare dificile, prin care trecem în procesul acestei transformări fundamentale. Respirația Inimii nu vă învață cine sunteți cu adevărat, și care sunt adevăratele dimensiuni ale conștiinței voastre, ci vă pune pe drumul pe care voi înșivă puteți afla, direct de la sursă. Nu este o practică ”de workshop” pe care să o practicați doar duminica, ci un instrument extrem de versatilă, care poate fi folosit în orice moment, oriunde, în nenumărate forme, odată ce bazele au fost învățate.

În esență, Respirația Inimii oferă cheia administrării experienței noastre corporale, energetice, emoționale și mentale, căci toate aceste dimensiuni ale propriei noastre ființe au o singură sursă, un singur punct de articulare armonică: Inima. Iar Respirația este instrumentul fundamental cu ajutorul căruia ne reluăm locul de Centru, de stăpân al acestor spații, de Creator Conștient și nu de victimă, așa cum prea des se întâmplă. A putea să administrăm gândirea, conținuturile emoționale și energetice ale corpului este primul pas către creația conștientă de realitate care este atributul Maestrului.

Respiratia Inimii se intemeiază pe cunoasterea din experiența directă. Avand convingerea ca starile de constiinta extinsa si deschiderea inimii spulbera limitarile impuse de ego, ca redescoperirea puterii noastre de a iubi si de a ierta ne poate schimba in bine viata, avand convingerea ca experimentarea adevaratelor dimensiuni ale fiintei noastre nu poate fi decat vindecătoare, Respiratia Inimii se dedica tuturor acelora care cred ca cheia Universului se afla in interior si este de natura spirituala.

horia & elena francisc turcanu heft

horia & elena
francisc turcanu 

Workshop-uri, călătorii de conștiință extinsă, seminare și alte evenimente pe, înclusiv Respirația Inimii, pe  www.transpersonal.ro

Respirația Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. 

 HEFT

Înscriere la serile de Respirația Inimii

Înscriere la workshop-urile RIRH


19 comentarii

 1. respiratia inimii este tot una cu rugaciunea isihasta , de cobarare a mintii in inima , tehnica descrisa de domnul andru ? multumesc

 2. Da, respiratia constienta te conecteaza cu SURSA, adica cu TINE insuti! Da! Sursa, Maestrul interior, Sufletul…ce conteaza ce dunumire are!

  Ce bucurie e ca o experimentam!

 3. i-mi spune si mie cineva tehnica de respiratie constienta,tot ce presupune respiratia inimii?

 4. dc nu i raspunde nimeni ma asteptam la tine Cosmina da nici tu nu esti de nadejde

 5. chiar de ce nu puneti pe site metode sa zicem chiar nivelul 1 pentru cei care nu pot participa la intalniri… tot vorbim in jurul subiectului dar nu postati nimic… pentru a cobora in inima trebuie bani ?

 6. La inceput m-am bucurat , l-am urmarit pe horia la tv si abia am asteptat sa intru pe site… aici din nou ca peste tot bani bani bani… vorbe frumoase pe bani… daca sunteti atat de evoluati si de binevoitori cu aproapele vostru sau deschizatori de cai nebanuite atunci nu va laudati ‘produsul’ in modul acesta…
  Pe sistemul ‘dai ca sa primesti’ teoretic cunoscut de voi, Dvs. intai pretindeti bani iar mai apoi ne invatati ‘tainele’ !
  Pai ‘fratele David’ cu acel aspect mesianic daca vine dintr-o economie de piata precum statele unite in romania ar trebui sa stie ca metode de respiratie sunt postate pe anumite site-uri, gratuit ! Dar va lasam pe voi totusi sa va hotarati…

  • draga io, tocmai pentru ca metodele de respiratie sunt postate pe toate siturile, sunt binecunoscute, deci nu vad de ce ai mai avea nevoie sa vii la vreun workshop.
   iata una foarte simpla, care sta la baza experientei de constiinta.
   te asezi, inchizi ochii, duci intreaga atentie pe respiratie si pe felul in care o simti in corp. pana cand corpul incepe sa pulseze.
   apoi simti forma interioara a corpului si te racordezi succesiv, pe fiecare dintre cele 7 niveluri ale corpului de constiinta.
   apoi constientizezi ceea ce noi numim „punctul si sfera”, o stare de constiinta dublu articulata, care constituie poarta catre marele tot.
   asta e tot. pare simplu, nu costa nimic, deci ar trebui sa fie ok.
   la workshop-uri, de la asta plecam. doar ca acolo, faptul ca te insotesc, faptul ca poti beneficia de palierele de constiinta si energie articulata constient, faptul ca la fecare pas interior ai un reper puternic ca sa nu te ratacesti etc, face calea mai usoara pentru cel care calatoreste.
   experienta in sine nu costa nimic. cunosterea pe care o aduce experienta nu poate fi evaluata in bani, caci est nepretuita.
   ceea ce platesti la un workshop este timpul nostru, efortul nostru, atentia. cat pret pui pe tine si pe adevarul tau? dar pe timpul tau? in functie de cum te evaluezi pe tine, ii evaluezi si pe ceilalti. deci respira. e gratuit. :)h

   • bravo horia, bun raspuns! si replica de la sfarsit pe masura! haha. love you, guys!!!!

 7. alege 4 virtuti pe care doresti sa le obtii,inspira in 4 timpi,pronunta mental numele celor 4 virtuti,o virtute pt. fiecare timp,retine respiratia16 timpirepetati de 4 ori aceste 4 nume.Expirind ,spuneti:”alung din mine…”pronuntind numele defectelorcontrare celor 4 virtutipe care le-atiales.Inspirind ginditi-va:Iti multumesc Doamne,ca mi-aipermis sa primescodata cu acest aer curatviata divina pe care tu ai pus-o in el”Retinindu-va suflul:”Fie ca aceaste viata divinasa-mi patrundain tot corpulsi saii aducaviata si sanatate”eXPIRIND:”voi exprima aceasta viata pe care am primit-o in toate faptele meleintru slavaDomnului”.3.Inspirind”Doamne .fie ca numele tau sa fie ca numele tau sa fie sfintit in mine”.Retineti-va respiratia :Doamne ,fie ca Imparatia T A SI dREPTATEA TA sa se implinerasca in mine.”Expirind :Doamne , fie ca vointa Ta sa seimplineasca prin mine.”4.Inspirind repetati de 2 ori numele celor 4 virtuti .Expirind:ginditi-va ca Ingerii celor 4 elemente va curata de im puritatile voastre:i ngerul focului in creier,Ingerul aerului in plamini si inima,Ingerul apei in stomac, abdomen si sex,Ingerul pamintului in intreg corpul.

 8. Nu nu trebuie bani pentru a cobora in inima. Eu la inceputul trezirii mele doar stiam ca vreau mai mult, ca trebuie sa existe si altceva in viata decat ceea ce experimentasem pana atunci. Si iata, a inceput calatoria mea, o calatorie a reamintirii si a reintalnirii. Singura am inceput sa descopar ca am capacitatea de a simti energii, de a simti oamenii, dinamicile dintre ei. AM descoperit ce anume deterioreaza intuitia ca sa zic asa. Ar fi foarte multe de spus.
  Cert este ca ca totul incepe cu alegerea ta, intentia ta..si daca este AUTENTICA totul va veni spre tine Nicu si toti cei care se intreaba. Nu trebuie sa faci absolut nimic. NIci o tehnica neaparat. Doar trebuie sa vina din adancul tau ca Gata, pana aici a fost. Merg mai departe.
  Nu vreau sa intru in filozofii asa ca voi mentine foarte simplu lucrurile.

  Esti autentic? Sau pui scuza banilor ca nu ii ai si de aceea nu poti cobora in inima. :))
  EU nu aveam….si totusi am primit tot ce aveam nevoie.

  Totul incepe cu o alegere profunda, O respiratie calma, si tine-te bine.:)
  Totul se va schimba.

  Pentru cei care sunt autentici, nu exista drumul deja facut, voi va faceti singuri cararea prin propria voastra Padure sau lan de grau..ce stiu…voi alegeti Pictura;)

 9. De la mine un copil de 12 ani mesajul poate nici nu-l veti citi dar cateodata am nevoie sa-mi descarc sentimentele si patanile aici si am observat cum de o intrebare capcana o transformati intr-un raspuns infloritor. Poate va deranzeaza pe uni dar eu cred ca nu are nimic daca spun ce am patit intr-o seara, intr-o anumita stare de oboseala, cand eram constient ca sunt treaz visam ca sunt pe o plaja cu o cabanuta si ma uitam in mare, nu vad nici un peste dar cand ma uit in sus vad pesti da erau ca un fel de constelati si am vazut un pestepe format din pisica de mare, meduza si tipar electric( primul gand a fost la curent) iar dupa aceea am avut o senzatie foarte stranie( de cam 7 ori in acest an) simteam de parca vroia constientul sau nustiu ce sa iasa din mine, simteam ca ma tragea in sus dupa ce mi se ridicau picioarele si apoi capul, si vad negru si un copil ma mangaia cand eram ca pe un pat de spital eu nu stiam ce sa fac de frica si nu puteam aproape de loc sa vorbesc ca-mi venea sa urlu dupa ajutor dar dupa cam 5 secunde am putut sa ma trezesc. Imi puteti spune ce a fost asta sau ce fel de experienta am trait?

 10. Scuzati-ma pentru greselile de ortografie.
  Cu drag Bogdan

 11. Am uitat ceva de adaugat poate in februarie voi veni daca este permisa intrarea copiilor in luna februarie in 24 sau 25.

 12. Am fost la respiratia inimii(cta)si am fost suparata ca la prima experienta nu am simtt nimic, insa la a 2-a am simtit ceva senzatioanal. Parca mi-a inflorit inima, iar mainile care le tineam in sus, mi s-au desfacut in cerc, parca strangeam in brate coroana unui arbore. Imi poti spune care este semnificatia? Multumesc!

 13. Am uitat sa spun ca in urma acestei experiente, de cate ori spun „Tatal Nostru”am inceput sa simt ceva ca niste furnicaturi si simt rugaciunea, simt o putere,iar pana atunci imi era ciuda ca spuneam aceasta rugaciune ca pe o poezie fara sa simt puterea ei.

 14. După o experiență de conștiință extinsă, prin și cu ajutorul minunatului instrument numit atât de inspirat Respirația inimii – încerc să-mi fixez într-o mică povestire cele trăite, dar cuvintele refuză să se așeze în modul clasic, așa că le dau voie să curgă. Iată ce a ieșit:

  Pot privi și iar privi, în veci fără a mă ști
  Iar cea pe care crezi că o știi, în preț de clipe va pieri
  Acum, sunt doar un trup pulsând, în ritm de inimă bătând
  sunt oarbă acum, văzând mai mult
  sunt surdă, totul auzind
  sunt zbor de pasăre, încet pășind
  Și nu te văd și nu te știu, te pipăi doar cu trupu-mi viu
  Respir adânc nimic mai mult
  Și mă creezi, și te creez, creezi un chip, creez un trup,
  Creăm un grup unit cu-n fir
  Te simt în mine, parcă-n trup, care-i imens spre infinit
  și e ușor, chiar curgător.
  Te simt în centru, adânc pășind
  iar pe tine, draga mea, te port în pântec undeva
  Pe tine îmi place să te ating,
  să te cunosc prin pipăit, să fiu uimită că te simt
  Și chiar că ochii nu te văd, alte ferestre se deschid
  Te simt în brațe și în plex, te pipăi și mă recunosc
  pe mine în tine, pe tine în mine
  este așa o întâlnire
  Acum, tot urc….și iar cobor
  Aș vrea să scap, aș vrea să zbor
  și totuși merg
  mă zbat, mă tremur și îmi cânt
  mă mângâi blând cu mâini de lut
  Și vreau, și pot, și mă opresc din a ști ceva, orice
  Și doar că SUNT…
  Aici, acum
  Un El și-o Ea s-au întâlnit.

  Mulțumesc Agnis și AmmaRa!

  • incredibil de frumos!!! Multumesc.

 15. AGNIS CAND MAI APARE WS EXPERIMENT RESPIRATIA INIMII IN BUCURESTI ? MI SA FACUT DOR DE EA SAU POATE MA-M SATURAT DE ATATA DOGMATICA ! DE CEVA TIMP NU AM MAI AUZIT DE WS EXPERIMENT RI IAR LUMEA VREA SA EXPERIMENTEZE REALITATEA DIN INIMA!

 16. Salutare!
  Cred ca dupa etapa „Eu sunt” urmeaza etapa „Sunt” si apoi etapa ” ”
  Cu prietenie,

Trackback-uri

 1. Respiră şi leagă cerul de pământ! - Calatoria Inimii | Calatoria Inimii - [...] cred să o fi făcut în mod conştient înainte de a porni în Călătoria inimii. Iar despre „respiraţia inimii” …
 2. Briza 3 eX – ateliere de experienţă – expansiune – expresie creativă pentru copii « Briza. Călătoria Inimii - […] fiecare atelier Briza 3 eX vom lucra cu mijloacele specifice – Respiraţia inimii – instrumentul care aduce echilibru, armonie …

Adresa ta de email nu va fi afişată pe site. E OK să pui linkuri utile.
Print

Copyright © Călătoria Inimii 2010 - 2021

Călătoria Inimii este marcă înregistrată a Asociației de Terapii Transpersonale. Articolele de pe acest site sunt proprietatea intelectuală a autorilor și pot fi preluate doar cu precizarea numelor acestora și a sursei din care au fost preluate, în urma acordului scris al administratorului siteului www.calatoriainimii.net